AndyN Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Dla zainteresowanych :)U mnie jest czerwony wirnik czyli stara wersja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zamówiłem Lainga w wersji plus z PC-Tuning i jestem ciekaw czy będzie cicha. Myślałem, że będzie w tym tygodniu ale mają problem z wysyłką. DDC+ mieli już w zeszły piątek, a do dzisiaj jej nie mam :mur: Mogłem zamówić ze Stanów bo zamawiałem parę flaków poprzez Baziego, ale obawiałem się o gwarę. Za oceanem też był problem głośnych Laingów. Jak pozbieram flaki do kupy to zaprezentuję swoje WC , trochę to trwa bo od października. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 W cooling.pl prawdopodobnie wysiadła klimatyzacja, bo komuś chyba przegrzały się zwoje: Laing DDC 12V 1plus T Pompa WC - 379 zł :lol: Laing DDC 12V 1plus RT ze złączkami SM8/10 - 409 zł :lol: @Nexor6 - i jak, dostałeś już pompkę? Jeżeli można wiedzieć, ile zabuliłeś? (@PW) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Laing DDC 12V 1plus T Pompa WC - 379 zł :lol: 2490131[/snapback] Laing DDC 12V 1plus RT ze złączkami SM8/10 - 409 zł :lol: http://www.alphacool.de/product_info.php/p...nal-thread.html 86,98 euro (3,94 zł/euro) = 342,70 + cena złączek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Sprawdź czy u Ciebie klimatyzacja sprawna :wink: to nie jest ta sama pompa co Laing za ~250pln tylko mocniejsza wersja i ona tyle kosztuje, zresztą AndyN już podał link do 'producenta'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) U mnie klimatyzacja działa, ale skoro ktoś uważa tą cenę za normalną to jego sprawa. I tak, wiem że to jest DDC większej mocy. Czekam na mój egzemplarz "bez plusa", ponoć są już cichsze. EDIT: Przypomniało mi się, że na xtremesystems jest przylepiony temat o DDC. Sporo fotek, uwagi userów, a na drugiej stronie fotki hałasującej pompki i co może powodować awarię - może się komuś przyda. Edytowane 1 Lutego 2007 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Najcieplejsze newsy: w coolingu mają nową serie laingów, przyszła do nich wczoraj. Nie jest niesłyszalna ale na moje ucho jest cicha. Nie ma tego pieprzonego pisku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Jakieś nowe wieści z frontu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Jakieś nowe wieści z frontu? Pompe mam tydzień, jest cicha, grzeje sie mniej niż poprzednia, pompuje wode sporo mocniej, nie piszczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Pompe mam tydzień, jest cicha, grzeje sie mniej niż poprzednia, pompuje wode sporo mocniej, nie piszczy.Która wersja, z plusem czy bez plusa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Która wersja, z plusem czy bez plusa? Bez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) W czwartek do cooling.pl przyszła nowa dostawa DDC-1T (bez plusa). Na razie nie mam zbyt dużo czasu, więc nie wpiąłem jej do układu. Założyłem top z pleksy, położyłem na warstwie gąbki i pompuje sama do siebie przez kilkadziesiąt centymetrów węża. Po godzinie temperatura na spodzie stabilizuje się na poziomie 51°C. Sporo, ale sądzę że po podłączeniu bloków i chłodnicy temperatura powinna spaść - teraz pompka nagrzewa wodę na niewielkim odcinku i przez to sama siebie. Co do głośności, to po odpowietrzeniu pracuje całkiem kulturalnie, bez pisków czy buczenia, choć Coolriver 2 jest cichszy. Ogólnie jestem całkiem zadowolony, dam znać jak się spisuje w układzie. I jeszcze oznaczenia z obudowy: Oby z węgierskimi DDC nie było tak jak z Papstami :? Edytowane 4 Marca 2007 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Robil juz ktos moda na wersje "plus"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Hej. Wczoraj przybyła do mnie paczuszka z Laingiem. W sumie nie zamierzałem zamieniać mojego Hydzia ale trafiła mi się aukcja, gdzie kupiłem nowego Lainga + 3m nowego 10/8 Inovateca + używany PowerX A64, całość za = 200 zł :D Ale nie o tym miałem pisać. Na mojej pompie jest naskrobane takie coś: Laing DDC-1 RT, wirnik biały, wersja elektroniki v5.4. Nie potrafię znaleźć takiego modelu. Czy ktoś mi powie co to za wynalazek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Poszukaj TU, dobry FAQ o serii DDC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 (edytowane) @Jarogniew - pompka D5 juz odpalona :?: Jakie wrazenia :?: Edytowane 21 Marca 2007 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dresik.pl Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Tak na marginesie jak ktoś ma na sprzedaż taką pompeczkę (nie buczącą) z topem z plexi albo jeszcze lepiej od razu z rezikiem to niech się zgłosi:d Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 a ja mam nwoego lainga i nei buczy i nie piszczy. Jak zle odpowietrzycie to ebdzie buczal i piszczal. instrukcje sie czyta nei? Chyba ze problem bo po angieslku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 a ja mam nwoego lainga i nei buczy i nie piszczy. Jak zle odpowietrzycie to ebdzie buczal i piszczal. instrukcje sie czyta nei? Chyba ze problem bo po angieslku. :mur: :mur: :mur: Uwierz mi, że felerne serie Laingów terkotały/buczały osobom, które potrafią odpowietrzyć układ... :rolleyes: (czyt. takie komentarze możesz sobie darować) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 a ja mam nwoego lainga i nei buczy i nie piszczy. Jak zle odpowietrzycie to ebdzie buczal i piszczal. instrukcje sie czyta nei? Chyba ze problem bo po angieslku. Kurcze racja! Masz nas. Instrukcja i odpowietrzenie. Jak kilkunastu ludzi, z których niektórzy zjedli zęby na WC mogło na to nie wpaść. To napewno przez ten angielski. Trudny język, bo nawet na wielu forach anglojęzycznych narzekali na te pompy. Gdybyś ja kupił pół roku temu nie wyjeżdżałbyś z czytaniem instrukcji. Po angielsku of course ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 ale sarkazm :P niepotrzebny. Ja jestem zadowolony z tej pompy. Tylko musze wibracje jakos stlumic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 ale sarkazm :P niepotrzebny. Ja jestem zadowolony z tej pompy. Tylko musze wibracje jakos stlumic.Zasugerowałeś, że ludzie nie potrafią jej odpowietrzyć, a starsze serie dawały się we znaki nawet po podłączeniu do metra węża. Połóż ją na gąbce albo powieś na gumce pasmanteryjnej i po krzyku. U mnie leży na macie BeQuiet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Szybkie pytanie - gdzie w PL można nabyc jeszcze rezik z topem do Laingów? W cooling.pl brak.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Szybkie pytanie - gdzie w PL można nabyc jeszcze rezik z topem do Laingów? W cooling.pl brak.... Napisz do pc-tuning oni są dystrybutorem alphacoola na PL :] i Ci sprowadzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 http://www.koolance.com/shop/product_info....products_id=466 Sexy top na Lainga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 http://www.koolance.com/shop/product_info....products_id=466 Sexy top na Lainga :D ...ojjj fajny :rolleyes: ...moze jakies zamowienie zbiorowe??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Mmmm, miodziaśny :) Chętni poza mną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) Tak na marginesie jak ktoś ma na sprzedaż taką pompeczkę (nie buczącą) z topem z plexi albo jeszcze lepiej od razu z rezikiem to niech się zgłosi:dZa żadne pieniądze nie oddam :D Nie buczy i ma niedostępny top z rezem z plexi :rolleyes: Mam farta :rolleyes: Kupujcie słabszą wersję 10W. Normalnie mam przepływ 580 "jednostek" ale wąż mi się zagiął i miałem 250 "jednostek". Nie było żadnej różnicy w temperaturach na 3 blokach w tym jeden flow killer. Za jednostkę można przyjąć l/godz. Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) ...ojjj fajny :rolleyes: ...moze jakies zamowienie zbiorowe??? Pisałbym się na - no mała zmiana zamówiłem sobie topy u PC-Tuning czyli z tych Koolance rezygnuję Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez michalki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 ...ojjj fajny :rolleyes: ...moze jakies zamowienie zbiorowe???Panowie, a taki napisik 'Out of Stock' na stronie sklepu to widzieliście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...