westsajd Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Witam! Wczoraj kupiłem nowy dysk mianowicie Samsung 250 GB Sata 2 NCQ. Podłączyłem go, zrobiłem partycje, pozrzucałem dane na niego a następnie biore się do instalacji systemu na nim (dyskietka ze sterami zrobiona). No więc wciskam te F6, stery się ładnie ładują, cała instalacja windy przebiega pomyślnie aż do momentu pierwszego uruchomienia. Komputer po poście od razu się restartuje. Nawet nie pokazuje tego paska ładowania, nic. No to zdziwiony biore Xp 32 bit i instaluje a ten się wywala przy instalacji sterów do sata na początku instalacji (podany plik jest uszkodzony :| na x64 nie ma takiego czegoś). Może mi ktoś powiedzieć osochosi? :angry: Konfig jak w podpisie, nowy dysk: Samsung SP 2504C 250 GB Sata 2 NCQ. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Na CD od plyty glownej powinienes miec sterowniki dla XP 32 bit i XP 64 bit. Moze to to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 No ale co mam z nimi zrobić? Oficjalne stery do instalacji ściągnąłem ze strony gigabyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 No ale co mam z nimi zrobić? Oficjalne stery do instalacji ściągnąłem ze strony gigabyte. Powinny byc dwie rozne wersje tych sterow. Ja mam taki sam dysk i wszystko dziala. Ewentualnie... Ta instalka XP ma zintegrowanego SP2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...