Skocz do zawartości
Nyny

Grand Theft Auto 3

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy ktos jeszcze ma taki problem ale mi w gta3 znkaja tekstury albo inaczej: nie ma ich i pojawiaja sie po pewnym czasie (droga, budynki), lub np. na budynkach tekstury sa ale to wyglada tragicznie i dopiero po dluzszym czasie pojawiaja sie w dobrej jakosci

gram w 1024x768x32 bity

dodam ze wczesniej przez okolo tydzien mialem radka9000 pro 64mb i tam tego problemu nie bylo, teraz mam radka 9100 64mb na catalistach 3.2 i problem jest :(

aha no i odkrecalem procka i karte i problem dalej jest... w innych grach wszystko jest ok tylko gta3 sie pierniczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem to samo...po prostu, gta nie wyrabia z radkami i musisz zmniejszyć jakość tekstur (16bit) lub kupić więcej ramu i szybszego twardego. U mnie podziałało w obu przypadkach.

Ja miałe to samo. Przeinstalowałem grę, usunołem plik "txd.img" i wszystko działało ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lub kupić więcej ramu i szybszego twardego. U mnie podziałało w obu przypadkach.

hmm ;))) mam 512ddr wiec ram odpada, mam dysk 120gb 7200 wiec to tez odpada ;))) wlasnie przeinstalowalem catalisty z 3.2 na 3.0 i wszystko jest ok wiec to catalisty byly powodem...

pozdr i thx za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BYŁO! ;)

Włącz/wyłącz limiter klatek.... bodaj trzecia opcja w menu display

A ty czytaj uważnie posty!! Chodzi o rozmazane tekstury, pokazywałem Ci to kiedyś na moim kompie, a nie małą ilość FPS czy skokowe działanie gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie pomaga.....

U mnie też. A nawet jeśli by pomagał to i tak grał by mz włączonym, bo przy wyłączonym ograniczniku klatek gra działa śmiesznie/dziwnie. Wkurzające jest to przeyśpieszanie i zwalnianie za zmianę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, jednym pomaga, innym nie :( w GTA3 jak i w Vice City pomaga :(

kurde znow problem z teksturami?! Vice bede mial na dniach a juz sie boje bo mialem problem z teksturami na samochodach w Toca 3!!!

Chyba cos jest nie tak z radkami!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem jest nei w kartach ale w sterownikach

teraz jade na 3.0 bo na 3.2 mialem te problemy z teksturami, dzis bede mial toce3 i zoabcze czy beda tekstury :P a jutro sie obada na vice city

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

ma pytanie dlaczego gra z tematu mi sie przycina??

mialem GF2 64MB tera se wymienilem na radeona 9100 i jest to sam gra tnie sie w identyczny sposob tzn zwalnia minimalnie co ok 2 sek sterowniki to catal 3.2 moj conif:k7s5al, 256 DDR 266MHZ, duron 1200MHz, win 2000 i wspomniany radeon 9100 sapphiro ok 6k w 3dmarku. wie ktos jak temu zaradzic?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezbyt ciekawy ten Win2000 do gier,

chociaz byl dla mnie jedyna alternatywa do zagrania w Renegade.

Framelimiter pozostawialbym wlaczony.

Wylacz slady!

A tak wogole to przeinstalowywales SO po zmianie sprzetu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

ma pytanie dlaczego gra z tematu mi sie przycina??

mialem GF2 64MB tera se wymienilem na radeona 9100

:):):)

Jezeli nie zrobiles reinstalki systemu to nie widze innego wytlumaczenia jak to czerwone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plizka powiedzcie jak to jest z tym frame limiterem w GTA. Jak mam to wylaczone to mam 90-120 klateczek, a jak wlacze to max 30. Jak go wylacze to co wyjade za kazdy zakret to mam rozmazane textury ( dopiero po pewcnym czasie doczytuja sie )

MOJA karta to MSI GF 4 ti 4200 128 mb i stery 44.03

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi