Skocz do zawartości
Opall

Problemy Z Rozpakowywaniem:/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem:

Sciaganlem archwium wielkosci ok 1.72 GB, rozpakowalem je i zawieralo 36 plikow rar ktor z kolei po rozpakowaniu mialy wypakowac sie jako jedno iso. Wszystko ok troche czasu to zajmuje pojawia sie nawet plik iso jednak gdy pasek dobiegnie do 100% plik znika , jakby go w ogole nie bylo:/ Tak jest jak rozpakowuje Izarc'iem, z koleii jak uzywam winarara to przy 100% wyskakuje komunikat ze dysk jest prawdopodobnie pelen ( a mam jeszcze ponad 20 GB zapasu:/) ma ktos jakis pomysl co moze byc tego przyczyna??? z gory dzieki

Edytowane przez Opall

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm tylko ten problem sie powtarza i mialem juz go przy 3 duzych plikach tzn rar powyzej 2 GB... nie mam pojecia co jest tego przyczyna ale po prostu nie moge ich rozpakowac... wszystkie byly downloadowane przez e-mule. zle sie sciagnely czy jak??? jak tego uniknac w przyszlosci??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użyj narzędzia naprawiającego w Rar (alt+R), a jak nie pomoże to...

Spróbuj wypakować ten plik, a pod koniec (100%), w momencie kiedy wyskoczy błąd, nie zamykaj programu RAR, tylko skopiuj wypakowany plik w inne miejsce i sprawdź czy nie jest uszkodzony.

Ja tak rozpakowuje filmy, muzyke kiedy mam np. w połowie ściągnięty plik, a nie wiem czy warto cały ściągać.

W Twoim przypadku jest gorzej, bo masz tam 1 dyży plik ISO.

Edytowane przez deserted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i w koncu jakies siwatelko nadzieii:) tak mam system plikow fat32 na obu partycjach dysku. Co trzeba zrobic zeby to zmienic?? I czy nie ma mozliwosci operowania na plikach wiekszych niz 4GB kiedy uzywa sie systemu FAT32. Za wszelkie wskazowki bylbym szalenie wdzieczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i w koncu jakies siwatelko nadzieii:) tak mam system plikow fat32 na obu partycjach dysku. Co trzeba zrobic zeby to zmienic?? I czy nie ma mozliwosci operowania na plikach wiekszych niz 4GB kiedy uzywa sie systemu FAT32. Za wszelkie wskazowki bylbym szalenie wdzieczny.

konwersje systemu pliku wykonasz poleceniem z konsoli(start-uruchom wpisz cmd)

wpisujac:

convert c: /fs:ntfs

gdzie c to litera twojego dysku, czyli tego co uzywasz czyli c d albo jakis inny :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki!! i tak jak juz dostalem wskazowke od S0n1c'a to poszperalem torche w necie i wszystko jasne:) Bo latwiej bylo znalezc cos na temat FAT32 a pliki >4GB niz na temat "mam problemy z rozpakowaniem" :) Tweak.pl ---> jedyne forum na ktorym ktos doszedl do sedna problemu. Jeszcze raz dzieki. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest... kiedy używasz Linuxa ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi