Jacek-Placek Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Samhain, dowiedziałem sie od chłopaków z Cooling.pl że ma wyjść nowa poprawiona seria Czy Wy wiecie coś więcej na ten temat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Samhain, dowiedziałem sie od chłopaków z Cooling.pl że ma wyjść nowa poprawiona seria Czy Wy wiecie coś więcej na ten temat ? pewnie wiemy to samo: niedlugo (kolo miesiaca) wyjsc ma nowa ponoc poprawiona wersja... i ma byc dostarczana takze na PL... ile w tym prawdy? pozostaje wiara, ze tak bedzie... wycofalem ze sklepu pompy, jak bedzie nowa wersja i sprawdzimy ja - wroci do sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Uważam że słowa "poprawiona wersja" nie pasują do obecnej sytuacji - ja mam "niepoprawioną" wersje ściąganą z niemiec dość dawno temu i niezmiennie cicho chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Uważam że słowa "poprawiona wersja" nie pasują do obecnej sytuacji - ja mam "niepoprawioną" wersje ściąganą z niemiec dość dawno temu i niezmiennie cicho chodzi...A skąd wiesz, że masz tą samą rev. pompki co my? :wink: Miałem 2 rev pompek w rękach - różniły się topami, śrubami i oczywiscie oznaczeniami - ale halasowaly tak samo. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Ja mam z kolei inny problem: na pompce nie da się utrzymać w pewnych miejscach ręki - po prostu się gotuje. Zaznaczone poniżej: I nie piszę, że to miejsce jest gorące - tam sie po prostu oparzyć można! Jak się dobrze powącha, to czuć nawet takim rozgrzanym, prawie palącym się plastikiem. Wcześniej przynajmniej nic takiego nie zauważyłem - zimniutka i w ogóle. Pochodziła kuźwa w nowym kompie aż jeden dzień i odsyłać muszę :mur: Zgaduję, że mam podobne zwarcie jak ktoś rzucał fotke wcześniej. Jakieś inne pomysły/sugestie? Gwarancja na szczęście jest, ale wcale się nie zdzwiwię, jeśli zamiast obecnej idealnie cichej dostane cholerny brzęczyk z nowej serii :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 tak nie jest w przypadku Laing'a - niestety nie miałeś to nie wiesz jaka jest ta pompka tak naprawdę i dobrze było by gdybyś się nie wypowiadał na temat którego nie znaszA czy ja sie wypowiadam na temat twojej pompki? Przeczytaj uważnie moją wypowiedź i kilka ją poprzedzających, to będziesz wiedział jaki miałem zamysł pisząc tego posta. Jeśli pompke słychać z odległości 2m to jest do [gluteus maximus] i nie powiesz mi ze tak nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Oczywiście że jest. Lecz zdajes się niedostrzegać że to nie jest normalna sytuacja, że te pompki bez wad są ciche... cichsze od Eheimów. Jak przestaniesz uogólniać to wszystko będzie ok. a tak to wprowadzasz ludzi w błąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Ja mam z kolei inny problem: na pompce nie da się utrzymać w pewnych miejscach ręki - po prostu się gotuje. Zaznaczone poniżej: ... Jakieś inne pomysły/sugestie? Jak u Ciebie z napięciami, może podajesz zbyt wysokie napięcie ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Jak u Ciebie z napięciami, może podajesz zbyt wysokie napięcie ? :unsure:Zwykły molex ze zwykłego :wink: Tagana. Pewnie standardowo 12v minimalnie zawyżone (~12,20-12,30v w idle), no ale bez jaj, to są ułamki volta... Wcześniej, przy testach poza kompem, chodziła normalnie i nie grzała się - widać coś szlag trafił przy ostatnim składaniu/napełnianiu układu. No ale w ramach testów pobawię się dziś po powrocie i puszczę na 7V - dzięki za sugestię. Wszelkie kolejne mile widziane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Tak chodzi mój wymieniony Laing: http://rapidshare.de/files/34616984/MVI_0802.avi.html Lepiej jest po zamknięciu obudowy ale i tak mimo to, go słychać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Nie reklamowałem pompki, bo skoro już miałem problem z dostaniem faktury/gwarancji :angry: , to nie chciało mi się użerać z wymianą:]... nie wiem może by i było szybko i sprawnie, może by było jak z gwarą, nie miałem ochoty sprawdzać... co do pompki: została wyczyszczona płytka, są nowe luty, a pompka pracuje znów cicho, nie wiem czy to zasługa nowych lutów, ale przynajmniej nic mi już nie hałasuje:) @Giziu moja wydawała identyczny dźwięk :? edit:literówki Edytowane 27 Września 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Tak chodzi mój wymieniony Laing: http://rapidshare.de/files/34616984/MVI_0802.avi.html Lepiej jest po zamknięciu obudowy ale i tak mimo to, go słychać Masakra... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Dobra ostatni raz sie odezwe w tym poście bo się powtarzam. Moja jest cicha. Nieporównywalnie cichsza niz eheim 1250. Nie jest gorąca, nie śmiedzi plastykiem. Jest po prostu.. taka jaka powinna być pompka za 250zika. Jak ją podłączyłem do układu to pierwsze co pomyślałem: "O kur*** al;e ludzie mają nasrane ze ehaimy 1250 montują (o sobie myślałem ;-) Ta jest malusia, piękniusia i wogole cacy cacy...." ;> Jedyna wada ze jak poza kompem podłączyłem to musiałem pokombinować co by 12V znaleść. BTW wymieniłem zasilacz na jeden z najcichszych.. enermax liberty 12V i [gluteus maximus].. słysze go i tyle. A pompeczki nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 BTW wymieniłem zasilacz na jeden z najcichszych.. enermax liberty 12V i [gluteus maximus].. słysze go i tyle. A pompeczki nie.Nic dziwnego, bo ta zasilka wcale nie jest jedna z najcichszych. Ja bym ja okreslil jako "umiarkowanie cicha" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 najcichsze zasilacze dla mnie to stare bequiety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 najcichsze zasilacze dla mnie to stare bequiety... Stare Tagany U15 są bezgłośne, mimo że maja małe wentylatory Niestety moj był za słaby, by pociągnąć cały sprzęt Potem testowałem kilka z różnych firm, no i zatrzymałem się na firmie Seasonic i to na starym modelu Ten z nowej serii jest głośniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Stare Tagany U15 są bezgłośne, mimo że maja małe wentylatory Niestety moj był za słaby, by pociągnąć cały sprzęt Potem testowałem kilka z różnych firm, no i zatrzymałem się na firmie Seasonic i to na starym modelu Ten z nowej serii jest głośniejszy. jak już to u-01 u15 to te z 12cm wentylem i są już niezbyt ciche. Na dzisiaj ciche to sa stare serie seasonika i np mój topek p3 B) eh musze mskończyć bo go ciagle wychwalam..no ale kurde zadowolony na maxa jestem z niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 ej, na temat, bitte <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ja licytuję na allegro Lainga niby z Powermaca G5 i zamierzam ją kupić, zobaczymy jak u niej z głośnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 no ciekawa pompencja- ciekawe co to warte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ciekawe jest to ze koles ktory go sprzedaje kupil na innej aukcji lainga cwu. Ciekawe czemu? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) Nie omieszkam zapytać. edit: wysłałem mu już maila, zobaczymy co odpowie Edytowane 30 Września 2006 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Jestem juz po wymianie mojego "cichego" Laing'a, niestety zmiany w glosnosci praktycznie nie slysze. Co wiecej wydobywa sie z niej niemal dokladnie ten sam dzwiek co z poprzedniej, to tylko potwierdza przypuszczenia o wadzie calej serii. Pozostaje tylko czekac na reakcje producenta... Na chwile obecna nikomu nie polecam zakupu Lainga DDC, a juz na pewno nie w kraju :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Jestem juz po wymianie mojego "cichego" Laing'a, niestety zmiany w glosnosci praktycznie nie slysze. Co wiecej wydobywa sie z niej niemal dokladnie ten sam dzwiek co z poprzedniej, to tylko potwierdza przypuszczenia o wadzie calej serii. Pozostaje tylko czekac na reakcje producenta... Na chwile obecna nikomu nie polecam zakupu Lainga DDC, a juz na pewno nie w kraju :( Zgadzam się. U mnie wymiana pomogła tylko przez 2 tygodnie, była znaczna poprawa. A teraz wyje jakby miała odlecieć :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 A u mnie, o dziwo, po 4 tygodniach uzytkowania, pompka zrobiła się cichsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Ja podejrzewam, że mają coś skopanego w elektronice, co powoduje że się wzbudzają. Może sprawę załatwi wlutowanie jakiego kondzioła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 No sorry, ale kupując pompkę za 250 zł raczej nie oczekujesz niedopracowanego towaru, w którym musisz poprawiać elektronikę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Nie mówię czego oczekujesz bo to wiadome, tylko co może być przyczyną zaistniałego zjawiska. Zrozum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 ' date=' 1 paź 2006, 15:32' post='2339084'] No sorry, ale kupując pompkę za 250 zł raczej nie oczekujesz niedopracowanego towaru, w którym musisz poprawiać elektronikę... a mimo wszytko taki dostajesz...... laing ma poprostu wewntrzne ble i uktyte ptsie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 a mimo wszytko taki dostajesz...... laing ma poprostu wewntrzne ble i uktyte ptsie.I trzeba go zmienić na wszystko mającą pompę c.o/c.w.o :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...