cinek204 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 witam was zakupiłem sobie pompke Eheim 1200l/h 28W i strasznie głośno ona chodzi czy wam też tak głośno chodzi ?? chodzi ona głośniej niż wiatrak :) tak chrobocze :( proszę o odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawn Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 hoho ja mam eheima i nieslysze go wogule ... nic a nic ... moze dostaje sie gdzies powietrze ?? jak nie to lepiej odeslij na gwarancje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Eheimy są ciche gdy są odpowietrzone. Kupiłeś ja nową? Jesli tak to raczej nie jest uszkodzona a właśnie zapowietrzona. Włącz ja i potrząsaj może ją odpowietrzysz w ten sposób Gdy jest zapowietrzona strasznie terkocze W jaki sposób napełniałeś układ? Przy włączonej pompce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek204 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 nie niemam jej od nowa :) podłończyłem ją w taki sposób wąż który wciąga wode do butelki z wodą a który wypycha do wanny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 dziwisz sie?? wiekszosc pompek słabo ciągnie, w ukłdadach zamknietych wc co typchnie to jej wpada spowrotem i jest cisza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 dziwisz sie?? wiekszosc pompek słabo ciągnie, w ukłdadach zamknietych wc co typchnie to jej wpada spowrotem i jest ciszaZ tym sie akurat nie zgodze. Mowa jest o pompce akwariowej a nie c.o albo cuw (one pracują w zamknietych układach) a akwariowym to nei robi różnicy. Jak ma byc cicha w układzie zamknietym to tez w otwartym taka bedzie. Zazwyczaj pompke trzeba odizolowac od podłoża jakimis materiałami, bo kazda akwariówka postawiona w budzie na metalu bedzie rezonowac, wibrowac itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 albo ja nie zrozumiałem albo ty Z tego co ja zrozumiałem to on wzial weze na wlot i wylot wziagnął i wlotowy dał do butelgi z wodą i chciał zeby przeciągała wode. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek204 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 mkwd40 dobrze mówisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Podłączę się do tematu :wink: Mam podobny problem, posiadam pompkę Eheim Compact 1000 i straszliwie głośno chodzi :mur: kupiłem jako używaną, pompuje dobrze, ale... straszliwie terkocze :-| jest bardziej irytująca od delty na 12V... są jakieś pomysły? podejrzewam, że wirnik jest do wymiany :/ :?. Ma ktoś zdjęcie nowego, dobrego wirnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Podłączę się do tematu :wink: Mam podobny problem, posiadam pompkę Eheim Compact 1000 i straszliwie głośno chodzi :mur: kupiłem jako używaną, pompuje dobrze, ale... straszliwie terkocze :-| jest bardziej irytująca od delty na 12V... są jakieś pomysły? podejrzewam, że wirnik jest do wymiany :/ :?. Ma ktoś zdjęcie nowego, dobrego wirnika? Wiem że ona się tak zachowuje gdy temperatura wody jest za wysoka. Spróbuj jak chodzi w wodzie o temperaturze pokojowej bo to może w tym tkwi problem... Jak nie to to pewnie wirnik, choć inna sprawa że ona nawet jak jest dobra to nie chodzi cicho. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 zaraz sprawdzę :-P była napewno cichsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 wydaje z siebie dzwieki, ze stac sie nie da, delta jest duzo cichsza :mur: jeszcze jakieś porady? woda jest chłodna [z zamrażalnika :wink: ] i nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 albo odpowietrzyć pompke jeszcze raz albo chyba wirnik jest do wymiany :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Ja mam Eheima 1250. Dobrze wyciszony (postawiłem go na grubej gąbce, zboku też napchałem tego sporo), po napełnieniu układu trzeba poczekać ze 2h aż odpowietrzy się cały układ i jest spokój. Nic nie słychać. Dużo bardziej mnie denerwują wentylatory w moim zasilaczu chiefteca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Eheimy sie strasznie odpowietrzają, mam 1048 i przez 15 nie mogłem sie pozbyć powietrza z pompki, stukałem, wywracałem na boki i ciagle skądś wypływały te bable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Dokładnie -> pozostawiłem pompke na 3.5h i się zrobiła cicha... już da się przy niej pracować :wink: aczkolwiek idealnie cicha to ona nie jest, więc idzie do kasacji [ps sprawdzalem wirniczek - jest w idealnym stanie :D ] ktoś chętny? :lol: Edytowane 6 Marca 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Może nie najlepsze foto (ale lepszego nie mam) i odpowietrzeniu zero hałasu, Popka praktycznie nie słyszalna. Leży sobie na gąbce ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 15 minut to za mało..... U mnie układ sie kilka ładnych godzin odpowietrza. Nie mam jak poobracać obudową [big tower chiefteca] więc trochę czasu zajmuje pozbycie się powietrza z nagrzewnicy i pompki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...