Skocz do zawartości
polpek

Czy Warto Z Celerona Na Semprona 3000 64 S 939 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, proszę o poradę osób znających się na rzeczy, moja obecna konfigurcja :

1. CELERON D 320 s 484 2,4 GHZ @ 3,6 GHz

2. Płyta ABIT VT-7

3. RAM 1 GHz DUAL 2x512 /400 PATRIOT SIGNATURE LINE z niebiskimi radiatorami 2,5-3-3-6

4. GF 6600 SPARK AGP/8 128 @ 510/610

Obecny zestaw jest O.K daje sobie spokojnie rade we wszystkich grach i jest stabilny nie mam żadnych problemów

ale zato jest strasznie głośny/bardzo. Ponieważ mam troche kasy i chcę się przesiąśc na SEMPRONA 3000 64 s 939

i ASROCK DUAL SATA II ULI 1695 ATX.Resztę komponentów bym narazie zostawił punk 3 i 4. Dlatego proszę o poradę czy warto , czy nieodczuje pogorszenia wydajności w grach i " na codzien " i wreście czy jest sęs takiej zamiany ? czy może jeszcze poczekać ? ale na co ?

prosze o odpowiedż i pozdrawiam Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opłaca sie...ale ja jednak z obawy do płyt asrocka nie brał bym jej....taki sentyment ku "markowych" płyt głównych...troche więcej kasy ale będe spokojny ;)

ten asrock czytając temat o tej płycie jest nad wyraz dobry

:D

a co do zmiany na z cielaka na sempa to myśle ze aż takiego dużego wzrostu wydajności nie bedziesz miał wiec mysle ze lepiej poczekac z pare miechów i kupic cos mocniejszego co bedzie miało sens np x2 albo coś na am2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak , chłopak okradnie bank i qpi sobie Amd 64 Fx'a 57 , człowieku daj spokoj am2 jak wejdzie na rynek to ceny będa kosmiczne a wejdzie dopiero gdzies w czerwcu w USA a unas ? mysle ze lipiec . Wracając do tematu , to jeśli qpisz sempa podciagniesz go do 2500 jak kolega napisał będziesz naprawde zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to ostatnie sztuki??:? skąd masz te informacje?? gdyby to była prawda już byłby szum na forum...Mi sie jakoś nie chce wierzyć w TO :?

Tak to fakt cenay leca w góre a w sklepach brakuje choc jeszcze wtym tygodniu byly i wycofują z oferty/ sirius, ecs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem nie rozumiem posunięć tych "dużych korporacji". Skoro Sempron 3000+ s939 się dobrze sprzedawał bo był tani i w miare się kręcił to wg. ich małych główek trzeba coś szybko z tym zrobić. Ale nie mogą zapomnieć ze konkurencja ich dogania (tymbardziej że to właśnie ona ma najtańszego dwujajowca na rynku - a ceny x2, szkoda gadać). Informacja rozsyłana przez użytkownika bartek23 raczej 100% pewna nie jest i oby nie była.

A może AMD myśli: po co im procki 64bit skoro microsoft nawet windy w ich języku 64bit edition nie ma zamiaru wypuścić :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem nie rozumiem posunięć tych "dużych korporacji". Skoro Sempron 3000+ s939 się dobrze sprzedawał bo był tani i w miare się kręcił to wg. ich małych główek trzeba coś szybko z tym zrobić. Ale nie mogą zapomnieć ze konkurencja ich dogania (tymbardziej że to właśnie ona ma najtańszego dwujajowca na rynku - a ceny x2, szkoda gadać). Informacja rozsyłana przez użytkownika bartek23 raczej 100% pewna nie jest i oby nie była.

A może AMD myśli: po co im procki 64bit skoro microsoft nawet windy w ich języku 64bit edition nie ma zamiaru wypuścić :lol:

Właśnie wczoraj kupiłem Sepmrona 3000 64 s393 w raz z wentylatorem za 399 zł

w B-52 i dali 24 m-c gwarancji. Jeszcze tylko w poniedziałek płyta Asrock 939

DUAL SATA II i zobaczymy .

pozdrawaim Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi