joso Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Nie wiem co jest. Właczam kompa, a ten nie startuje. Nie wiem co mogło siąść. Proca sprawdzałem drugiego i to samo więc to chyba nie to. Płyta gł. niby rusza, wiatraczki się kręcą i diody sie palą. Nie mam zbytnio możliwości żeby sprawdzić co to. Może macie jakieś pomysły? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 moze cos z RAMEM nie tak... sprobuj sprawdzic jeszcze to! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Właśnie w tym problem że nie mam jak :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 U mnie było tak samo niby działał a nie działał.Wziołem i całego rozebrałem na części, potem złożyłem i działał normalnie. Jak nie ma wyjścia to wszystkiego trzeba prubować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Pewnie trzeba będzie tego sprubować, ale wątpie żeby to pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 moze pomoc, gdyz sprawca moze byc kurz... wyjmiesz, wyczyscisz i moze byc OK :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 ja tez raz wylaczylem i sie niechcial wlaczyc....... padly kondesatroy na plycie glownej był to Abit BE6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Kurz to raczej nie jest bo przedmuchałem całą płytę :D Gdyby padła płyta chyba żadne wiartaczki by nie pracowały i diody by się nie swieciły? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 ale jak masz czas i potrafisz:P to rozbierz i złuz to serio pomaga ja tak z serwerem do sdi miałem nie chciał startowac a wczesnij chodził wszystko było sprawdzane az rozebrałem i poskjładałem a tu działa ...a jeszcze wiesz moze zrób mu reset biosu ...i sprawdzdysk...a wydaje z siebi jakies dzwieki ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Kompa rozkładałem i składałem juz kilka razy - nic to nie dało. Biosa też resetowałem. Dysku nie mam podłączonego, podłączyłem tylko płytę ram, procesor i grafikę. Nie wstaje nadal. To pewnie ram albo płyta. Bede musiał u kogoś sprawdzić ram i wtedy bedzie widomo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 hmmm nom to ja juz nie wiem ...a podkrecałes go czy cos ..moze to zasilacz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Akurat ostatnio chodził na normalnych ustawieniach, a zasilacz działa bo sie wentyle kręcą. Pokombinuje jeszcze może akurat ruszy :D Códa się zdarzaja :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHo Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 sprobuj wyciagnac ram i odpalic kompa, jak bedzie piszczal 3x to na 80% to niejest ram...... stawiam na plyte glowna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zrobiłem tak jak powiedziałeś i jednak ani razu nie zapiszczał. Czyli ram?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHo Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 hmmm, mozesz sprobowac inny ram (pozycz od jakiegos kumpla najlepiej), ale ja nadal stawiam na plyte glowna. P.S. Zobacz czy bedzą piski jak odpalisz kompa bez grafiki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filutek Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 ATHLON XP 1700+ @ 2000+' date=' MSI KT3 Ultra 2 -CL, 128 DDR PC2100 No name + 512 DDR PC2700 Samsung , Palit GeForce 3 Ti200 128 DDR 175/400 @ 220/495, CD-RW LG 12x8x32x, DVD Accer 8x, Seagate Barracuda IV 60GB, WD Caviar 13,6GB, Karta TV FlyVideo 3000, Karta Sieciowa C-NETquote'] Przepraszam ze nie w temacie ale... Chlopie jak wycisnales z GPU 400MHz ?? Ja mam tez GF3 Ti200 tyle Prolink`a. Tez chcialbym tyle wycisnac z mojej grafy :) Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filutek Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 ATHLON XP 1700+ @ 2000+, MSI KT3 Ultra 2 -CL, 128 DDR PC2100 No name + 512 DDR PC2700 Samsung , Palit GeForce 3 Ti200 128 DDR 175/400 @ 220/495, CD-RW LG 12x8x32x, DVD Accer 8x, Seagate Barracuda IV 60GB, WD Caviar 13,6GB, Karta TV FlyVideo 3000, Karta Sieciowa C-NET Przepraszam ze nie w temacie ale... Chlopie jak wycisnales z GPU 400MHz ?? Ja mam tez GF3 Ti200 tyle Prolink`a. Tez chcialbym tyle wycisnac z mojej grafy :) Pozdr. To mialo buc di uzytkownika SCIBI - cos nie wyszlo z cytatem... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Przede wszystkim - jakie płyta główna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Płyta to epox 8kha+. Kompa oddałem do serwisu niech wylukają co to :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Może poprostu mobo padło. Już widziałem jednego Epoxa tak padnietego. Ew. zasiłka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 To raczej nie był zasilacz bo wentyle działaly. A jeżeli to płyta chyba nie powinno być problemów z jej wymianą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Mylisz się. Właśnie jeżeli zasilacz padł to bardzo często okazuje się, że komp. staje prze BIOSem. Tzn. wszystko niby się uruchamia tylko na monitorze ciemność i komp. nie wydaje z siebie zadnych odgłosów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Jak by to był zasilacz to by była najlepsza z możliwości :D chociaż lepiej jakby nic nie padło. Jutro będe wiedział wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHo Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 dzisiaj mialem podobny przypadek, celeron 1,7 na na solteku 85dr2-c i mylnie postawilem diagnoze ze plyta uwalona..... okazalo sie ze to proc.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joso Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Tylko że ja sprawdzałem drugiego proca i to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 no to tylko płyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...