polpek Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Witam serdecznie, proszę o poradę osób znających się na rzeczy, moja obecna konfigurcja : 1. CELERON D 320 s 484 2,4 GHZ @ 3,6 GHz 2. Płyta ABIT VT-7 3. RAM 1 GHz DUAL 2x512 /400 PATRIOT SIGNATURE LINE z niebiskimi radiatorami 2,5-3-3-6 4. GF 6600 SPARK AGP/8 128 @ 510/610 Obecny zestaw jest O.K daje sobie spokojnie rade we wszystkich grach i jest stabilny nie mam żadnych problemów ale zato jest strasznie głośny/bardzo. Ponieważ mam troche kasy i chcę się przesiąśc na SEMPRONA 3000 64 s 939 i ASROCK DUAL SATA II ULI 1695 ATX.Resztę komponentów bym narazie zostawił punk 3 i 4. Dlatego proszę o poradę czy warto , czy nieodczuje pogorszenia wydajności w grach i " na codzien " i wreście czy jest sęs takiej zamiany ? czy może jeszcze poczekać ? ale na co ? prosze o odpowiedż i pozdrawiam Piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 ja sie przesiadłem z celerona 2400@3600 na 3000+ s754 i jestem happy. Jak go podkrecisz do 2500mhz to bedzie wyydajniejszy od twojego 3600 no i 64bity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 opłaca sie...ale ja jednak z obawy do płyt asrocka nie brał bym jej....taki sentyment ku "markowych" płyt głównych...troche więcej kasy ale będe spokojny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 wreście czy jest sęs takiej zamiany ? Wiem, ze sie czepiam, ale przez chwile nie moglem dojsc do siebie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 skoro obecna maszyna spelnia Twoje wymagania poza gloznoscia to posiadane pieniadze zainwestuj w lepsze a zarazam cichsze chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 opłaca sie...ale ja jednak z obawy do płyt asrocka nie brał bym jej....taki sentyment ku "markowych" płyt głównych...troche więcej kasy ale będe spokojny ;)ten asrock czytając temat o tej płycie jest nad wyraz dobry :D a co do zmiany na z cielaka na sempa to myśle ze aż takiego dużego wzrostu wydajności nie bedziesz miał wiec mysle ze lepiej poczekac z pare miechów i kupic cos mocniejszego co bedzie miało sens np x2 albo coś na am2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 tak , chłopak okradnie bank i qpi sobie Amd 64 Fx'a 57 , człowieku daj spokoj am2 jak wejdzie na rynek to ceny będa kosmiczne a wejdzie dopiero gdzies w czerwcu w USA a unas ? mysle ze lipiec . Wracając do tematu , to jeśli qpisz sempa podciagniesz go do 2500 jak kolega napisał będziesz naprawde zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 raczej juz nie kupisz sempa amd wycofalo je z tego pieknego kraju.... musisz szukac ich u sasiadow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 cooo? nie ma sempronów, w sklepach pełno ich jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) bartek23 czys ty chłopie z byka spadł? Edytowane 2 Marca 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 tak w sklepach sa ale juz ostatnie sztuki... wiecej juz nie bedzie...... a tak to po ile sa w sklepach sempy??? ja placilem po 349..... jak sa gdzies w podobnej cenie to daj znac.... guzik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 jak to ostatnie sztuki??:? skąd masz te informacje?? gdyby to była prawda już byłby szum na forum...Mi sie jakoś nie chce wierzyć w TO :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpek Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 jak to ostatnie sztuki??:? skąd masz te informacje?? gdyby to była prawda już byłby szum na forum...Mi sie jakoś nie chce wierzyć w TO :? Tak to fakt cenay leca w góre a w sklepach brakuje choc jeszcze wtym tygodniu byly i wycofują z oferty/ sirius, ecs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 ale wszystkie semprony czy te bez 64 bitów?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 te 3000 64 bit na 939 to napewno.... bo z hurtowni co bralem juz znikly a bylo pelno.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 tak, w temacie o sempronach ktos pisał ze wycofują sempy ver. 939 ze sprzedazy...wiec jak ktos chce kupowac, niech kupuje jak najszybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 to moglem pcozekac ze sprzedaza swojego, bym wiecej wyciagnal ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 to moglem pcozekac ze sprzedaza swojego, bym wiecej wyciagnal ;] oj mogles.. a ja moglem nie sprzedawac ostatnich 5 sztuk co kupilem ;/ ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Czasem nie rozumiem posunięć tych "dużych korporacji". Skoro Sempron 3000+ s939 się dobrze sprzedawał bo był tani i w miare się kręcił to wg. ich małych główek trzeba coś szybko z tym zrobić. Ale nie mogą zapomnieć ze konkurencja ich dogania (tymbardziej że to właśnie ona ma najtańszego dwujajowca na rynku - a ceny x2, szkoda gadać). Informacja rozsyłana przez użytkownika bartek23 raczej 100% pewna nie jest i oby nie była. A może AMD myśli: po co im procki 64bit skoro microsoft nawet windy w ich języku 64bit edition nie ma zamiaru wypuścić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpek Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Czasem nie rozumiem posunięć tych "dużych korporacji". Skoro Sempron 3000+ s939 się dobrze sprzedawał bo był tani i w miare się kręcił to wg. ich małych główek trzeba coś szybko z tym zrobić. Ale nie mogą zapomnieć ze konkurencja ich dogania (tymbardziej że to właśnie ona ma najtańszego dwujajowca na rynku - a ceny x2, szkoda gadać). Informacja rozsyłana przez użytkownika bartek23 raczej 100% pewna nie jest i oby nie była. A może AMD myśli: po co im procki 64bit skoro microsoft nawet windy w ich języku 64bit edition nie ma zamiaru wypuścić :lol: Właśnie wczoraj kupiłem Sepmrona 3000 64 s393 w raz z wentylatorem za 399 zł w B-52 i dali 24 m-c gwarancji. Jeszcze tylko w poniedziałek płyta Asrock 939 DUAL SATA II i zobaczymy . pozdrawaim Piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...