Dzidaziom Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 A skąd go będziesz miał i jaką wersję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 A skąd go będziesz miał i jaką wersję?Od Samhaina, a wersje ze złączkami choinkowymi. PS wiatry jednak wieją prosto w twarz :lol: Samhain jest na targach wiec najwczesniej lainga bede miec na sobote. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 wesrja zwykła, czy 1t? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) wesrja zwykła, czy 1t? :)Zobaczymy co dostane :wink: ale prawdopodobnie 1T Jak będę mieć pompke to dam znać. Edytowane 26 Października 2006 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Najlepiej odrazu ja przetestuj :D zebysmy mieli wszystko i nie musieli czekac na testy :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Narazie z testowania nowych pompek nici :? PS Giziu i reszta może ruszycie z miejsca czesc ciała gdzie koncza się plecy? Wy macie pompki w domu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Narazie z testowania nowych pompek nici :?Bo :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Bo :?:Bo tak :P A na serio to brak pompek "na stanie" wysyłka odwleczona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Laing padł. Grzał się do tej pory ostro, ale chodził. Do wczoraj - komp wstał, pompka nie <_< Mam nadzieję, że reszta sprzętu żyje i nie pociągnął za sobą proca/grafy. Oczywiście stało się to w najmniej odpowiednim momencie, czyli godzinę przed 10-dniowym wyjazdem. Teraz zanim wrócę, odeślę pompkę i dostanę nową, będę 3-4 tygodnie na boxie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) Widzę, że masz szczęście jak ja do części (dzisiaj nowy biostar tforce zabił mi radeon'a X800 XL)... i też jesteś z Wawy - będziemy musieli opić nasze nieszczęście kiedyś :wink: Edytowane 28 Października 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Weźcie pod uwagę wysokość podnoszenia cieczy i zastosowanie. Laing DDC ma prawie 4 metry i pompki tego typu nie reagują mocno na opory w przepływie, w końcu są stworzone do napędzania domów, więc muszą dać radę. Eheim nie jest przystosowany do dużych obciążeń, gdyż w akwarium takich nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 laing dcc nie napędza wody w domu :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ale może, jest to konstrukcja wzięta z pomp CWU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Napisałem pompki tego typu, nie da się ukryć, że konstrukcja jest bardzo zbliżona do pomp CWU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Konstrukcja konstrukjcą, porównaj sobie jeszcze wydajność cwu i dcc. http://www.lainginc.com/ hmm może powinniśmy się przenieść do tematu o laingu? Edytowane 29 Października 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 wg. moich pomiarów realnie płynie prawie 2 razy więcej wody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Tylko nie wiadomo czy rez jakoś nie wpływał na te pomiary, mimo, że konstrukcje podobne mogą odmiennie reagować na reza. Porównywał ktoś na forum Lainga DDC z rezem i bez reza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Jak cytujemy Kyńka, to proszę bardzo: mierzyłem organoleptycznie - czyli przez układ przepuszczałem wodę - jeden koniez połączony z miską gdzie dużo wody było a wąż drugiego końca wpadał do naczynia z podziałką 144l/h - laing 700b 215l/h laing dcc nie widzę ani tych 400l/h ani 2 razy większego przepływu... @GDR TEST porównanie lainga dcc+ - normalny top / top z pleksy / rez < o coś takie Ci chodzi? Edytowane 29 Października 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Narazie z testowania nowych pompek nici :? PS Giziu i reszta może ruszycie z miejsca czesc ciała gdzie koncza się plecy? Wy macie pompki w domu :? Napisz to firmie kurierskiej która przewozi moją paczkę z rezem do Lainga :angry: Przesyłka spóźnia się już tydzień czasu. JAK DOSTANĘ REZ TO PRZETESTUJĘ I NAPISZĘ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 A naprawdę bez reza nie da się uruchomić pompki? <_< Brak wężyków to też nie problem - wystarczy sie przejść do motoryzayjnego i kupić byle jaki zeby tylko pasował koszt 1-2zł i metr wystarczy. Pare osób czeka tylko na Twoje porównanie i kilku innych posiadaczy - miej to na uwadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 A naprawdę bez reza nie da się uruchomić pompki? <_< Brak wężyków to też nie problem - wystarczy sie przejść do motoryzayjnego i kupić byle jaki zeby tylko pasował koszt 1-2zł i metr wystarczy. Pare osób czeka tylko na Twoje porównanie i kilku innych posiadaczy - miej to na uwadze. Wszystko się da, tylko chcę przetestować w warunkach w których ta pompka ma pracować a nie w wannie itp. Zrobię test jak przyjdzie rez. EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 IMO jak ma być cicha to nie ważne czy zrobisz test w wannie, czy z AGB w układzie... Zresztą na jakimś zagranicznym forum czytałem, że rez ją odrobinę ucisza. A nie wszyscy będą kupować rez, więc mógłbyś podłączyć pompkę z oryginalnym topem i dopiero później z AGB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Widzę, że masz szczęście jak ja do części (dzisiaj nowy biostar tforce zabił mi radeon'a X800 XL)... i też jesteś z Wawy - będziemy musieli opić nasze nieszczęście kiedyś :wink:Zdecydowanie :wink:. Może przy okazji pomęczy się przy browarze ram siakiś, bo mam 2 komplety pqi, które się z moją płytą nie lubią i chętnie bym na innej popróbował... Ale to sprawa do obgadania po długim weekendzie :wink: A co do Radeonów - mam na pólce 3 albo 4 walnięte sztuki MSI 9800 pro / XXL => może da sie z tego jedną działającą sklecić? :lol2: Wkrótce jako pamiątki / części zamienne na Allegro lądują... (już dawno powinny, nie mogę się do tego zebrać) /OT OFF Edytowane 29 Października 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Wszystko się daNo to do dzieła, bo widze że nie potrzebnie komplikujesz. Test z rezem to chyba głównie dla Ciebie. Userzy czekają na podłączenie pompki i ocene głośności pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Wszystko się da, tylko chcę przetestować w warunkach w których ta pompka ma pracować a nie w wannie itp. Zrobię test jak przyjdzie rez. EOT.Nie rób scen, mógłbyś ułatwić kilku osobom życie (w tym mnie) - to dosłownie 15 minut roboty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 eeee ? Oni testują podrobioną wersję ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 To jest wersja DCC+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 W temacie o cichych pompach ktoś testował pompy CO/CWU i podobno był bardzo duży spadek przepływu przy zastosowaniu reza nie wiadomo czy Laing również ma takie problemy. Konstrukcja podobna ale nigdy nic nie wiadomo. Wątpliwości mogą rozwiązać tylko obiektywne testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 ... ale po co. Przeciez mozna napisac ze ma sie w posiadaniu nowa rewizje i niech reszta sobie poczeka na opinie. Tak jakby ten brak wezy badz reza stwarzal taki ogromny problem. Ludzie dachu nad glowa nie maja i to jest problem, a poswiecenie 15 czy 20 min na to zeby pompka pochodzila sobie troche na wodzie z miski... N/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) W końcu kupiłem wąż i podłączyłem pompkę do kubła z wodą . Rezultat - taki sam poziom hałasu. Nic się nie zmieniło Edytowane 3 Listopada 2006 przez Jacek-Placek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...