Qlfon Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Czy przy przykręcaniu płyty głównej do obudowy trzeba podłożyć podkładki izolacyjne ( z tworzywa sztucznego ) między śrubkę a płytę ? Chodzi mi o izolacje mobo od obudowy. Czy też punkty montażowe na płycie są odizolowane od reszty i nie trzeba podkładek. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caleb59 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Raczej nic nie trzeba po prostu przykrecaj ja mam bez żadnych podkładek i jest gitara ale skoro chce Ci sie w to bawić to prosze zalatwiaj podkladki!;-P Edytowane 1 Marca 2006 przez caleb59 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 podkładek nie trzeba, aczkolwiek nie zapomnij kołków dystansowych (mogą być metalowe lub plasitkowe, lub jedno i drugie). byli agenci co przykręcali bez kołków no i o efektach chyba nie trzeba mówić :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btn Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Też miałem podobne rozterki, jednak instalowałem płytę bez podkładek, bo zajęłoby to strasznie dużo czasu i wymagałoby anielskiego cierpliwości. Płytę mam przykręconą na metalowych kołkach, w niej z 8 śrubek bez podkładek... i działa! Śmiało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 @janio dobrze radzi Jeśli robisz to po raz pierwszy to kołki dystansowe są niezbędne. Ciężka ręka moze sprawic niemałe problemy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 @janio dobrze radzi Jeśli robisz to po raz pierwszy to kołki dystansowe są niezbędne. Ciężka ręka moze sprawic niemałe problemy :wink: Jakbym mial do wyboru kolki dystansowe plastikowe (zatrzaskowe) a wkrecane to bez zastanawiania sie mocowal bym plyte na wkrecanych... te zatrzaskowe sa niepewne i nie zapewniaja calkowitej stabilnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...