Jarogniew Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Przylacze sie do pytania ktore padlo pare postow wyzej. Czy ta pompka ma jakies okreslone pozycje pracy? Czy mozna ja sobie dowoli obraca - interesowalaby mnie pozycja pionowa, z kroccami skierowanymi ku gorze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) Witam Ostatnio przeglądając nowości znalazłem coś takiego Top z plexy dla dwóch pompek Laing DDC za 35 Euro http://server2.gs-shop.de/200/cgi-bin/shop...m&bnr=30351 Lub 2 pompki z topem za 140 Euro http://server2.gs-shop.de/200/cgi-bin/shop...m&bnr=30352 Edytowane 12 Lipca 2006 przez LordVere Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Jak nie uda mi sie uciszyc hydora to rozwaze kupno lainga ;) Coraz bardzie zaczyna mi sie ta pompka podobac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Jakoś nieczuje sensu łączenia dwóch Laingów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Bo to teraz nastała taka mania zdwajania - wszystkiego co się da :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 chyba mnie też dopadło bo podłączyłem starą chłodniczke która idzie na sprzedaż i teraz zapylam na BWU 122 + BWU 121 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Bo to teraz nastała taka mania zdwajania - wszystkiego co się da :wink:Dokladnie :wink: Taki set pasuje pod uklad SLI albo crossfire, 2 rdzeniowego proca, 2 chlodniczki i 2 lcdki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 No, a ja popadłem w ten obłęd i stworzyłem: duo2fiat’a, crossprzebiegowego B-) : http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...ost&id=8048 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Jeszczce jedna hybryda http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...xx-edition.html Edytowane 18 Lipca 2006 przez LordVere Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Tylko że tak to nie może działać (jak jest to przedstawione na zdj.) bo Laing nie może pracować do góry nogami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Tylko że tak to nie może działać (jak jest to przedstawione na zdj.) bo Laing nie może pracować do góry nogami :PW to nie wnikam, może tak łatwiej było zrobić im zdjęcie które pokazywało by jak to jest połączone. A całość zawsze można zamontować pionowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 To rozwiązanie tylko dla tych, co mają chłodnicę zakopaną w ziemi, a kompa na II piętrze w budynku :D Na I piętro dałby radę pojedyńczy Laing (przypominam wysokość podnoszenia cieczy w Laingu DDC 600l/h wynosi, bagatela 3,6 m). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Mam pytanie do posiadaczy Laingów DDC 1T. Nie wiem jak Wy ale ja moją słyszę wyraźnie i nie wiem czy po prostu mam aż taki zajebisty słuch czy po prostu jest coś z nią nie tak. Owinełem ją gąbką, trochę pomogło ale i tak wciąż słyszę bzyczenie z odległości 2 metrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Ja swojej nie słyszę po zamknięciu obudowy. Mam właśnie DDC 1T, ale jeden z pierwszych wyprodukowanych modeli, choć to z pewnością jest w tym wypadku zupełnie bez znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Zdecydowanie nie słysze 8) Może powietrze gdzieś utkwiło, potrząśnij ją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Też nie słuszę - lezy na gąbce i tyle... wnerwia mnie zasilacz (szeftec 360 :P) no i wentyle Tt - a o pompce poprostu zapomniałem :P rewelacujny sprzęt - przypomnę jednak zalecenia producenta - optymalne warunki ma jak tłoczy roztwór wody z glikolem (np. uwielbiane wszem i wobec Borygo Eko zielone z Boryszewa) Jeszcze sprostuje - Laing DCC T1 nie ma 600l/h!! ma jedynie 420l/h i ok. 3.7m podnoszenia to wyższy model ma 600l/h i podnoszenie 4.2m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 No to chyba będę musiał reklamować swojego Lainga... :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraki20 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Posiadam podobny problem z ddc w dodatku grzeje się dosyć mocno od spodu i brzęczy, jeśli było by możliwe to mógłby ktoś nagrać dźwięk swojej ddc wtedy szłoby porównać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Posiadam podobny problem z ddc w dodatku grzeje się dosyć mocno od spodu i brzęczy, jeśli było by możliwe to mógłby ktoś nagrać dźwięk swojej ddc wtedy szłoby porównać.Nagram wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Moja tez dziwnie bzyczy mam ddc plus 1t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Kurcze.. jaki jest sens łączenia dwóch pompkek??? orzecież te maleństwo wielkości 2/3 paczki papierosów robi w rezie taki sztorm jak eheim1250 albo i mocniejszy!!! Przerost formy nad treścią.... Kyniek: dokładnie.. szyftek360DF A PFC wybitnie zagłusza lainga.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Tylko nie każdy ma chiefteca. U mnie np słychać prawie wyłącznie twardy dysk. Zasilacz pracuje właściwie bezgłośnie, podobnie pompa. Kusi mnie okropnie ten laing, głównie ze względu na wymiary, ale żadnego bzyczenia bym raczej nie zniósł. Wystarczająco wycierpiałem się swego czasu z mj1000. Czy zaszkodziłoby laingowi, gdyby zapakować go do jakiegoś pudła i wyciszyć na maxa? Raczej za dużo ciepła przez obudowę na zewnątrz nie oddaje. Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Tylko nie każdy ma chiefteca. U mnie np słychać prawie wyłącznie twardy dysk. Zasilacz pracuje właściwie bezgłośnie, podobnie pompa. Kusi mnie okropnie ten laing, głównie ze względu na wymiary, ale żadnego bzyczenia bym raczej nie zniósł. Wystarczająco wycierpiałem się swego czasu z mj1000. Czy zaszkodziłoby laingowi, gdyby zapakować go do jakiegoś pudła i wyciszyć na maxa? Raczej za dużo ciepła przez obudowę na zewnątrz nie oddaje. Myslę, że nie, ale w moim mniemaniu nie ma to żadnego sensu. Pompa jest bardzo cicha - przynajmniej moja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 mojej też nie slychac... B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bok_RN Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Kurcze.. jaki jest sens łączenia dwóch pompkek??? orzecież te maleństwo wielkości 2/3 paczki papierosów robi w rezie taki sztorm jak eheim1250 albo i mocniejszy!!! Przerost formy nad treścią.... kojarzysz ksywę Cathar ? tutaj są jego obliczenia - uwzględniają również wariant łączonych pomp. http://forums.procooling.com/vbb/showthread.php?t=10825 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Normalnie że kojaże. Artykuł fajny tylko szkoda, że połowy pompek nie znamy na naszym rynku. I nie do końca wszystko zrozumiałem (poczytam jutro.. dzisiaj mega kac). Z tego arta wybitnie wychodzi, że flow rate jest praktycznie najistotniejszy. Więc co ze stwierdzeniami, że ma on marginalne znaczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Oto cała prawda o niesłyszalności Lainda DDC 1T : http://rapidshare.de/files/29960566/MVI_0677.zip.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Oto cała prawda o niesłyszalności Lainda DDC 1T : http://rapidshare.de/files/29960566/MVI_0677.zip.html O co ci chodzi z tą niesłyszalnością? nie mogę tego dziadostwa otworzyć.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja otworzyłem, odsłuchałem i stwierdzam, że twoja chodzi jak traktor w porównaniu do mojej, której prawie wcale nie słychać. Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Ja otworzyłem, odsłuchałem i stwierdzam, że twoja chodzi jak traktor w porównaniu do mojej, której prawie wcale nie słychać.Kupiłem ją w Realitynet. Samhain powiedział że to najcichsza pompka i nie ma bata żeby głośno chodziła. Pocieszające jest tylko to że jak zamknę bok obudowy to jej prawie nie słychać. Ale tylko dlatego że jest zagłuszana przez wentyl Tagana który mam zamiar wymienić na Fandera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...