Skocz do zawartości
kuki1989

Problem Z Dzwiekiem Na Nowej Płycie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z dzwiekiem na mojej nowej płycie gł. K8NE. problem polega na tym ze dziek jest bardzo zniekształcony, nie wiem jaka jest tego przyczyna, sterowniki mam zainstalowane te które były na CD z płyta.

prosze o jakies parady :) z góry THX :wink:

Edytowane przez kuki1989

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ja się podepnę:

Otóż zmuszony byłem format zrobić i reinstalkę windy (stara stawała po zalogowaniu się do sieci) i też mam kaszanę z dźwiękiem.

Stery instaluje takie jak wcześniej (wogóle to już automatycznie wsio co trzeba) i albo mam mocno zniekształcony dźwięk albo jak chcę odtworzyć jakikolwiek dźwięk to następuje automatycznie reset kompa (tzn. poleci 2 sek muzy normalnie bez zniekształceń a potem nagle reset)

Próbowałem różnych sterów, playerów, ustawień itd. itp.

Sprawdzałem czy w budzie coś się nie poluzowało.

Wszystko działa ok poza dźwiękiem.

Myślałem, że to wina partycji D(który notabene jest bez bad'ów, formatowana 2 miechy temu), ale jak chciałem w Dx Diag odpalić testy dźwięków to też reset :/

Może mnie ktoś nakierować ??

dźwiękówka jak w podpisie (CMI 8738 na pci osobna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm teraz tak spojrzałem na menedźer i we właściwościach widzę, że dźwiękówka dzieli przerwania z mobo i klawierą :lol: i zakres wejścia/wyjścia jest jakiś podejrzany :/ (coś w stylu 00F czy jakoś tak)

W tej sytuacji co mam zrobić?

wywalić z menedźera, reset kompa i modlić się, że wsio będzie ok?

re-instal windows'a?

czy mam ręcznie wpisać dane? (jak tak to jakie?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi