Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam takie małe naiwne pytanie... Mianowicie ostatnio testowałem układ przed założeniem go na kompa. Niestety nie obyło sie bez komplikacji. Okazało sie ze rez-top XSPC przecieka (tzn nie jestem pewien czy to wina topu, czy ja źle to skręciłem). No ale do sedna sprawy. Jest jakaś szansa ze pompka mimo smrodu jaki z niej daje sie nie spaliła ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam takie małe naiwne pytanie... Mianowicie ostatnio testowałem układ przed założeniem go na kompa. Niestety nie obyło sie bez komplikacji. Okazało sie ze rez-top XSPC przecieka (tzn nie jestem pewien czy to wina topu, czy ja źle to skręciłem). No ale do sedna sprawy. Jest jakaś szansa ze pompka mimo smrodu jaki z niej daje sie nie spaliła ?

gdzie ci przeciekalo? bo ja mam ten sam top i mi pompka padla, tyle ze nie bylo nic widac przeciekow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie ci przeciekalo? bo ja mam ten sam top i mi pompka padla, tyle ze nie bylo nic widac przeciekow.

szczerze mowiac nie wiem gdzie, ale jak otworzyłem pompke to bylo tam troche wody... i zrobiło to sowje.

edit.

Yogi a jakiej teraz pompki uzywasz ? jakiegos innego Laing'a ? sprawdzales ten top na innej pompce ?

Edytowane przez abnormal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mowiac nie wiem gdzie, ale jak otworzyłem pompke to bylo tam troche wody... i zrobiło to sowje.

edit.

Yogi a jakiej teraz pompki uzywasz ? jakiegos innego Laing'a ? sprawdzales ten top na innej pompce ?

aktualnie nie uzywam nic... czekam na gwarancje :) nie sprawdzalem na innych pompkach, ale jak rozlozylem swoja, to nie widzialem nigdzie zadnego przecieku. Oring byl bardzo ladnie odbity na spodzie topu, wiec przecieku byc nie moglo. nie mam pojecia co sie jej stalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanko dla teoretykow-wydumkowiczow. Posiadam Swiftech pompa MCP350 12V aka Laing DDC 1T. Niby na +7V jest cicha, lecz dla mnie dalej to nie to czego bym oczekiwal. I teraz pojawia sie pytanie: czy po dolozeniu drugiego bloczku, pompka bedzie glosniejsza czy cichsza? Niby flow spadnie, bo drugi blok to wiekszy opor, no ale. Czy ktos z wlasnej autopsji potrafi mi odpowiedziec na te zagadke wszechswiata? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Poweradjustem na 2900 obr DDC+ ciągnie cały kram z LC (cała płyta, 2x chłodnice, grafika) nie wiem czy pomocne :rolleyes:

... ale to seba84_2005 wie lepiej jako posiadacz tego cuda :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby flow spadnie, bo drugi blok to wiekszy opor, no ale

Chyba sam sobie odpowiedziales... jak zachowuje sie silnik elektryczny przy wiekszym obciazeniu ? Ciszej na pewno nie pracuje Edytowane przez jedras77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

w jaki sposób można uciszyć tego Lainga RT? Mam nałożony top-rez XSPC. Gdzieś coś kiedyś czytałem o panelach do nich ale teraz nie mogę znaleźć. :)

Pompka ciągnie potrójną chłodnicę BWA i tymczasowo jeden blok (Prison Pro V2) więc obciążenia nie ma dużego a warczy jakby miała 3 obiegi ciągnąć.

Odizolowałem ją od podłoża (gąbka) ale to niewiele pomogło, ale przynajmniej już wibracji nie przenosi.

Z góry dziękuję za sugestie i propozycje.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

watpie aby wystartowala na 7v, jak ma dobry egzemplarz to pojdzie ale szanse nikłe. co do kontrolera obrotow proponuje sie zwrocic bezposrednio do firmy koolance, kiedys robili, napisz do nich maila bo na stronie tez juz nei maja wystawionego. zawsze mozesz umiescici pompke na przykład w czyms takim KLIK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

watpie aby wystartowala na 7v, jak ma dobry egzemplarz to pojdzie ale szanse nikłe. co do kontrolera obrotow proponuje sie zwrocic bezposrednio do firmy koolance, kiedys robili, napisz do nich maila bo na stronie tez juz nei maja wystawionego. zawsze mozesz umiescici pompke na przykład w czyms takim KLIK

nie wiesz czy nie wystartuje wiec nie pisz , wiekszosc pomp startuje moze tylko ty miales pecha. u mnie na chieftecu raz startowala zmienilem zasilacz na corsaira i dziala wszystko. pamietaj ze te kontrolery musza wytrzymac od 12w do 19w w zaleznosci od pompy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, spróbuję wystartować ją na 7V. Raczej problemem nie jest jej zapowietrzenie bo dosłownie trząsłem obudową i powypadały ostatnie bąbelki, głównie z chłodnicy. Teraz jak to robię to nic się nie dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ciekawe. Jak ja kiedyś porównywałem to różnica była odczuwalna.

Ciekawi mnie bardzo jak to jest z tymi napięcia dla Lainga, bo różnie mówią.

Trochę tych pompek sprzedaję, ale nie mam prawa rozpakowywać nowych artykułów, a co dopiero przy nich majstrować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słaba sztuka Ci się trafiła, niestety ;)

Powiedz mi tylko na jaki okres ją oceniasz albo kiedy kupiłeś od kogoś. To będę chociaż wiedział, że na pewno nie jest później produkowana NIŻ..

Edytowane przez SaVkA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda jak nówka, pamiętam, że miała czarny wirnik. Kupiłem ją w grudniu.

Moim zdaniem jest to jakaś z nowszych rewizji.

Czarny ? Może brazowy ? To byla chyba ta seriia trefna laingow co wydawala dziwne dzwieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi