AndyN Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 z drugiej strony podziwiam AndyN'a ze zaryzykowal wydac 109€, gdzie w tylu przypadkach pompka okazala sie nie tyle trefna - co glosna.To jedyny sposób żeby "wyrwać" kasę od sklepu za mobo MSI, której nie naprawiono a nie dano mi innej o podobnej specyfikacji. Gotówki nie chcą oddać więc "odbieram w naturze" ;) Gdyby mi przyszło płacić bezpośrednio z własnej kieszeni to bym się nie zdecydował - cena jest kosmiczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 To poczekamy az dostaniesz i zdasz relacje z kultury pracy. A swoja droga zastanawiam sie czy na niemiecki rynek tez trafiaja takie buble, jezeli nie to moze warto byloby sie zastanowic nad zbiorowymi zamowieniami z .de ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Być może sam silnik w Laingach wydaje taki dźwięk... jak on wygląda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Być może sam silnik w Laingach wydaje taki dźwięk... jak on wygląda? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=188268&st=322 http://translate.google.com/translate?u=ht...Flanguage_tools Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Hm... Nie sądze, żeby taki hałas wydawała elektryka. Cos z zespołu napędowego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 w kazdym badz razie, cos drze ryja w laingu i robi sie to nie do wytrzymania... AndyN pi razy drzwi ile im zajmie przyslanie do ciebie tego rezowatego_lainga ? (wypowiadali sie na ten temat?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 AndyN pi razy drzwi ile im zajmie przyslanie do ciebie tego rezowatego_lainga ? (wypowiadali sie na ten temat?)Na początku przyszłego tygodnia mają składać zamówienie w DE. Później wysyłka do sklepu, w którym to kupuję. A później do mnie. Ile to potrwa? Oby jak najkrócej .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 (edytowane) dzisiaj ogladałem nówke CW Leszno i nie jest wcale taka wielka no i cena ok. 300Pln Edytowane 10 Listopada 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 http://www.xoxide.com/swiftech-mcp350-pump.html ?? Znalazłem jeszcze mega fajny temat o Laingu, w którym srednio wiem o co chodzi :D http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=118650 Polecam lekture :) Może zaraz coś mądrego wywnioskujemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 (edytowane) Znalazłem jeszcze mega fajny temat o Laingu, w którym srednio wiem o co chodzi :D http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=118650 Polecam lekture :) Może zaraz coś mądrego wywnioskujemy. No prosze na XS tez maja rozkminke z tymi Laingami - junk or not? Z tego co pobieznie przegladnalem - chlopaki maja bardziej problemy ze startem pompek, chociaz o glosnosci tez cos chyba bylo. Ten zjarany element na pcb - brrrr - az ciarki przechodza. Dobrze wiedziec, ze nie tylko nam sie taki shit trafil. Moze jak sie zbiore, to w weekend obejrze czy na pcb mojej pompki nie ma jakis "dobrze wypieczonych" elementow ;) Well done jak to za oceanem powiadaja... EDIT - ile u was mija czasu od podlaczenia molexa do uruchomienia Lainga? EDIT2 - oto co koles o nicku Petra z XS wywnioskowal po rozmowie z przedstawicielami Lainga nt. usterek ich pomp: From talking with them, it really does sound like they're rather in the dark... Edytowane 10 Listopada 2006 przez toolboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 "Coś" zaczyna się dziać po ok. sekundzie, przez kolejną sekundę się rozkręca. Przepraszam, rozkręcała :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Ciekawe czy ktoś kiedyś znajdzie sposób na "naprawienie" głośnych laingów, bo mój się marnuje w szafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Ktoś coś działa? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Ma ktoś taką pompke, bo chyab mam zamiar ją kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Laing D4/D5? podobno troche glosniejsze od cichych DDC, wiec pewnie cichsza od "przecietnych" DDC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 to jest D5, ale jest chyba cichsza od hydora l20 i mojego ddc, budowe ma jak mala cwu. Chyba sie połakomie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 lakom sie, lakom i zdawaj relacje, tez szukam jakies alternatywy dla mojego DDC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Ma ktoś taką pompke, bo chyab mam zamiar ją kupić.gdzie,skąd ,za ile?? jeżeli można to sie podepnę pod zamówienie jeżeli pozwolisz ;-) pompka jak to mówią "w pyte" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Racuch - a looknij skąd ogór jest :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Racuch - a looknij skąd ogór jest :wink:widziałem ja gupi :mur: i dziwię się że zaden szanujacy się dystrybutor tzw. części do WC nie ma tego cudeńka w ofercie :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 widziałem ja gupi :mur: i dziwię się że zaden szanujacy się dystrybutor tzw. części do WC nie ma tego cudeńka w ofercie :mad:Alphacool ma te pompki: http://www.alphacool.de/product_info.php/p...connection.html http://www.alphacool.de/product_info.php/p...io-1-2--ot.html Dystrybutorem na PL jest http://www.pc-tuning.pl/ Na specjalne zamówienie ściągają mi to: http://www.alphacool.de/product_info.php/p...water-tank.html więc czemu nie mogliby ściągnąć i Lainga G5? Zamawiasz i ściągają .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Na specjalne zamówienie ściągają mi to: http://www.alphacool.de/product_info.php/p...water-tank.htmlNo to taka jak moja. Będzie bezszelestna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Żeby tylko. Przeczytaj ostatnią część wątku, to się dowiesz że laingi na całym świecie tak hałasują :) Życzę wam, żeby były ciche :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Moja nie hałasuje nawet jak przybliżę do niej ucho - pisałem o tym wiele razy. Myślę że wycisza ją akrylowy top, tak jak wyczytałem w necie (prawdopodobnie lepiej wykonany niż oryginalny top pompki + duży udział borygo (glikolu) w płynie chłodniczym. Edytowane 14 Listopada 2006 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 No to taka jak moja. Będzie bezszelestna :DNo to muszę Was zmartwić. Mam ten top i rez od tygodnia i g**no to dało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) AndyN jeżeli to nie tajemnica ile będzie w pln. Ciebie to kosztowało ? Edytowane 14 Listopada 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Moja nie hałasuje nawet jak przybliżę do niej ucho - pisałem o tym wiele razy. Myślę że wycisza ją akrylowy top, tak jak wyczytałem w necie (prawdopodobnie lepiej wykonany niż oryginalny top pompki + duży udział borygo (glikolu) w płynie chłodniczym.obawiam sie, ze problem nie w topie ale gdzies w elektronice, konstrukcja tej pompy praktycznie wyklucza udzial mechaniki w powstawaniu tego upierdliwego dzwieku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Nie pamiętam gdzie, ale czytałem o Laingu D5, że cichy jest na 1szym biegu :wink:. W przeciągu najbliższych 2-3tygodni powinienem mieć tą pompkę, napisze jak jest w rzeczywistości. Edytowane 14 Listopada 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Na tym forum wiekszość ma d5 np http://coolercasesuk.co.uk/showthread.php?t=19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 AndyN jeżeli to nie tajemnica ile będzie w pln. Ciebie to kosztowało ? Mnie kosztowała pompka razem z topem i rezem 455zł nie licząc kosztów przesyłki. Jego pewnie tyle samo. Co do Lainga D5, to zastanawiałem się nad nim już jakiś czas temu, nie było takiego zainteresowania ta pompką jak teraz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...