kuki1989 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Witam, mam problem z dzwiekiem na mojej nowej płycie gł. K8NE. problem polega na tym ze dziek jest bardzo zniekształcony, nie wiem jaka jest tego przyczyna, sterowniki mam zainstalowane te które były na CD z płyta. prosze o jakies parady :) z góry THX :wink: Edytowane 1 Marca 2006 przez kuki1989 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 pociagnij nowe stery do chipsetu ze strony nvidi przed instalka odinstaluj stery do grafy ( jedz na default windy ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 To może ja się podepnę: Otóż zmuszony byłem format zrobić i reinstalkę windy (stara stawała po zalogowaniu się do sieci) i też mam kaszanę z dźwiękiem. Stery instaluje takie jak wcześniej (wogóle to już automatycznie wsio co trzeba) i albo mam mocno zniekształcony dźwięk albo jak chcę odtworzyć jakikolwiek dźwięk to następuje automatycznie reset kompa (tzn. poleci 2 sek muzy normalnie bez zniekształceń a potem nagle reset) Próbowałem różnych sterów, playerów, ustawień itd. itp. Sprawdzałem czy w budzie coś się nie poluzowało. Wszystko działa ok poza dźwiękiem. Myślałem, że to wina partycji D(który notabene jest bez bad'ów, formatowana 2 miechy temu), ale jak chciałem w Dx Diag odpalić testy dźwięków to też reset :/ Może mnie ktoś nakierować ?? dźwiękówka jak w podpisie (CMI 8738 na pci osobna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 prawdopodobnie dzieli przerwania z innym sprzetem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Hmm teraz tak spojrzałem na menedźer i we właściwościach widzę, że dźwiękówka dzieli przerwania z mobo i klawierą :lol: i zakres wejścia/wyjścia jest jakiś podejrzany :/ (coś w stylu 00F czy jakoś tak) W tej sytuacji co mam zrobić? wywalić z menedźera, reset kompa i modlić się, że wsio będzie ok? re-instal windows'a? czy mam ręcznie wpisać dane? (jak tak to jakie?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...