Kinslayer Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Witam Pisze w imieniu brata. Sprawa wyglada tak: ma on do wydania okolo 1300-400 pln. I chcialby aby w tym zawrzec plyte glowna, procesor, pamieci i karte graficzna. I teraz są 2 kwestie: 1) Posiada on radeona szafirka 9800pro, i mozna by do tego wybrac plytke z AGP + jakis procesor, i teraz jaki ? Jednakze dobrze zeby bylo to pod 939, ale nie wiem czy warto jeszcze siedziec w AGP... wiec jest jeszcze 2 kwesta 2)Calkowita wymiana sprzetu, czyli Plyta 939, procek np. Venice 3000+, 2x512 pamieci. Najlepiej aby plyta glowna to byl ABIT (kwestia przyzwyczajenia i zaufania to tej firmy). Inne wchodza tez w gre ale Abit na 1 miejscu. W przypadku 2 opcji do ceny 1400 pln, doliczamy jeszcze cene karty a wiec na oko + 350-400 pln, oraz cene pamieci ktora obecnie posiada czyli 1,5 GB Kingstonow SDR 150MHz ktore spokojnie na 170 MHz chodzą, za ktore moze dostac mysle ze okolo 350-450 pln, wiec w sumie to wychodzi 2000-2100 pln w sumie. Z gory dziekuje w imieniu brata za wszelkie sugestie i porady w wyborze sprzetu i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 ASRock dual sataII, sempron 3000+, 2x 512 patrioty kh, 6800xt z gwarancją moda, jaki zasilacz ma Twój brat?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Chieftec 360W Co do grafiki ktora polecasz to moze lepszym wyjsciemy bylby wybor lepszej plyty i procka a grafiki takiej do 700 pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Szczerze mówiąc to jest topowy zestaw na tweaku (płyta, proc i ramy), przejrzyj tematy, prawie wszędzie jest polecany asrock i ten sempron oraz ramy. Nie liczyłem cen ale chyba sie zmieściłem. Odpada wybór zasilacza to już mniej kosztów ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Wiem, widzialem :) ale brat ma podobne gusta do mojego i asrock z sempronem wg mnie odpada, myslalem nad wyborem DFL lanparty nf4 ultra + venice3000+, to wyniesie okolo 1100 pln. I do tego w cenie 1100 pln grafike i pamieci. Na pamieci to jakies 400 zł, no moze 450 zł i zostaje okolo 700 zł na grafike. Jednakze w tym sie nie za bardzo orientuje i moze jakby juz zostawic DFI i venice3000+ i za 1100 zł zlozyc grafike i pamieci. Jesli mowisz o tych kostkach : http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=2551 to na grafike zostaje wtedy jakies 700-800 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Nie warto brać athlona 3000+ względem semprona, to tylko 10% różnicy, nie adekwatne do ceny. Epox 9npj ultra, sempron 3000+, te ramy co podałem i może 6800gs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 popieram grzecha to tylko 10% roznicy a cena duzo wieksza .... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawnever Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Witam! W owym temacie mowa jest właśnie o mnie !! Wygląda to tak: (chcę zakupić - zamykam się tutaj w sumie 1400zł) ABIT AV8 AMD Athlon 64 3000+ BOX (Socket 939) Venice Kingston HyperX DDR 2x 512MB PC-400 CL2 Wybór tej płyty uzasadniam tym, że mam Radeona 9800 na AGP a zależy mi na platformie Socket 939. Sprzęt mam obecnie taki jak poniżej. Powiedzmy, że mogę sobie pozwolić na wydatek rzędu 1700zł !! Czyli wchodzi w to wymiana karty graficznej (po sprzedaniu obecnej). Zależy mi na wydajności i rewelacyjnym podkręcaniu. Co polecilibyście? Edytowane 1 Marca 2006 przez spawnever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Ja bm polecił to: sempron 3000 s939 +af 64pro asrock dual sata2 msi 6800gs pdp patriot 2x512 w bitcomputer ten zestaw masz za 1727zł z przesyłka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawnever Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Ja bm polecił to: sempron 3000 s939 +af 64pro asrock dual sata2 msi 6800gs pdp patriot 2x512 w bitcomputer ten zestaw masz za 1727zł z przesyłka Czyli uważasz, że ten sprzęt zajebiście podkręcę i będzie bardzo wydajny? Czy zastanawiałeś się jaka jest jakość wykonania płyty AsRock i ile taka konstrukcja wytrzyma (ja bym chciał popracować w spokoju przez 4-5 lat na maks. podkręconym kompie). A to właśnie uzyskuje na obecnym Abicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 ten asrock ma podniesienie napiec tylko do 1,45 V na procku pozniej lutownica idzie w ruch :wink: ale jest dosyc dobry do O/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 jakoże kinslayer (pozdro) poprosił mnie na gg o podpowiedź to wypowiem się w tym wątku: jeśli zależy Wam panowie na extremalnym podkręcaniu to wybór DFI będzie strzałem w dziesiątke - brać nf4-ultra-D i macie wszystko co trzeba BEZ MODÓW co do procesora - jeśli chcecie pójść bez kompromisu - venice3000+, jeśli nie, to tak jak mówią moi przedmówcy - sempron s939, niewielka strata wydajności 150zł różnicy cenowej pamięci - te hyperX które tu padły to imo bezsensu, niczym się nie wyrózniają, jeśli na pamięci jest tylko 400zł to jakiś killeów nie wyszukamy, skłaniam się również do tych patriotów, aczkolwiek do dfi przydałoby się coś na windbondach - ale to juz wyższe ceny ~600zł grafika - nie padło żadne słowo o giercowaniu, - jeżeli na nim nie zależy to moze lepiej zainwestować w taniego i z dobrym potencjałem oc gf6600 na PCIE of kors, wydajność będziesz miał podobną do 9800, ewentualne propozycje do giercowania i podkręcania to: 6800GS, 6800XT modowalny lub też x800GTO2 - wspominałeś o większym "zaufaniu" do ati tego asrocka w łapkach nie miałem więc się o nim nie wypowiem, koledzy wyżej pewnie wiedzą coś więcej i jeszcze moja taka sugestia - ten szef to bdb zasiłka, ale jeśli myślisz o podkręcaniu tej klasy zestawu to on już niebardzo podoła, wiem bo miałem go z tym dfi, po wymianie na topowera 628p6 ZNACZNIE wzrosły możliwości OC pozatym imo niewarto blokować sobie drogę trzykmając się kurczowo AGP podsumowując - kinslayer i brat:D - musicie określić dokładnie zastosowanie kompa i wytyczyć priorytety, wtedy bedziemy ustalać konkrety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Po co DFI, lepiej Epoxa, takie same możliwości oc a cena niższa-dużo niższa. Zestaw torque8 jest imo bardzo dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Czyli uważasz, że ten sprzęt zajebiście podkręcę i będzie bardzo wydajny? Czy zastanawiałeś się jaka jest jakość wykonania płyty AsRock i ile taka konstrukcja wytrzyma (ja bym chciał popracować w spokoju przez 4-5 lat na maks. podkręconym kompie). A to właśnie uzyskuje na obecnym Abicie. Ja ci złozyłem najlepszy komp do podkrecania jaki mozna w tej cenie złozyc. Nie napisałes ze ci na grafie nie zalezy do dobrałem najbardziej optymalna do tego konfiga. A co do oc na tej płytce to opterony krecili na niej nawet to 3GHz. Jednak jak ten zestaw Ci nie pasuje to zaproponuje cos takiego: A64 3200+ manchester (dlatego ze venice ostatnio słabiej sie kreca) Epox 9NPA +/J Ultra GF 6600GE 2x512 pdp patriot Procesor moze byc równiez opteron 144 tyle ze jest trudno dostepny. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...