Krzyżu Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Witam. Ostatnio zarobiłem trochę pieniędzy, postanowiłem, że zainwestuje w nowy zestaw "A" w domu. Sprzęt ma się prezentować mniej więcej tak: -A64 - 3000+ -Płyta Główna 939 - 2 x 512 ram (dual) - 6600GT - Soundblaster Audigy 4 - 4 dodatkowe wentyle 8cm z LED oraz sterowane panelem http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18361 - 80Gb Maxtor - nagrywarka dvd To chyba wszytko. Pytanie brzmi czy Chieftec 360-302 DF to wytrzyma ? Nie chodzi mi tutaj o jednarazowe włączenei ale o pracę na przestrzeni kilku lat. Kupiłem go pod koniec 2004 roku i nie bardzo widzi mi się wymiana zasilacza, niestety z tego co widzę będzie to koneiczność... Jeżeli nie wytrzyma to jaki proponujecie w zamian za niego - oczywiście w cenie bliskiej 200 - 250zł Z góry dzięki ! Edit: Zasiłka ma złacze 20 pin i nie ma PCie.. Edytowane 1 Marca 2006 przez Krzyżu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Witam. Ostatnio zarobiłem trochę pieniędzy, postanowiłem, że zainwestuje w nowy zestaw "A" w domu. Sprzęt ma się prezentować mniej więcej tak: -A64 - 3000+ -Płyta Główna 939 - 2 x 512 ram (dual) - 6600GT - Soundblaster Audigy 4 - 4 dodatkowe wentyle 8cm z LED oraz sterowane panelem http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18361 - 80Gb Maxtor - nagrywarka dvd To chyba wszytko. Pytanie brzmi czy Chieftec 360-302 DF to wytrzyma ? Nie chodzi mi tutaj o jednarazowe włączenei ale o pracę na przestrzeni kilku lat. Kupiłem go pod koniec 2004 roku i nie bardzo widzi mi się wymiana zasilacza, niestety z tego co widzę będzie to koneiczność... Jeżeli nie wytrzyma to jaki proponujecie w zamian za niego - oczywiście w cenie bliskiej 200 - 250zł Z góry dzięki ! Edit: Zasiłka ma złacze 20 pin i nie ma PCie.. Kalkulator mocy mówi że taki zestawik będzie brał 281W, ale jest pytanie czy będziesz kręcił? Bo wtedy to na styk - chłodzenie w nim będzie głośno chodzić i pewnie będzie sie grzać A odnośnie PCI-E i 20pin - zawsze można dokupić przejściówki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Ja bym się nie obawiał. Niektórzy mają taki sprzęt na megabajtach i żyją. Na krawędz, bo na krawędzi, ale żyją... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...