Gość Kyniek Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Nie wiem co masz na myśli mówiąc że lubi większy przepływ.... ja myślałem że tamp. się jakoś spadną po tym jak na Storma zapodałem Laing DCC - to jest monster w porównaniu z Laingiem CWU czy Hydorem L30!! Ale mniejsz a to moje podniecanie się - tempki wcale się nie zmieniły - a ja widzę gołym okiem że przepływ wzrósł znacznie!! :/ więc mit o znaczeniu przepływu obalony... choć pewnie ma znaczenie lecz potrzebował bym profesjonalnego stanowiska testowego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...pe-12v-pro.html Na to mam ochotę. Fajne mocowanie i mały rezik. Perfekto ;> CENA=(X/1.16)x1.22x4PLN gdzie x-to cena w euro to ta pompka kosztowałaby 295zika... Czekam na powierdzenie z pc-tuning. Kyniek: a jak zachowuje się na przykład przy 9V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Bardzo ładny sprzęcik :) mam nadzieję że będzie równie miodna jak Laing DCC T1 bez rezika - jakiś czas temu - parę miesięcy zanim jeszcze miałem swojego Lainga ktoś na forum narzekał że mu odrazu po kupnie zaczęła terkotać :/ dlatego też między innymi bałem się że mój Laing zacznie hałasować... Lecz myślę że jak będziesz lał glikol to pompka i tak się odwdzięczy cichą pracą i nie masz czego się obawiać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...pe-12v-pro.html Na to mam ochotę. Fajne mocowanie i mały rezik. Perfekto ;> CENA=(X/1.16)x1.22x4PLN gdzie x-to cena w euro to ta pompka kosztowałaby 295zika... Czekam na powierdzenie z pc-tuning. Kyniek: a jak zachowuje się na przykład przy 9V? Ta pompka nie ma rezika, tylko top z pleksy, w który można wkręcić dowolne króćce. Tylko ten moden ma rez - Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Ja po zmniejszeniu napięcia pompce też nie zauważyłem zmian temperatury. Raz komp chodził całą noc na 12V, a potem na 6V, a rano te same ~temp. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Pompeczka zamówiona. Tylko mam pewien dylemat. W polsce nie znalazłem nigdzie Water additive Tec protect plus. Co najwyżej Koncentrat innovaProtect IP 250 ml. nie wiem czy sie nadaje. Czy po prostu borygo nalać. Cholera zawsze lałem demineralke plus alko i było super. A teraz bądź mądry... smarowania sie zachciewa ;> Kurcze mam obiekcje czy eheima 1250 sprzedawać. Mam kupca za 170zika.. ale ciężko się rozstać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Borygo, lub Petrygo. Osobiście, mam to co w podpisie i sprawuje się wyśmienicie (już od 2 miesięcy). Na twoim miejscu pompkę, bym sprzedał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Ja mam pytanie czy sa jakies zalecenia jak ta pompke trzeba montowac czy jest to obojetne bo chyba sie na nia skusze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Borygo, lub Petrygo. Osobiście, mam to co w podpisie i sprawuje się wyśmienicie (już od 2 miesięcy). Na twoim miejscu pompkę, bym sprzedał. Petrygo zależy - u mnie zmatowiło węże - ma inny skład niż Borygo Eko - to drugie teraz mam i jak narazie nic się nie osadza =- nawet na pinach :) Co do tego Lainga - chłodziwo musi zawierać w sobie glikol - posiada on właściwoście smarujące - oczywiście nic się nie stanie jak pompka będzie na wodzie chodziła ale wierzcie mi - trochę głosniejsza jest... płyn innovateka raczej nie - nie zawiera glikolu tylko jakieś inne świństwo - jak chcesz mogę wstać i przeczytać dokładnie co zawiera.... P.S. Borygo nawet bez mieszania niezłą ma wydajność - bez porównania lepiej niż woda + alko :) tego też używałem jak by co - wiem z doświadczenia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Jaka jest różnica pomiędzy Alphacool Laing DDC a normalnym Laing DDC ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Wejśc na strone producenta i Alphacool to już nie łaska :?: <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Byłem ale tam nie pisze ze to identycznie to samo, a i czy to prawda ze DCC jeszt chodzi ciszej od DDC-1Plus?? i jest jeszcze Swiftech MCP350 12 czy to to samo? Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Ogór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Laing DDC-Pumpe 12V DDC-1RT mit 2xG1/4"-Aussengewind - to od Laing DDC-Pumpe 12V różni się tylko tym, że ma od razu przejście na złączki na węże 8/10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) http://www.tune2max.de/Wasserkuehlung/Pump...:6_382_385.html Obszerny opis :) i mozliwosc zamówienia za 180zl. http://world.altavista.com/ dobry tłumacz Po więcej szczegułów zapraszam http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=204064 Edytowane 19 Czerwca 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Różnice między Laingami DDC: DDC-1: DDC-1P: DDC-1T: Pompy te mają przepływ 420l/h, lub 600l/h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Czyli które modele mają 600l/h?? Bo różnica pomiedzy DDC a DDC-1x to f20 Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Ogór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y0ghurt Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 te z plusem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) to raczej zamówie http://www.coolercases.co.uk/details/wc_ddc-1plus_pump.htm i czy ona głosniejsza jest? Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Ogór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y0ghurt Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 to chyba logiczne <_< jak sie szybciej cos kreci to jest głośniej, czy nie tak? :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 A nic sie nie zepsuje jak dam jej np 7v?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y0ghurt Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Bez sensu... :blink: po co kupować droższą i wydajniejszą pompę tylko po to żeby ja potem spowalniać żeby była cichsza i tym samym zrobić z niej tańszy model.... to już lepiej kupić wer. non-plus i ze trzeba Ci takie rzeczy tlumaczyć... omg <_< ...i nie śmieć... Edytowane 19 Czerwca 2006 przez y0ghurt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Aha a DDCnon plus uciagnie mi black ice III + bix 1 + flołpin i prison gpu i cos na nb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y0ghurt Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) a nie łaska przeczytać całego tematu??? :angry: :mur: ---- ps - droga moderacjo tu sie należą procenty, nie tylko za ten przypadek ale za OGÓŁ (jak mawiał ełmeł fatt) :D Edytowane 19 Czerwca 2006 przez y0ghurt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Aha a DDCnon plus uciagnie mi black ice III + bix 1 + flołpin i prison gpu i cos na nb? Jak to pisał jeden z użytkowników - uciągnie ci to i jeszcze do tego cały zestaw sanitarny w domu ;p te pompki to potęga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Misyo masz juz tego lainga? jak mozesz to zrob pare fotek z bliska tej pompce, bo przymierzam sie zeby sobie taka zrobic. glownie ten fragment z pleksy, tam gdzie sa kanaly. bede bardzo wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraki20 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Dzisiaj stałem się posiadaczek Lainga ddc i przyznam się że od roku chodzi mi wszystko na eheimie 1048 i eheim jest cichszy. To tylko moje spostrzeżenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 to moze uklad odpowietrzysz :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baban Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Kraki20 -> jak eheima odpowiednio odizolujesz od budy i zmodujesz wirnik to jest ledwo slyszalny - juz dysk twardy jest glosniejszy. Mój eheim 1048 chodzi na okrągło nawet przy wyłączonym kompie i nie słyszę go ;p W laingu można sobie grzebać? Otwierać itp? ; > Wirniczkiem się pobawić itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraki20 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Black war - nie skomentuje :) baban - właśnie eheima nie słychać jak się go odizoluje a tego laing to bzyczy, ale cos jeszcze wykombinuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Przylacze sie do pytania ktore padlo pare postow wyzej. Czy ta pompka ma jakies okreslone pozycje pracy? Czy mozna ja sobie dowoli obraca - interesowalaby mnie pozycja pionowa, z kroccami skierowanymi ku gorze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...