Skocz do zawartości
Hipo

Ecs K7S5A Athlon 1,0Ghz i wieki pad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kumpel zmieniał wczoraj wiatrak na procu i nie wiem co zrobił ale skutkiem jego działalności :D jest padnieta płyta i proc.

Proc napewno zaliczył zgon ale do płyty nie mam pewności bo po włączeniu kompa normalnie wszystko startuje (dysk cd rom) ale ekran jest czarny. Może ktoś wie w jaki sposób ją sprawdzić na 100% że jest martwa.

Kolejna sprawa to zaliłka, gdzieś widziałem na forum ale nie mogłem znaleźć: jakie kabelki należy zmostkować we wtuczce zasiłki żeby zacząła pracować bez podłączania do płyty( chcę ją sprawdzić ale obawiam sie o swoją płytę).

Dzięki za każdą pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba to robiłeś  :wink: jak nie to spróbuj zresetować BIOS.Płycie nie powinno się nic stać po wymianie wentylatora :)

Nie wiem jak kumpel wymieniał ten wiatrak ale spier**** kompa, na szczęście swojego :lol: no ale sie chłopak stresuje więc chce mu pomoc (Jak kupi nową płytę to sam założe wiatrak :lol: :lol: :lol: ) no a co jeszcze z zaliłką ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam fotki nigdzie pod reką, ale jak złapiesz wtyczke do płyty głownej w zasiłce i bedziesz na nia patrzył tak że ząbek od zapinki do gniazda bedzie na górze to styki ktore trzeba połączyć to:

czwarty od lewej na górze z czwartym od prawej na dole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...