Skocz do zawartości
Krzyżu

Chieftec 360 - Czy Wytrzyma ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio zarobiłem trochę pieniędzy, postanowiłem, że zainwestuje w nowy zestaw "A" w domu. Sprzęt ma się prezentować mniej więcej tak:

-A64 - 3000+

-Płyta Główna 939

- 2 x 512 ram (dual)

- 6600GT

- Soundblaster Audigy 4

- 4 dodatkowe wentyle 8cm z LED oraz sterowane panelem http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18361

- 80Gb Maxtor

- nagrywarka dvd

To chyba wszytko. Pytanie brzmi czy Chieftec 360-302 DF to wytrzyma ? Nie chodzi mi tutaj o jednarazowe włączenei ale o pracę na przestrzeni kilku lat. Kupiłem go pod koniec 2004 roku i nie bardzo widzi mi się wymiana zasilacza, niestety z tego co widzę będzie to koneiczność... Jeżeli nie wytrzyma to jaki proponujecie w zamian za niego - oczywiście w cenie bliskiej 200 - 250zł Z góry dzięki !

Edit: Zasiłka ma złacze 20 pin i nie ma PCie..

Edytowane przez Krzyżu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Ostatnio zarobiłem trochę pieniędzy, postanowiłem, że zainwestuje w nowy zestaw "A" w domu. Sprzęt ma się prezentować mniej więcej tak:

-A64 - 3000+

-Płyta Główna 939

- 2 x 512 ram (dual)

- 6600GT

- Soundblaster Audigy 4

- 4 dodatkowe wentyle 8cm z LED oraz sterowane panelem http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18361

- 80Gb Maxtor

- nagrywarka dvd

To chyba wszytko. Pytanie brzmi czy Chieftec 360-302 DF to wytrzyma ? Nie chodzi mi tutaj o jednarazowe włączenei ale o pracę na przestrzeni kilku lat. Kupiłem go pod koniec 2004 roku i nie bardzo widzi mi się wymiana zasilacza, niestety z tego co widzę będzie to koneiczność... Jeżeli nie wytrzyma to jaki proponujecie w zamian za niego - oczywiście w cenie bliskiej 200 - 250zł Z góry dzięki !

Edit: Zasiłka ma złacze 20 pin i nie ma PCie..

Kalkulator mocy mówi że taki zestawik będzie brał 281W, ale jest pytanie czy będziesz kręcił?

Bo wtedy to na styk - chłodzenie w nim będzie głośno chodzić i pewnie będzie sie grzać

A odnośnie PCI-E i 20pin - zawsze można dokupić przejściówki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi