kądziel Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Co do modowania. Użytkownik matik na szaku umieścił recke jak zmodować lainga bez potencjalnej utraty gwarancji. Poradnik czyli jak zmodować pompkę laing DDC 1t bez utraty gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) W tym problem ze nie mam czasu na rozebranie ukladu i ponowne zalanie... moze to i max pol godziny, ale nawet tyle nie mam. W sumie to roboty mam sporo i czasem na forum zagladam jak w pracy siedze dla odmóżdżenia, a po powrocie do domu mam inne rzeczy na glowie niz rozbieranie kompa... Co do tego moda bez utraty gwarancji, zagladalem tam wczesniej. Z tym ze ja juz tego moda najprawdopodobniej mialem wczesniej zrobionego, dla tego pytalem jak rozpoznac co to za wersja pompki, bo mimo ze mam bez plusa pokazuje 4400rpm. Do tego pompke sciagalem z reichu z ebay, wiec odsylanie na ewentualna gwarancje raczej nie wchodzi w gre. W kazdym badz razie lada dzien bede przerabial oba uklady i wtedy przy okazji podlube w pompce. Nie bardzo mam czas na to zeby co pare dni spuszczac wode i zalewac ponownie, mimo ze uklad mam tak wykombinowany ze w zasadzie odpowietrza sie w wiekszosci sam, jedynie w Black Ice GT eXtreme 480 zbiera sie sporo powietrza i trzeba sie sporo buda namachac zeby sie go pozbyc (kroccami do gory wisi, rez jest lekko wyzej, ale i tak troche trzeba nia pomachac). Powazniejsze zmiany szykuja sie w drugim ukladzie, tam chce wsadzic tego DDC zamiast CR2, nowy blok na CPU, na grafie moze tez, mozliwe ze i rez od razu wymienie i pompka wtedy pojdzie wyzej, no ale wszystko wyjdzie w praniu. W tym co jest DDC teraz tylko on sie zmieni, na MCP655, no moze jeszcze blok na grafie, w zaleznosci czy dojdzie na czas, no i pewnie do BIX480 dolaczy PA120.3 :) Jak skoncze ta cala zabawe postaram sie wrzucic cos do galerii. EDIT: Wlasnie wrocilem do domu, zajrzalem do obudowy i moja niechec do demontazu pompki powrocila... Jesli ktos montowal DDC z topem watercoola w miejscu flopa w Chieftecu BA, przy pomocy zestawu matazowego doskonale mnie zrozumie... oczywiscie bez przerabiania, roznitowywania itd obudowy :) Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) Jako ze moj Atman 305 pomalu dokonczyl zywota po 12 miesiaca niemal ciaglej pracy postanowilem zakupic Laing'a DDC Pro + mini Reservuar-top XSPC . Wlasnie co skonczylem odpowietrzac caly uklad , pomka wywarla na mnie jak najbardziej pozytywne wrazenie , jest chyba z 3x silniejsza od starego Atmana , bez problemu przepchnela ogromne ilosci powietrza z ukladu jedyny problem ze z zalozonym rezem nei mam jej gdzie w kompie usadowic i narazie stoi obok budy :/ Dodma ze pompka posiada niebiski wirnik tymczasowo pomka stoi obok kompa ;) Edytowane 5 Lipca 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Gdzie kupiłeś ten rez do DDC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 sorry za oftop ale mam pytanie do uzytkowników ddc. Czym się różni wersja r od rt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) topem Edytowane 25 Czerwca 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Pytanie do userow Lainga DDC 1T Pro , ile taka pompka powinna wytrzymac pracujac 18h czasami 24h dziennie 7 dni w tygodniu ?? Czy ogolnie te pompki sa wytrzymale ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Im dłużej pracują bez wyłączania/włączania ponownie tym lepiej chociaż te pracujące powiedzmy uruchamiane kilka razy dziennie bez problemu pociągną parę lat . Jeśli jej nie utopisz/ odpalisz na sucho przeżyje wszystkie akawariówki [wirnik się nie odkształca] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Jak przypiłuje te nóżki od DDC z boków to stracę gwarancję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 IMO tak, chociaż niech diler się wypowie ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Jak przypiłuje te nóżki od DDC z boków to stracę gwarancję?stracisz ale tnij i nie pękaj przynajmniej wygląda bardziej sexy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Pękam :/ (zależy mi na gwarze) bo chce ją obrócić a te nóżki przenoszą drgania na tacke:/ Chyba że kiedyś któryś z was pożyczy mi obudowę do niej:P (w razie czego) odpukać w niemalowane Edytowane 30 Czerwca 2008 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Arni ma albo miał ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Miał ... teraz ma /miał jedras77 Edytowane 30 Czerwca 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Trudno upitole ten syf ^^ i laing będzie mógł być w każdej pozie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Cały temat przejechałem i mam kilka pytań. Mam teraz CR2 i wiem, że jest cicha. Raz w tym topicu chyba Bartolomius, ale nie jestem pewien przyrównał je do siebie i stwierdził, że Laing jest głośniejszy. Nie określił tego niestety dokładniej. A ja z moim komputerem jestem w całości nastawiony na ciszę. Na początku kupiłem używkę CWU, ale to byl trup i kupiłem CO. CO była za głośna. Teraz jest CR2. Chcę dodać kilka rzeczy i w ogóle ciągle się słyszy, że CR dobry, bo tani, ale słaby i taki niedosyt też pozostaje. No i tak kłaniam się ku Laing'owi 1T. I do tego taki top. Jeszcze nie wiem, czy gdzieś tego topa kupię, ale to wyjdzie w praniu. Bynajmniej czy mógłby się wypowiedzieć o tej pompce jakiś maniak, który już ma wyciszone jakieś ciche HDD, nawet 2,5", zasilacz tez odpowiednio zrobiony, albo po prostu ktoś, kto rozumie czego wymagam. Jestem w stanie zbudować jakieś mega wyciszenie dla tej pompki, bo wiem jak i mam na to sporo miejsca. Ale muszę wiedzieć, czy jestem w stanie to osiągnąć. Nie ukrywam, że z jakimiś dodatkowymi skrzynkami itp chciałbym uzyskać jeszcze wyższą kulturę życia, niź mam obecnie z CR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 mój Laing jest niewiele głosniejszy od CR2, dobrze odizolowany od dna budy. Ja jestem z niego zadowolony. BTW: nie widziałem aby ten top/rez byl gdziekolwiek dostepny w PL. Chcesz z DDC zrobic cichsza pompke niz CR2? mosisz go w jakas skrzyneczke z bitumixa wlozyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Mam lainga z topem o wisi pod reze. Nie slysze jej wogole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Mój Laing na gąbeczce też cichuteńki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Niestety Laing jest glosniejszy zauwazalnie od CR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex90 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Ja tam mojego Lainga z topem od EK nie slysze z kilku cm, mysle ze glosnosc jest nawet na poziomie CR2 ktorego mialem wczesniej. Ale trzeba dobrze odizolowac od podloza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Hej dzis grzebalem w wc bo zlaczka plastikowa od mcw30 bylo troszku nieszczelna:/ po odpleniu kompa nie zauwazylem ze rez z pompka sie obnizyly i buczalo cosik. laing dotykał podloza i bym zdecydowanie glosny. Jednak gdy pompka wisi pod rezem na wezu jest nieslyszalna:) Btw feser nie przewodzi prądu jednak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Jak tylko Laing przyjdzie do mnie to zdam relacje jak to jest z tą głośnością dla cichofila (którym jestem bo dla mnie CR2 był minimalnie słyszalny i wentylatory na 400rpm również :D) wiec powiem co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Za to ja mogę powiedzieć coś o głośności. Miałem wcześniej CR2 i mam lekkie zboczenie na punkcie głośności. Jak widać na fotach mojego LC Laing sobie wisi w powietrzu i trzeba przyznać że lewitujący laing jest naprawdę cichy leciutko głośniejszy od CR2 :). Za to jak się go położy na obudowie niestety dziada słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Btw feser nie przewodzi prądu jednak :D sorki za OT! Wszystko przewodzi prad w pewnym stopniu... nie odkurzaj kompa i wylej "festera"... ;) CR2 jest cichszy od L nawet jesli ten chodzi na 7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam. Wybaczcie mi moje lenistwo ale nie miałem siły czytać kolejnego dużego całego tematu, parę pytań. Czy dostępne są na necie porównania Laing DDC plus i non plus. Czy opłaca sie dopłacać do lepszej wersji i jeśli tak jak to sie odzwierciedla na temperaturach. Czy rozwiązane zostały już problemy z głośnością pompek o których pisaliście na początku tematu ? Czy chłodziwa typu Feser One nadają się do tej pompki? Czy może lepiej Borygo eko + barwniki ? To chyba byloby na tyle. Jesli coś mi sie jeszcze przypomni - napiszę. Pozdro 600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Nie warto dopłacać warto zmodyfikować. Feser nadaje się Pompki teraz reprezentują ten sam poziom głośności [kiedyś można było trafić na super cichą lub na wyjca]. Teraz są słyszalne choć nie dokuczliwe po zmianie standardowego topu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 A czy modyfikacja ma polegać na zmianie standardowego topu na inny? Ja przymierzam sie do topy odrazu z zbiorniczkiem. Ahh jeszcze jedno. Czy wersja plus jest glosniejsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam. Wybaczcie mi moje lenistwo ale nie miałem siły czytać kolejnego dużego całego tematu, parę pytań. Czy dostępne są na necie porównania Laing DDC plus i non plus. Czy opłaca sie dopłacać do lepszej wersji i jeśli tak jak to sie odzwierciedla na temperaturach. Czy rozwiązane zostały już problemy z głośnością pompek o których pisaliście na początku tematu ? Czy chłodziwa typu Feser One nadają się do tej pompki? Czy może lepiej Borygo eko + barwniki ? To chyba byloby na tyle. Jesli coś mi sie jeszcze przypomni - napiszę. Pozdro 600. Twój największy błąd. Jak sam nie umiesz to lepiej nie rób bo popsujesz coś jeszcze. Czytaj , pózniej pytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Twój największy błąd. Jak sam nie umiesz to lepiej nie rób bo popsujesz coś jeszcze. Czytaj , pózniej pytaj. Sorki ale zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi... jak nie zamierzasz pomóc to po co sie odzywasz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...