kombinerki Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Właśnie zmieniłem monitor na LCD 17`, przesiadłem się z konwencjonalnego monitora. Ustawiłem rozdzielczość na 1280 x 1024 i nie wiem czy to normalne, ale obraz jest wyraźniejszy lecz szczegóły np. ikony i ich opisy są mniejsze niż na poprzednim monitorze. Po ustawieniu rozdzielczości na 1024 x 768 (jak przy poprzednim monitorze) wielkość ikon powraca – są większe, lecz okrągłe stają się jajkami (wydłużają się). Co zrobić aby zachować wielkość ikon i ich kształt. Dla przykładu podałem ikony, ale wszystko co ma okrągły kształt wydłuża się. LG 1740PQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Co zrobić aby zachować wielkość ikon i ich kształt.Jeśli chodzi o LCD to kupić 19" albo miec rozmazany obraz na 17" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Takie są "uroki" monitorów z małą plamką. Powiększ ikony ze standardowego rozmiaru 32 na 48 i dodatkowo powiększ czcionkę systemową z 8 na 13 ( np. ) generalnie jest trochę mieszania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Jeśli chodzi o LCD to kupić 19" albo miec rozmazany obraz na 17"Rozmazany ? Co ty mówisz :mur: Po prostu mała plamka, człowiek sie przyzwyczaja po 1 dniu i nie ma najmniejszych problemów - no przynajmniej ja nie miałem :D P.S. panel 17" mam juz 4 lata więc wiem co mówie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Rozmazany ? Co ty mówisz :mur: Po prostu mała plamka, człowiek sie przyzwyczaja po 1 dniu i nie ma najmniejszych problemów - no przynajmniej ja nie miałem :D P.S. panel 17" mam juz 4 lata więc wiem co mówie ... Oczywiście można się przyzwyczaić, tak samo jak oko (mózg) sie przyzwyczjaja do okularów a potem tylko chce większe i większe. :) I nie zaprzeczysz że jest rozmazany i zawsze będzie wiec jak ma niby zniknąć po jednym dniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Właśnie zmieniłem monitor na LCD 17`, przesiadłem się z konwencjonalnego monitora. Ustawiłem rozdzielczość na 1280 x 1024 i nie wiem czy to normalne, ale obraz jest wyraźniejszy lecz szczegóły np. ikony i ich opisy są mniejsze niż na poprzednim monitorze. Po ustawieniu rozdzielczości na 1024 x 768 (jak przy poprzednim monitorze) wielkość ikon powraca – są większe, lecz okrągłe stają się jajkami (wydłużają się). Co zrobić aby zachować wielkość ikon i ich kształt. Dla przykładu podałem ikony, ale wszystko co ma okrągły kształt wydłuża się. LG 1740PQ 1024x768 to proporcja 4:3, LCD 17 i 19 mają 5:4 więc musiał bys ustawić cos w okolicach 1024x819 Ustaw natywną 1280x1024 i powiększ wszystko zmieniając we własciwosciach skalę DPI: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 I nie zaprzeczysz że jest rozmazany i zawsze będzie wiec jak ma niby zniknąć po jednym dniuCo rozumiesz przez słowo 'rozmazany' ?? [ bo nie rozumiem chyba ] :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...