Skocz do zawartości
beavisek

Pilne!Kto sie zna na oznaczeniach dysków maxtora?

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na kupnie dysku 40gb i wybór padł na maxtora,1 talerz, ata133,7200obr.min. Ale nie moge nigdzie znaleźć informacji o róznicy oznaczeń tych dysków, bo z zewnątrz wyglądają inaczej :( Chodzi mi o to ze jest:

DiamondMax Plus D740X

DiamondMax Plus 8

Czym one sie roznią???

dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki :) Jakos nie moglem znalezc tej strony :( Mowie Ci ze na wielu stronach jest tle bledow , anajbardiej popularny pokazuja 740 a opisuja jak plusa!!!

A tak poza tym to który jest nowszy model? albo ktory lepszy i jaki polecasz? Plus ma wiecej bajerow ale wolniejsze wyszukiwanie od 740!

dzieki za te linki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mowiac to nie lubie maxtorow,

ale  tych dwoch to polecalbym plus 8 , bedzie cichszy po prostu bo jest na lozyskach olejowych

Z tych linkow na stronie maxtora pisze jak byk ze obydwa maja FDB motors (czyli łożyska olejowe!) ale inaczej nazwali . Juz mi ręce opadają z tego wszystkiego 8O

które jako pierwsze pojawily sie w skepach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych linkow na stronie maxtora pisze jak byk ze obydwa maja FDB motors (czyli łożyska olejowe!) ale inaczej nazwali . Juz mi ręce opadają z tego wszystkiego  8O 

które jako pierwsze pojawily sie w skepach?

Z tych dwóch starszy model to D740x !

Ten drugi (6E040L0) jest dużo cichszy, żadko zdarzały sie d740x z łozyskami olejowymi, a nowsze wspomniane łożyska mają na pewno !

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...