Shakell Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Proszę wytlumaczcie mi co oznaczają następujące polecenia biosu: - SDRAM Cycle Lenght - Dram clock (host clock, hclk+33) [prędkośc FSB, FSB + 33 mhz??] - Concurrent PCI/HOST [zablokowanie PCI??] - System BIOS Cacheable - Video Ram Cacheable - Auto Detect DIMM/PCI CLK wiem że to ustawienie odnosi się do timingów ale ktore najlepiej wybrać: - Bank dram timing (sdram 8/10 ns, Normal, Medium, Fast, Turbo) Edytowane 3 Marca 2006 przez Shakell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 1) CL pamięci. Jedno z głownych opóźnień. 2) DRAM Clock to zegar pamięci - wystarczy skojarzyć po angielsku. Nie wiem jak to działa, moje memki zawsze biegały na 133MHzty 3) Też angielski się kłania. Dzielnik PCI/FSB 3) Sprawdź na którym masz najwyższą wydajkę i to ustaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...