SpiderMAN Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 KasiaN. Wylicytowala ode mnie laptopa, miala odebrac osobiscie. Wszystko szlo wzorowo, az do czasu, kiedy to stwierdzila, ze nie da radu przyjechac w tym tygodniu, jakies bzdury do mnie pisala, ze nie ma zaufania dz czlowieka z kilkoma negatywami (glupie gnojki cos licytowaly u mnie a potem zero kontaku), a sama miala podczas aukcji podane nieprawdziwe dane, w tym niepelny adres w Warszawie oraz falszywy numer telefonu. Po okolo 2 tygodniach postawilem jej warunek o ile pamietam to we czwartek lub piatek, ze do soboty do polnocy ma odebrac sprzet inaczej wystawiam negatywa. Na drugi dzien to ja dostalem krzywdzacego negatywa o tresci: "KasiaN. (4) 21736254 Negatywny sob 27 mar 2004 01:34:48 CET Sprzedający Komentarz UWAGA OSZUST !!! Komputer za który zapłaciłam 2800zł posiada Bad Sectory na Dysku Twardym, 8 uszkodzonych pixeli matrycy LCD, bateria trzyma niecałe 30min. a pamięci jedynie 128MB. W opisie 384MB i ani słowa o żadnych usterkach. NEGATYW !!!" Po aukcji jakims dziwnym trafem adres zostal zmieniony na inny, tego to juz w ogole nie rozumiem, ale co tam. osoba ta probowala wyludzic odemnie 2800 zl ktore rzekomo mi zaplacila przy odbiorze laptopa. Zapomniala jednak o jednym i podstawowym bledzie. Skoro odbierala osobiscie, to jakim cudem wypisuje, ze sprzet jest uszkodzony, a druga wazna rzecz, to czemu nie potrafi opisac jak wygladam, gdy sie ja prosi o to w mailu :D No :lol: chlopaki nie ma co! Sprzetu oczywiscie nie sprzedalem poprzez allegro, ponadto Pani ta podala sie za pracownika allegro. Zadzwonilem do allegro, chyba ze dwie godziny rozmawialem z obsluga klienta, wyjasniajac cala sprawe i przekazujac cala korespondencje. Ludzie z allegro zajeli sie ta sprawa podawania sie tej Pani za pracownika i po sprawdzeniu okazalo sie, ze taka osoba nigdy nie pracowala w tej firmie. Prawdopodobnie ostro sie jej wzieli za tylek, z tego prostego wzgledu, ze teraz czesto mam po nocach telefony na komorke z zastrzezonego numeru. :lol: co najmniej jakbym wyciszenia nie mial. Radze wszystkim uwazac na allegro na tego typu osoby, mozna bardzo niemilo sie naciac i ostro najesc nerwow i strachu. Jesli ta osoba to czyta tutaj, to niech wie, ze moze mnie co najwyzej pocalowac w d... P.S. Sprzet dalej uzywa kolega, na ktorego prosbe go wystawialem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 http://info.onet.pl/914677,11,item.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 http://info.onet.pl/914677,11,item.html No proszę... A jednak się da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=QQQ=- Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Mój sąsiad ma trochę inny problem z oszustem... Sprzedał na Allegro GF FX 5200 128bit. Koleś pieniądze przesłał na konto zgodnie z umową, sąsiad kartę wysłał... Po tygodniu od wysłania kupujący zażądał zwrotu pieniędzy ponieważ karta nie jest 128bit tylko 64bit... A ta karta JEST 128BIT NA 100% !!! Wszystko było zgodnie z opisem a koleś pisze że odeśle karte i chce swoją kasę, do tego straszy negatywem i policją... Sąsiad nie zgodził się na to bo się stracha że koleś odeśle mu nie jego kartę, pewnie zostawi sobie tą sąsiada (128bit) a odeśle mu jakąś inną zwykłą... Co zrobić w takiej sytuacji gdy to kupujący jest oszustem ?? I co ma teraz zrobić uczciwy sprzedający żeby nie miał kłopotów ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Olać gościa. Jeśli mimo wszystko wyśle paczkę- NIE ODBIERAĆ. Cwaniak... Pewnie stwierdził, że przepłacił i teraz kombinuje jak odzyskać kasę. Na negatywa nic nie poradzisz, a policją i sądami to se może straszyć- i na samym straszeniu się to zakończy. ZIGNOROWAĆ i dodać do czarnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=QQQ=- Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Czy przepłacił... raczej nie, licytacja zakończyła się na 220zł i tyle zapłacił. Więc jak za kartę 128bit to wcale niedużo, w sklepie ta karta kosztuje ok. 400zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 To jest jakiś dobry żart? http://allegro.pl/show_item.php?item=25314444 BTW. Użytkowniku -=QQQ=- Twój nick jest dość podobny do mojego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=25314444 gości po ten tegowało? - 1 gość ma 0 komentarzy! - 2 wpłata z góry na konto - ciekawe co powie na odbiór osobisty? - 3 zbyt duża kwota i zbyt podpuscozna aukcja jak na kogoś z 0 komentarzy... ale że tyle ludzi na to leci,... ciekawe co z tego wyjdzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 >> Nie wysyłamy przesyłek z płatnością przy odbiorze (za pobraniem). Przesyłki dostarczamy tylko kurierem (koszt jest wliczony w cenę startera). Nie ma możliwości innego (np. osobistego) odebrania przesyłki. ale z drugiej strony adres www.allegro.pl/heyah prowadzi do strony tego wlasnie uzytkownika :> wiec mzoe to nie podpucha :0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 albo IDEALNY wał ; P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=25314444 gości po ten tegowało? - 1 gość ma 0 komentarzy! - 2 wpłata z góry na konto - ciekawe co powie na odbiór osobisty? - 3 zbyt duża kwota i zbyt podpuscozna aukcja jak na kogoś z 0 komentarzy... ale że tyle ludzi na to leci,... ciekawe co z tego wyjdzie? Jasne ze to nie wał. Przeciesz to jest aukcje PTC zobacz se!: =56229&IN[page_no]=1]http://telefonia.wp.pl/newses/?IN[new_id]=...9&IN[page_no]=1 Ale to i tak nie zmienia faktu kwoty 16 100zł za jakiś nr. :!: :!: :!: :!: 8O 8O 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 to nie jest zaden wal!! http://heyah.pl/index.php?pageid=147 Już 13 maja – absolutny hit! Chcesz się załapać na złote numery z serii „888”? Wpadnij na Heyah Aukcje na Allegro. Pod młotek pójdą najfajniejsze numery Heyah!!! Chcesz się załapać na numer 888 700 700 lub 888 200 200 lub podobne? Weź udział w aukcji!!! Zalicytuj złoty numer Heyah! Mamy do sprzedania 1500 złotych numerów Heyah! Aukcja ostatnich złotych numerów z prefiksem „888” trwać będzie przez 2 tygodnie. Codziennie ok. 120 nowych numerów wstawianych na 7 dniowe aukcje! Cena wywoławcza startera 40 zeta, ale uwaga – w cenę wliczone dostarczenie przesyłki kurierem prosto do Twojego domu! Zobacz jak to działa! Krótki poradnik "jak kupować?" Wejdź na www.allegro.pl/heyah Wybierz z listy Heyah numer, który Cię interesuje i kliknij na tytuł. Trafisz na stronę z opisem numeru. Dowiesz się, jakie są warunki transportu i płatności. Jesteś zdecydowany na zakup? Czas zalicytować... Jeśli nie jesteś jeszcze Użytkownikiem Allegro, musisz najpierw przejść przez szybki i darmowy proces rejestracji. Po wypełnieniu formularza, podaniu podstawowych danych i potwierdzeniu adresu e-mail będziesz mógł łatwo wrócić do numeru, którym byłeś zainteresowany. Jeśli jesteś już zarejestrowany w Allegro, możesz złożyć ofertę kupna. Do okna "Licytuj!" wpisz maksymalną cenę, jaką chcesz zapłacić za przedmiot - reszta odbywa się automatycznie - system Allegro będzie licytować za Ciebie. Jeśli zostaniesz przebity przez innego Użytkownika, poinformujemy Cię o tym e-mailem. Możesz dalej brać udział w licytacji podając nową cenę. Wygrałeś? Gratulacje. Powinieneś otrzymać e-mail z potwierdzeniem zwycięstwa oraz informacjami o dalszych krokach wraz z danymi sprzedającego. Skontaktuj się ze sprzedającym i ustal warunki dostawy i płatności. Weź udział w licytacji ostatnich złotych numerów Heyah na „888”. Licytuj na www.allegro.pl/heyah Pamiętaj – złote numery Heyah licytujemy tylko na autoryzowanych aukcjach Heyah! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slpk Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 macias32 z Torunia. oszukal wielu ludzi ja czekam juz ponad miesiac na zwrot kasy bo nie wyslal towaru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t3ster Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 LAN_NET (300 zeta!!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Ja ma prblem otóż kupięłm na aukcji wiatraki ale przez kup teraz i mam problem taki otóz ja sie teraz chce wycofać ale jak koleś mói że mnie niemorze wycofać bo sie nieda czy jakoś tak ale może sie da tylko jak kazał mi sie dowiedzieć jak bo on niewie. Piszcie prędko !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 moze wycofac, ale wystawiajac ci neatywa :) albo wystawcie sobie po pozytywie, a ty mu przeslij pieniadze na poczet prowizji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 i chyba tak zrobie dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 to nie jest zaden wal!! http://heyah.pl/index.php?pageid=147 Już 13 maja – absolutny hit! Chcesz się załapać na złote numery z serii „888”? Wpadnij na Heyah Aukcje na Allegro. Pod młotek pójdą najfajniejsze numery Heyah!!! Chcesz się załapać na numer 888 700 700 lub 888 200 200 lub podobne? Weź udział w aukcji!!! Zalicytuj złoty numer Heyah! Mamy do sprzedania 1500 złotych numerów Heyah! Aukcja ostatnich złotych numerów z prefiksem „888” trwać będzie przez 2 tygodnie. Codziennie ok. 120 nowych numerów wstawianych na 7 dniowe aukcje! Cena wywoławcza startera 40 zeta, ale uwaga – w cenę wliczone dostarczenie przesyłki kurierem prosto do Twojego domu! Zobacz jak to działa! Krótki poradnik "jak kupować?" Wejdź na www.allegro.pl/heyah Wybierz z listy Heyah numer, który Cię interesuje i kliknij na tytuł. Trafisz na stronę z opisem numeru. Dowiesz się, jakie są warunki transportu i płatności. Jesteś zdecydowany na zakup? Czas zalicytować... Jeśli nie jesteś jeszcze Użytkownikiem Allegro, musisz najpierw przejść przez szybki i darmowy proces rejestracji. Po wypełnieniu formularza, podaniu podstawowych danych i potwierdzeniu adresu e-mail będziesz mógł łatwo wrócić do numeru, którym byłeś zainteresowany. Jeśli jesteś już zarejestrowany w Allegro, możesz złożyć ofertę kupna. Do okna "Licytuj!" wpisz maksymalną cenę, jaką chcesz zapłacić za przedmiot - reszta odbywa się automatycznie - system Allegro będzie licytować za Ciebie. Jeśli zostaniesz przebity przez innego Użytkownika, poinformujemy Cię o tym e-mailem. Możesz dalej brać udział w licytacji podając nową cenę. Wygrałeś? Gratulacje. Powinieneś otrzymać e-mail z potwierdzeniem zwycięstwa oraz informacjami o dalszych krokach wraz z danymi sprzedającego. Skontaktuj się ze sprzedającym i ustal warunki dostawy i płatności. Weź udział w licytacji ostatnich złotych numerów Heyah na „888”. Licytuj na www.allegro.pl/heyah Pamiętaj – złote numery Heyah licytujemy tylko na autoryzowanych aukcjach Heyah! Jakoś dużo negatywów ostatnio załapał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.p....php?uid=407331 witam - jak dla mnie TOTALNY WAŁ - to nie są nawet ceny NETTO, a już niewspomnę że za granicą tak tanio nawet niema - do tego NOWE ( bo uzywane to jeszcze jakoś ujdzie po tych cenach ), jak dla mnie TOTALNY WAŁ, chyba że kradzione? ja proponuje to zgłosić ADMINOM ALLEGRO! kupiłem od niego jedną sztukę ( niebędę się chwalił co ) TELEFON? "ABONAMENT CHWILOWO NIEDOSTĘPNY SPRÓBUJ PÓŹNIEJ ) MAIL? - hehe jasne pewnie zupełnie przypadkiem mu NET PADŁ? ; ) że nieodpowiada. ehm - KOMENTARZE? ahgrrgr ... duzo to on ich ma - ale za co? za sprzet o wartosci z przedzialu 1zł -35 zł ? i wszystko kupuje... : ) Tweakowcy ŁĄCZMY SIĘ - NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI ; P CO O TYM SĄDZICIE? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voker Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Sory za OT ja myśle żę raczej kolesie robią takie jaja z allegro dla jakiegoś wroga z sąsiedztwa albo coś, podają dane kolesia i czekają na list, kradną z skrzynki pocztowej lista od allegro i koles już ma przej...... potem przychodzą wezwania do sądu a koleś nie wie co sie dzieje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Ja nie polecam uzytkownika: STELKOM Zamowilem u niego towar, lecz ten nawet go nie raczyl wyslac. Pisalem do niego meila to nic nie odpisywal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mschu Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Koleś o nicku ETIRS. Kupił aparat i zadnego odzywu :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.p...php?uid=2025258 więc tak: - proponuje zajrzeć na "JEGO" aukcje oraz na CENY oferowanych przedmiotów! - proponuje zajrzęc na komentarze tego człowieka oraz na dziwny zbieg okolicznosci tych samych osób które licytują w jego aukcjach. - tylko wpłata na konto? ciekawe czemu jak pytam czy moge odebrac COŚ osobiście niemam żadnego odezwu ? dla mnie totalny wał - bo że tak zapytam który sklep w polsce bądz która hurtownia ma np. ceny dysków poniżej 299 zł? ( 120gb , 8mb cache ) bo chyba ten ktos musi na tym czyms jeszcze zarobić + zaplacic prowizje allegro ? ahgrghrghhrrr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 ... - proponuje zajrzęc na komentarze tego człowieka oraz na dziwny zbieg okolicznosci tych samych osób które licytują w jego aukcjach. ... Od jednej osoby można dostać tylko jeden punkt, niezależnie od tego ile przedmiotów kupi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 kolejny wał http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27790874 przykład DYSK MAXTOR 200GB 8MB CACHE ZA 395zł! teraz podejrzenia: - wiadomo zbyt niska cena - poprostu niemożliwe - ani w polsce ani za granicą , - tylko zaplata z góry za przedmiot! brak odbioru osobistego! - na maile NIEODPOWIADA! - w danych ma dwa numeru telefonu - jak zadzwonie na 0obojetnie jaki - "TAKI NUMER NIEISTNIEJE" totalny WAŁ - ide zglosic to do adminow allegro, i ostrzec innych licytujacych! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 kolejny wał http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27790874 przykład DYSK MAXTOR 200GB 8MB CACHE ZA 395zł! teraz podejrzenia: - wiadomo zbyt niska cena - poprostu niemożliwe - ani w polsce ani za granicą , - tylko zaplata z góry za przedmiot! brak odbioru osobistego! - na maile NIEODPOWIADA! - w danych ma dwa numeru telefonu - jak zadzwonie na 0obojetnie jaki - "TAKI NUMER NIEISTNIEJE" totalny WAŁ - ide zglosic to do adminow allegro, i ostrzec innych licytujacych! I konto zawieszone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrozo666 Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 heh jutro zakladam sprawe kolesiowi za radka 9800SE@shit karta miala byc nowa na 2 letniej gwarancji a dostalem uszkodzony egzemplarz zmalowany klejem termoprzewodzacym i na gwarancji od kwietnia i już po serwisie wyłamanego kondensatora... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=609430 ludzie to sa naiwni :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zakupiłęm na tej aukcji kostke ramu. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28769905 Wszystko sprawnie, szybka wysyłka, odebrałem paczke ale kostka była nie w pełni sprawna (albo wogule nie działała albo wykrywało ja jako 256MB). Po odesłaniu pamieci koleś zadzwonił do mnie ze to nie jego kostka (twierdził ze na kosci nie ma niewidzialnych oznaczeń :lol: 8O które widać tylko pod promieniami UF ) przy okazji wyzywajac mnie od oszustów i złodzieji i groząc ze poda mnie do sądu :lol: 8O i zawiadomi allegro o próbie "wyłudzenia odszkodowania" :evil: :x . Napiszcie czy mozna cos zrobic w tej sprawie abym mógł odzyskac kase za ram, lub chociaz czesć. [...] Usunięte dane osobowe. Miope Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 złodziej nie złodziej, dla mnie oszust i cwaniak! uzi4u kupuje tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30482845 żeby trzy dni później po otrzymaniu karty sprzedać tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30584852 ciekawe czemu nagle cena tak wzrosła, chyba koszty przesyłki, bo gwarancji nie ma! 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...