JaX_CCC Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 po nowym roku jest mój wiec napiszę o co kaman B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ja tam nie wiem mam pompkę po modzie na + puszczoną na 7v i naprawdę jej nie słychać więc po co bawić się w płynną regulacje- u mnie w układzie czy 12v czy 7 róznica w wydajnosci układu max 1-2 stopnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ja tam nie wiem mam pompkę po modzie na + puszczoną na 7v i naprawdę jej nie słychać więc po co bawić się w płynną regulacje- u mnie w układzie czy 12v czy 7 róznica w wydajnosci układu max 1-2 stopnie...dokładnie ale przy odpowietrzaniu te 12Vol. pomaga i to bardzo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 dokładnie ale przy odpowietrzaniu te 12Vol. pomaga i to bardzo :)to jest jedyny moment gdy podpinam ją pod 12v ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 a widzieliście to ? http://hardwarebistro.com/index.php?option...h-Baybus-Review na tym dopiero by się odpowietrzało układ :) szkoda tylko, że nie ma płynnej regulacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 stałem się posiadaczem Lamptron Fan Controller FC-2 starannie wykonany, odpowiednie przewody (długość), wyłącznik kanału zintegrowany z potencjometrem, dyskretne podświetlenie. do pełni szczęścia brakuje wyświetacza z rpm :) wada: za krótki przewód zasilający panl (dorobić nie problem ale mógłby być 10cm dłuższy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 A moze coś o pracy pompki pod jego kontrolą ?, do jakich prędkości potrafi ją rozbujać i czy podpięty kanał z mocno sie nagrzewa oraz od jakiej wartości potencjometra pompka rusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 co tu dużo pisać o pracy :) moja ddc startuje od 5v a rozbujać ją można... na maxa do 12v więc za bardzo nie wiem o co Ci chodzi. czy sie kanał nagrzewa, sprawdzę jak rozkręcę boczek obudowy bo inaczej ręką do radiaxa nie sięgnę. co to wartości potencjometra to OFC zależy od sztuki pompki jaką się ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Podepnij czujnik od pompki pod monitorowane gniazdo na płycie i sprawdź jakie maksymalne obroty wirnika osiągniesz jeśli ustawisz pokrętło panelu na max. Możesz zrobić jakąś fotkę jak panel wygląda w budzie ? :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 (edytowane) max rpm ~3650 wg Everest Ultimate (czasem pojawi się na sekundę ~5700 <_< ) pompka w wersji non-plus Edytowane 20 Stycznia 2010 przez JaX_CCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Widzę, że oświetlenie kanału przebija do sąsiedniego, trzeba by coś z tym zrobić :). Jak znajdziesz czas to sprawdź temperaturę tranzystorka pod który podpięta jest pompka, u mnie na Zalman ZM-MFC1 bardzo sie grzał i powodował spadki prędkości wirnika pompki, musiałem nakleić radiatorki i dać nawiew z wentylka 40mm co trochę poprawiło sytuację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Mógłby mi ktos podac wysokość tej pompy z i bez złączek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 (edytowane) Mógłby mi ktos podac wysokość tej pompy z i bez złączek. z topem (xspc) ma 40mm z zlaczka nk13 60mm takie wymiary chciales ? Edytowane 23 Stycznia 2010 przez OrtoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Ten top ma 20mm, wiec "goła" pompka ma tylko 20mm wysokosci? Chciałem jeszcze wysokosc z oryginalnymi zlaczkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Ten top ma 20mm, wiec "goła" pompka ma tylko 20mm wysokosci? Chciałem jeszcze wysokosc z oryginalnymi zlaczkami. 1 1/2'' wedlug tego: http://lainginc.itt.com/pdf/DDCSpecSheet_web.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Gitara. Dzieki Panowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Mam Lainga DDC 1T, ale coś mi ostatnio się głośna zrobiła. Pomyślałem mam ją 3,5 roku, może już ze staraści się rozsypuje, to jest wersja jeszcze z czarnym wirnikiem. Kupiłem w coolingu Swiftech mcp 355, zamontowałem w miejsce poprzedniej i porażka. Jest głośniej niż było. Jeszcze jakieś wibracje do tego doszły. Podłożyłem ze 3 cm gąbki, ale pompka jest wyraźnie słyszalna. Jest najgłośniejszym elementem kompa, a w środku jest 10 wiatraków. Może dlatego że stara pompka była bez plusa 3800 obrotów, nowa jest z plusem i ma 4500 obrotów. Trzeba będzie zmiejszyć jej obroty, więc tak na szybko. Czy próbował ktoś podłączyć zasilanie pompki bezpośrednio pod płytę, w to samo miejsce gdzie się podłącza wiatraczki, i czujnik obrotów pompki? Czy to złącze wytrzyma pobór prądu pompki? Mam na nim regulację napięcia więc naszybko można by się pobawić obrotami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Mam Lainga DDC 1T, ale coś mi ostatnio się głośna zrobiła. Pomyślałem mam ją 3,5 roku, może już ze staraści się rozsypuje, to jest wersja jeszcze z czarnym wirnikiem. Kupiłem w coolingu Swiftech mcp 355, zamontowałem w miejsce poprzedniej i porażka. Jest głośniej niż było. Jeszcze jakieś wibracje do tego doszły. Podłożyłem ze 3 cm gąbki, ale pompka jest wyraźnie słyszalna. Jest najgłośniejszym elementem kompa, a w środku jest 10 wiatraków. Może dlatego że stara pompka była bez plusa 3800 obrotów, nowa jest z plusem i ma 4500 obrotów. Trzeba będzie zmiejszyć jej obroty, więc tak na szybko. Czy próbował ktoś podłączyć zasilanie pompki bezpośrednio pod płytę, w to samo miejsce gdzie się podłącza wiatraczki, i czujnik obrotów pompki? Czy to złącze wytrzyma pobór prądu pompki? Mam na nim regulację napięcia więc naszybko można by się pobawić obrotami. Żartujesz sobie z tym podłaczaniem czy serio piszesz?? NIE PODŁĄCZAJ POMPY POD GNIAZDO NA MOBO!!!!!! Zabijesz mobo na pewno. Wersja którą masz ciągnie 18W to daje jakieś 1,5A a przy rozruchu na bank więcej. Puść pompę z molexa na 7V i po kłopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 Dzięki, wolałem się upewnić do tego mogę podłączyć? http://www.cooling.pl/scythe-kaze-server-5...ukt,551574.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 przeczytałeś chociaż 3 strony tematu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Tak, wszystko od 2007, ze dwa razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) Tak, wszystko od 2007, ze dwa razyTaaaa... Patrz co masz cztery posty temu... Zabijesz mobo na pewno. Wersja którą masz ciągnie 18W to daje jakieś 1,5A a przy rozruchu na bank więcej. Obciążalność na kanał: do 1A Edytowane 4 Lutego 2010 przez Mhrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Dzięki, wolałem się upewnić do tego mogę podłączyć? http://www.cooling.pl/scythe-kaze-server-5...ukt,551574.html Nie bo spalisz kanał. Takie coś byłoby lepsze: http://angela.pl/p5681,lamptron-fan-contro...c-2-czarny.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Takie coś byłoby lepsze: http://angela.pl/p5681,lamptron-fan-contro...c-2-czarny.html Nie za bardzo mi się to podoba :( pompka chodzi na 7v, jest praktycznie nie słyszalna, ale nie mam monitoringu obrotów, prawdopodobnie jest ich za mało. Przydałby się jakiś płynny regulator obrotów, najchętniej z wyświetlaczem, może na 8v-9v byłaby też cisza a przepływ większy. Teraz jak patrzę to ledwo co mi się przelewa ta woda. Jakieś propozycje, jako lepiej obeznani w temacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Ja używam czegoś takiego http://www.koolance.com/water-cooling/prod...?product_id=750 tylko w starszej wersji co nie ma transformatora, obroty pod płyte i jest płynna regulacja + monitoring obrotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Kup poweradjust - rewelacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 ja mam takie pytanie mam zwykla wersje lainga DDC + T-Balancer miniNG i wogle nie moge zmniejszyc obrotów, na 7V nie rusza wogle, a zeby troche zmiejszyc balancerem tez bez szans... poczatkowo myslalem ze to przez uklad i duze opory w nim, teraz jednak uklad jest okej z rezerwuarem ale dalej nic nie pomoglo, a pompa jest dobrze odpowietrzona.... czy przerobka na "+" zmienila by cos w tej kwestji ? bo wiazalo by sie to z rozkladaniem ukladu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Ja zrobiłem od razu po zakupie nieudolnego moda na + i pompka startuje na 7v bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) moja ruszała bez modu na 5v, teraz z modem to samo Edytowane 6 Lutego 2010 przez darusiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 Złożyłem swoje pierwsze WC. Swiftech MCP355 12V XSPC - Acrylic Reservoir for Laing DDC d'tek fuzion v2 2x EK Water Blocks CoolStream RAD XT 240 Węże DangerDen Tube 10/16 Złączki choinkowe Swiftech. Całość zalana Faser one Wszystko nowe z wyjątkiem pompki. Ma pół roku, kupiona na allegro. Po złożeniu hałasuje jak kiepski wentylator@1800 [obr/min] i dość mocno się grzeje. Układ odpowietrzony, w wężach nie ma już bąbelków. Chłodnicami poobracałem, pompką też. Jestem pewien, że już powietrza w układzie nie ma. Całość rozkręciłem i złożyłem dwukrotnie i dalej to samo. Czy to normalne czy pompka jest jakaś trefna? Byłem pewien, że powinna być cichutka. Narazie pracuje na 12V podpięta pod zasilacz. Ma ok 4500obr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...