s3eha Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 pierwszy raz piszę na tym forum więc się przywitam - cześć :D mam taki problem... mój procesor to P 4 Prescott, płyta abit is7-v2, graifka - Radeon 9800 atlantis, 512 RAMu. Chodzi o to że procesor się wręcz niemiłosiernie przegrzewa :blink: . Po jakimś czasie grania zaczyna piszcześć głośniczek w obudowie, a po kilku chwilach denerwującego piszczenia wyłącza się... W 3D Mark 2006 nawet nie dałem rady przeprowadziś CPU Test 1... Czy jedyne wyjście to wymienić procesor ? Jeśli tak to na jaki i jaką MoBo ? Z góry dzięki za odpowiedź :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) A jakie masz chłodzenie procka?? Od dawna tak masz?? Edytowane 2 Marca 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3eha Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 A jakie masz chłodzenie procka?? Od dawna tak masz?? Chłodzenie seryjne, mam tak prawie od początku posiadania tej konfiguracji... Czy ten procek się wogóle nadaje do grania ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zdejmij cooler z procka i przesmaruj go pożądną pastą termoprzewodzącą np. tą. Proponowałbym również zmienić chłodzenie na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Hmmm... jaką mobo, a chcesz zmienić też grafike? Bo takto mobo na PCIE ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Popieram wszystkich. Jeżeli chłodzenia Boxowego używasz przez ok. pół roku to katastrofa. Również jeśli nie dawałeś innej pasty termoprzewodzącej niż była to też przez nią może tak się dziać. Zmień chłodzenie na inne i wtedy już nie będzie się grzał. Pozdrawiam P.S Napisz jeszcze czy jest podkręcony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3eha Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) nie podkręcony. i będzie lepiej się nadawał do grania ? Bo słyszałem że PIV słabo się sprawdza przy lepszych grach... a przynajmniej gorzej niż lepiej taktowane Durony ? EDIT : a możecie dać jeszcze jakieś przykłady porządnego chłodzenia ? Edytowane 2 Marca 2006 przez s3eha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatanio Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 nie podkręcony. i będzie lepiej się nadawał do grania ? Bo słyszałem że PIV słabo się sprawdza przy lepszych grach... a przynajmniej gorzej niż lepiej taktowane Durony ? EDIT : a możecie dać jeszcze jakieś przykłady porządnego chłodzenia ? Np. ten lub ten Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3eha Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Wszyscy mówią mi tu o miedzianych coolerach, a nie lepsze są aluminiowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Bo słyszałem że PIV słabo się sprawdza przy lepszych grach... a przynajmniej gorzej niż lepiej taktowane Durony ? :blink: :huh: Kto Ci to powiedział :huh: :blink: AMD bije na głowe intela ale nie duron, nie pobije p4, ale na p4 też da sie pograć w gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 :blink: :huh: Kto Ci to powiedział :huh: :blink: AMD bije na głowe intela ale nie duron, nie pobije p4, ale na p4 też da sie pograć w gry. Bije na głowe? :P Te kilka klatek nazywasz biciem na głowe? :P Eh Ty AMDku jeden... ;) Joke :P A co do tematu... Duron lepszy od P4? Gratuluje pomysłodawcy i zalecam długie leczenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Bije na głowe? :P Te kilka klatek nazywasz biciem na głowe? :P Eh Ty AMDku jeden... ;) Joke :P A co do tematu... Duron lepszy od P4? Gratuluje pomysłodawcy i zalecam długie leczenie :D ;] Ale na serio, duron nigdy nie pobije p4, chyba że ten duron@axp kontra p4 1.5ghz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Hehe :D Teraz mam durnia który PI gasi na 3000 mhz ( Zepsuty Athlon od Pitera ) Dawać te pentiumy zobaczymy który więcej klatek pokaże :D sądze ze przy 2800 mhz intel mogłby zacząć górować , ale raczej nie szybciej. A co do procka to polecam przesiadke na S754 lub S939 ... do gier są najlepsze ... W przypadku pierwszej opcji praktycznie nic byś niedopłacał. Edytowane 2 Marca 2006 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...