Miczq Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Dar!ush - moja tez z poczatku czerwca niebieski wirnik idzie na 7v ale pcb 3.2 ciekawe co zmienili w 3.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 http://www.xspc.biz/ddcstand.php czy laing moze pracowac w takiej pozycji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Może :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 U mnie pracuje tak i nic się nie dzieje :P a stand taki jak xspc zrobiłem sam za ~5zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Arni powiedz mi jedno czy przy zalewaniu układu pompka szybko pompuje wodę do węzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Ja mam reza 10cm przy wlocie pompki to dzieje się to b. szybko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) Arni powiedz mi jedno czy przy zalewaniu układu pompka szybko pompuje wodę do węzyprzy pełnej mocy bardzo szybko. Ja zalewam reza, włączam kompa i po chwili wyłączam przyciskiem na zasialczu. Edytowane 5 Czerwca 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 ciekawe co zmienili w 3.3Moja 3.3 chodzi bez problemu na 5V, ale to chyba zalezy tez od egzemplarza. Przynajmniej trafila mi sie bardzo fajna pompeczka. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Od roku czasu mam pompke Laing DDC Pro , bez zadnych przrobek . Pompka chodzi czasam i 3 dni nonstop , zazwyczaj cos okolo 80h tygodniowo moje pytanie : jak dlugo powinna pociagnac ?? ile te pompki przecietnie wytrzymuja zakladajac w/w obciazenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Od roku czasu mam pompke Laing DDC Pro , bez zadnych przrobek . Pompka chodzi czasam i 3 dni nonstop , zazwyczaj cos okolo 80h tygodniowo moje pytanie : jak dlugo powinna pociagnac ?? ile te pompki przecietnie wytrzymuja zakladajac w/w obciazenie. w teorii 5 lat non stop 24/7/365 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 (edytowane) Małe pytanie techniczne, mam topik z akrylu i czy można go montować dowolnie na pompce ? chodzi mi o strone wylotu płunu. Edytowane 16 Lipca 2009 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 (edytowane) Na moje to nie ma różnicy w końcu wirnik i tak zawsze kręci się w tą samą stronę i ma ten sam układ jedyna różnica to wlot/wylot z innej strony ;] Edytowane 16 Lipca 2009 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 tak podejrzewałem, ale chciałem upewnić się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Przy okazji porządków na dysku znalazłem fotki mosiężnego topu własnej roboty. Jest to moja kopia OCLabs: Nie liczyłem na cud jeżeli chodzi o wyciszenie, ale jest na tyle dobrze, że pozbyłem się z układu Aquaero LT. Topik siedzi w układzie już ponad pół roku i spisuje się bez zarzutu, dostał jedynie lakier podkładowy i białą perłę na wierzch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) Wrzucam tu linka, bo może się przydać Liangowcom ;-) Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez Miczq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 A ja dzisiaj chyba odesłałem swojego Lainga do krainy wiecznego spoczynku ;( Zachciało mi się grzebać w układzie, no i dostała się woda do elektroniki i pompka kaputt. Wk... na maxa jestem, tyle razy robiłem i nic, aż w końcu uwaliłem przez własną głupotę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) Jak go jeszcze masz to zaserwuj mu kąpiel w benzynie ekstrakcyjnej może pomoże chyba że masz coś czarnego na pcb ;) U mnie to kiedyś pomogło :P ale to było 3 laingi do tyłu :lol: Edytowane 27 Listopada 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Powiem ci tak, nic czarnego nie ma, smrodu też właściwie nie było (trochę "elekroniką" czuć, ale może to normalka), po podłączeniu raz na jakiś czas wirnik trochę drgnie, ale jak patrzyłem od spodu to jedna z tych cienkich ścieżek miedzianych jest przerwana. Próbowałem to zlutować ale to nic nie dało, na razie do jutra na kaloryferze poleży, może to coś da. W każdym bądź razie, wersja 5.4 także staruszek był... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Kaloryfer Ci nie pomoże jeżeli będziesz miał gdzieś resztki barwnika/płynu/kurzu kąpiel w czymś czyszczącym potem suszenie to tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 A jak tę elektronikę całą z tego spodu wydłubać, bo nie chce zbytnio wyjść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Elektronikę bez uszkodzenia musisz wyciągnąć z plastikiem komory wirnika i ośką ceramiczną. Zwoje są przyklejone do komory więc lepiej nie ruszaj ...zanurz całość w benzynie eks. i powinno być w porządku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Ok, nie mam benzyny (samochód też na ropę :P ) ale włożyłem do spirytusu, może to coś da :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Spoko byle czysty :) daj znać jakie efekty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Ok, 100% RIP, słychać jakby chciała zastartować, potem cisza, potem znowu i tak w kółko, a tam gdzie ta ścieżka wyparowała, PCB gorące, także uwalona jest na pewno. Cóż, szukam nowej pompki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Ok, 100% RIP, słychać jakby chciała zastartować, potem cisza, potem znowu i tak w kółko, a tam gdzie ta ścieżka wyparowała, PCB gorące, także uwalona jest na pewno. Cóż, szukam nowej pompki...Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będę sprzedawał całego kompa z WC z podpisu, więc i MCP350 by się znalazła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) Gizu osttsnio wystawiał na sell zagadaj moze jeszcze ma :) LINK DO AUKCJI Edytowane 27 Listopada 2009 przez Kotan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Wiem, już kombinuję. Na razie kompa na boxie złożyłem i na S3 Virge :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 http://www.angela.pl/p5681,lamptron-fan-co...c-2-czarny.html próbował ktoś poskromić tym ddc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Gdyby frontowy panel był srebrny już bym go zamówił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Bardzo ciekawe i niedrogie rozwiązanie mojego problemu :) Obecnie pompka pracuje na Zalman ZM-MFC1, ale kanały są za słabe i po jakimś czasie przegrzewają się (mimo zastosowanie radiatorków) i pompka gwałtownie traci na obrotach, a ten Lamptron wygląda obiecująco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...