kemustek Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Witam, mam problem z nagrywarką LG GSA-H20L. Przy próbie wypalenia obrazka pokazuje mi się komunikat: Wiem co on oznacza, ale nie wiem jak to narawić, płyty są napewno dobre i dobrą stroną włożone. Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną. Czy miał ktoś podobny problem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Na forum cdfreaks wyczytałem, że ma to związek ze sterownikami NVIDIA IDE SW. Jeżeli posiadasz mobo na NF3 lub NF4 spróbuj przeinstalować sterowniki do chipsetu wcześniej usuwając ten SW Driver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 dodam, ze problem ten nei wystepuje na nforce2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemustek Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Tylko w tym problem ze nie ma nVidi, posiadam ATI Radeon 9200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Tylko w tym problem ze nie ma nVidi, posiadam ATI Radeon 9200 Chipset kolego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemustek Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 A mógł by mi jeszcze ktoś wytłumaczyć jak to przeinstalowac i gdzie to znajde, bo nie mam pojęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) A mógł by mi jeszcze ktoś wytłumaczyć jak to przeinstalowac i gdzie to znajde, bo nie mam pojęcia.Możesz spróbować drivery o nazwie ASAPI (nie ASPI tylko właśnie ASAPI) Możena je znaleźć m.in. tu : Różne freware'y oraz programy na licencji GPL Dział Drivers, poddział ASPI, ostatnie w tym dziale # VOB ASAPI Driver 1.3: download Ściągasz, klikasz i instalujesz. Na koniec posłuszny poleceniom instalatora odpalasz komp na nowo i sprawdzasz czy coś się zmieniło. Jeżeli nie, to do driverów nVidii możesz zawsze powrócić. Założyłem na wstępie, że na 100% masz specjalne płyty pod LightScibe'a a nie próbujesz wypalać obrazków na zwykłych DVD-R (+ czy - bez znaczenia ofkoz) Edytowane 3 Marca 2006 przez wheelerfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemustek Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Założyłem na wstępie, że na 100% masz specjalne płyty pod LightScibe'a a nie próbujesz wypalać obrazków na zwykłych DVD-R (+ czy - bez znaczenia ofkoz) Tak płytki mam Imation CD-R 700MB LightScribe Możesz spróbować drivery o nazwie ASAPI (nie ASPI tylko właśnie ASAPI) Możena je znaleźć m.in. tu : Różne freware'y oraz programy na licencji GPL Dział Drivers, poddział ASPI, ostatnie w tym dziale # VOB ASAPI Driver 1.3: download Ściągasz, klikasz i instalujesz. Na koniec posłuszny poleceniom instalatora odpalasz komp na nowo i sprawdzasz czy coś się zmieniło. Jeżeli nie, to do driverów nVidii możesz zawsze powrócić. Nic nie dało, już sam nie wiem co to może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 A jakiego programu używasz do Light Scibe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemustek Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 A jakiego programu używasz do Light Scibe? Teraz Nero to które dostałem z nagrywarką czyli wersja 6.6.0.19 do tego zainstalowane sterowniki LightScribe w wersji 1.4.62.1 Ale próbowałem także w programie Droppix Label Maker bo podobno on miął to przetrawić ale jakoś nie daje rady, ten sam bład co w Nero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam ten sam problem co kemustek :/ męczę się już z nim jakiś czas i dać rady nie mogę :/ Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez BigSpider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 W ramach ścisłości dodam, że płyty Light Scrible w celu wypalenia nadruku wkłada się do nagrywarki do góry nagami (stroną z danymi do góry). Ale wierze że każdy o tym wie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Tak, doskonale o tym wiem. Zainstalowalem sterowniki od LighScribe ze strony www.lighscribe.com, Nero 6.6.1.14 i SureThing CD - w zadnym z tych programow nie moge wypalic etykiety, poniewaz wyskakuje mi taki komunikat, jak podal kemustek na poczatku swojego tematu - kompletnie nie mam pojecia co robic. Zaktualizowalem BIOS, probowalem roznych sterownikow, ale to nic nie dalo. Probowalem "wypalac" nadruk na plytach BenQ, oczywiscie ze specjalnie do tego przeznaczona powierzchnia. Jutro jeszcze skocze do sklepu po plytki Verbatim i TDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzwonek81 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Witam, mam problem z nagrywarką LG GSA-H20L. Przy próbie wypalenia obrazka pokazuje mi się komunikat: Wiem co on oznacza, ale nie wiem jak to narawić, płyty są napewno dobre i dobrą stroną włożone. Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną. Czy miał ktoś podobny problem ?? TEż mam taki komunikat. Nadomiar złego wcześniej paliły mi sięte płytki bez problemu - używałem płytek HP. Zanim wyskoczył mi taki komunikat nagrywałem płytę która wypaliął wzorek tylko pasek o grubości 7 mm. wyskoczył błąd i od ta nie moge nagrac żadnej lightscribe wzorku... mam nagrywarkeAsusa 1814BLt z firmwarem 1.14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...