Bartolomius Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 a co jest pomiędzy pompką a obudową :?: Jest na folii bombelkowej. Nawet jak trzymam ja w reku to taki sam dźwięk jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 no ja za bombelkową też :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N0M4D Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 kłeszczyn DDC 1T + węże 10/12 + cybanty skręcane => przecieki jakieś pomysły żeby to jako tako uszczelnić? krućce są malutkie do tych węży a cały układ się na nich opiera więc niemam zamiaru zmieniać węży/krućców przez głupią pompe :P czym by to potraktować żeby nie ciekło? slikon / inne opaski, bo te metalowe skręcane jednak nie do konca rownomiernie sciskają węża na krućcach pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 1. pewna opcja zmień węże 2. kup plexi top z odpowiednimi złączkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N0M4D Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 no i uszczelniłem, plastikowe opaski, dokładniej dociskają i niema przecieku, teraz kolejne pytanie, układ chodzi, pompa się grzeje od spodu, to normalne? jaka jest jej temperatura pracy ? tzn układ narazie złożony poza kompem i sobie chodzi, na chłodnicy wentyle odpalone co by chłodzic pompe ale ona dalej ciepła od spodu, nawet bardzo okolo 50*C może więcej a i jeszcze cos, pompa się sama wyłacza czasem na chwilke i nie startuje zaraz po tym jak dostnie prąd z zasilacza tylko po koło 2 sekundach to normalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 laing ma opóźniony start , moja też jest ciepła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 laing ma opóźniony start , moja też jest ciepła...Potwierdzam, startuje z drobnym opóźnieniem. Na moją wieje wentyl z przodu obudowy więc się nie grzeje (...)a i jeszcze cos, pompa się sama wyłacza czasem na chwilke (...)Po uruchomieniu kompa? W trakcie uzywania kompa czasem pompka się zatrzymuje? Niezbyt to normalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Dzisiaj przezyłem szok, dostałem top i rez do ddc i podłączyłem sobie to na probe do mojej starer (głośnej) ddc 18w , odziwo pompka ucichła 8) Tak wiec mam teraz 2 ciche ddc. 10w oraz 18w :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 to zmoduj sobie 10:) jak ja to zrobiłem B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Dzisiaj przezyłem szok, dostałem top i rez do ddc i podłączyłem sobie to na probe do mojej starer (głośnej) ddc 18w , odziwo pompka ucichła 8) Tak wiec mam teraz 2 ciche ddc. 10w oraz 18w :DMoże była głosna bo się zapowietrzała a dzięki rezowi w końcu się odpowietrzyła i dlatego ucichła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 hmm, jeszcze nawet teraz nie jest odpowietrzona a jest cichutka:) @Arni o jakiego moda ci chodzi? na ultra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Dorwałem Lainga DDC o takiego http://img236.imageshack.us/img236/3633/dsc06550mg2.jpg a to topic: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=240385 opłaca sie brać tą wersję pompki? Dziwnie wygląda ten Laing i nie wiem czy sie w niego pakować :) no i czy jest taki cichy bo na ciszy mi bardzo zależy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 tak chodzilo mi o ultre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Pierwszych starych wersji (tych za czasów, gdy w Polsce mozna było tylko pomarzyć o tych pompkach) niestety nie można zmodyfikować na Ultrę. Nie ma w nich, zaznaczonego poniżej niebieską strzałką, elementu. No przynajmniej w mojej pompce tego nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 sorki za noob'ustwo ale czy wersje DDC-1plus T 18w, z czerwonym wirnikiem da sie jeszcze przerobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 nie da sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 18-to Watowa wersja to zdaje się właśnie jest Ultra. Poznać można po obrotach rzędu 4400rpm, podczas, gdy wersje non Ultra wirują z prędkością ~3700-3900rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 mam w domu dwie, tylko teraz którą podłączyć :> hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 obydwie - szeregowo, ciekawe jakby temperatury zareagowały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) IMO nie z tym rezem :/ obawiam sie ze gdyby taki przepływ był to w rezie by sie wir robił :/ Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez Ogór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 mi powietrze zassysa z rezika alphacoola na pompce....ale gdy podłącze zerna flow spada do akceptowalności xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Teraz sam juz nie wiem co podłączyć, w sumie moj układ nie składa sie z flow killerów tzn . apogee gtx, prison gpu, Asetek Waterchill VGA, oraz coolteka triple, wszystko to na 8/11 . A własnie włączyłem ver. 18w na godzine sama pompka i blok (neuxxxos) i dość mocno mi zagrzała blok oraz wode :/ A mysle ze ver. 10w do mojego układu by spokojnie wystarczyła wiec chyba jednak zamontuje 10w ze względu ze nie bedzie mi tak podgrzewać wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 http://www.cooling.pl/swiftech-pompa-mcp35...ukt,157622.html male faq o ddc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Swiftech pompa MCP350 12V gdyby jego cena oscylowała w granicach 200zł to byłaby to niezła propozycja. Jednak szkoda że ma on taką samą cenę jak Laing :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Odkope troszke temat, jako ze mam maly problem, ktory tutaj byl poruszany. Z tego co wyczytalem wersja bez plusa powinna miec w granicach 3800-3900 rpm, wersja plus ok 4400 - 4500? Jakis czas temu zakupilem wersje Pro bodajrze, czyli ta bez plusa z topem watercoola, sciagalem ja z reichu (upolowana na ebay, lekko smigana) . W kazdym badz razie zastanawialem sie czy moda sobie bie zrobic, jednak co sie okazalo po przeczytaniu tego tematu wyglada na to (sadzac po rpm) ze poprzedni wlasciciel juz go zrobil. Moze ktos potwierdzic ze na 100% tak wyglada sprawa obrotow w tych wersjach? Czy moze zastosowanie innego topu moze nieco zmniejszyc opory wirnika i przez to liczba rpm delikatnie rosnie, choc raczje to niemozliwe ze az tak. Nie chce rozbierac pompki zeby sie o tym przekonywac, bo nie mam za bardzo na to czasu, no chyba ze przy najblizszych zmianach w ukladzie. Zerknolem sobie na ten mod i tak na chlopski rozum to zwyczajnie wyglada to tak ze wersja plus i ta bez plusa to dokladnie to samo, z tym ze ta bez plusa ma tylko odpiete jedno uzwojenie, wiec grzech nie modowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Soldering a Laing DDC-1T (10w) to Laing DDC-1plusT (18w) Before: Approx. 3900 RPM Afterwards: Approx. 4500 RPM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Dzieki, to widzialem juz wczesniej. U mnie jest w granicach 4400rpm, z tym ze pompka ciagnie sporo klockow i podejrzewam ze dla tego taki maly spadek. Z tym ze nie bylem jeszcze do konca pewien czy to na pewno kwestia moda, czy tez Top majacy pewien wplyw na wydajnosc nie zmniejsza troszke oporow i przez to wirnik nie kreci sie troszke szybciej. Mogl by ktos kto posiada zmodowanego DDC, lub wersje 18W z topem potwierdzic ile rpm pokazuje pompka? (najlepiej jeszcze w dosc rozbudowanym ukladzie, gdzie ma sporo do przepchniecia) Ostatecznie pewnie skonczy sie na tym ze nie wytrzymam i zajrze do srodka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 http://shackit.pl/forum/index.php?topic=551.0 ku chwale ojczyzny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 4 śrubki i po zabiegu + czas na ponowne zalanie układu :) rozbieraj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...