Skocz do zawartości
soska66

6800gs 512mb Czy 7800gt

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czytalem na tym forum troche i z wiekszosci wypowiedzi wynika, ze lepiej dolozyc do 7800gt. ale wszystkie te teksty traktuja o 6800gs z 256ram. tymczasem natknalem sie na karte Gainwarda 6800gs Bliss 512MB. co w takiej sytuacji. dalej stawiacie na 7800gt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy. Zwykle 6800GS = 750zl, zwykle 7800GT = 1150zl. Roznica 400zl - to nie tak malo. Roznice wydajnosci oczywiscie sa, ale roznica w cenie wg mnie jest duza. To ze 7800gt jest wydajniejsze to przeciez normalne. Trzeba tylko sobie odpowiedziec czy jest to warte +400zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Parówkowy_Skrytożerca

tyle, że te GS od Gainwarda to podobno nie na rdzeniu 6800 a własnie 7800 ... niedawno były newsy, że producenci przygotowują serie takich kart na innych rdzeniach i z wypasionymi ramkami ... tyle, że miały mieć poblokowane sprzętowo dodatkowe potoki z ograniczeniem ich liczby do takiej jak w GS :) a czy to prawda to ja nie wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@aerial czytaj dokladnie autor zastanawia sie nad 6800GS z 512MB ,a to cena w okolicach 1k :? wiec imo nie ma sie nad czym zstanawiac tylko brac 7800/7900GT :) pozdro

Wiem ze chodzi o 512mb, ale ta karte wykluczam automatycznie... Rownie dobrze mozna zejsc do poziomu 6800GS 256mb jak do 7800GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi