Skocz do zawartości
osmola

Problem Z Samsungiem Hd160jj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam taki problem z tytułowym dyskiem a mianowicie chodzi o to, że wykrywa u mnie tylko 128GB!!! Wiem, że zawsze jest tak że coś troche jest mniej ale żeby ponad 30 GB??? Na obecnym samsungu 80GB mam jakieś 73 no to tak w sumie normalnie, ale na tamtym porażka...:(

Jak go pierwszy raz włożyłem do kompa do pokazało 140GB..., ale potem jak chciałem postawić system to usunąłem partycję, bo była jedna i zrobiłem sobie 3 no i teraz mam te nie całe 130....:(

I tutaj moje pytanko...,bo dysk pracuje u mnie na SATA I a nie na SATAII. Czy to może być przyczyną tego że tak jest wykrywany i co moge zrobić, albo w jaki sposób sprawdzić jaką on ma rzeczywiście pojemność????? Czy coś może źle zrobięłm skoro miał 140 a teraz tylko 128????

Jeżeli ktoś wie to bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuję za wszelkie pomocne info..:)

Pozdrawiam.

Edytowane przez osmola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz mieć windowsa z serwis packiem 2 inaczej nie rozpoznaje powyzej , 120 lub 130 gb, wykrywanie ilosci miejsca nie ma nic wspólnego z sata czy sata2, z tym ze niektóre płyty wymagaja do stabilnej pracy aby dysk był przełączony zworką na sata1 (oczywiście jeśli ta płyta nie obsługuje sata2)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz mieć windowsa z serwis packiem 2 inaczej nie rozpoznaje powyzej , 120 lub 130 gb, wykrywanie ilosci miejsca nie ma nic wspólnego z sata czy sata2, z tym ze niektóre płyty wymagaja do stabilnej pracy aby dysk był przełączony zworką na sata1 (oczywiście jeśli ta płyta nie obsługuje sata2)

Płyta obsługuje tylko sata I...

czyli nawet jak zainstaluje sobie service packa 2 na winde tą co mam to dalej będzie zonk??? W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak szukać gdzieś windy z sp 2..:(

ech....myślałem, że jest możliwośc jakaś inna aby to załatwić....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi