Skocz do zawartości
liechmaster

win2k i przezroczyste tlo pod ikonkami

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem, :P

bardzo mnie irytuje tlo pod ikonkami ktore to komplenie nie pasuje do tapety, jak moge sie pozbyc tego? chodzi mi oto zeby te tlo stalo sie przezroczyste i pod tekstem byla widoczna czesci tapety a nie jakis jednokolorowy poasek.

wiem ze np windowblinds to usuwa ale ja nie chce zadnego nowego stylu i graficznych wodotryskow pozerajacych system tylko zniwelowac ta jedna rzecz.

znacie jakies male programiki ktore temu zaradzaja? albo cos innego

thx z gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawym na moj komputer / wlasciwosci / advanced / performance, settings / i zaznacz : use drop shadow for icon labels on the desktop, przedostatnia opcja

jak masz po polsku to sobie juz chyba przetlumaczysz : 8)

nie pomylilo ci sie czasem z innym systemem operacyjnym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawym na moj komputer / wlasciwosci / advanced / performance, settings / i zaznacz : use drop shadow for icon labels on the desktop, przedostatnia opcja

jak masz po polsku to sobie juz chyba przetlumaczysz : 8)

Taka ścieżka u mnie też nie istnieje - możesz ją sprawdzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra zrobilem :).

1. win2k to nie xp i nie mozna tego wlaczyc tak prosto w ustawieniach bo takie nie istnieja.

2. reed mial racje ze cool desk to zalatwia ale robi jeszcze wiecej (uruchamia dodatkowe pulpity) co bylo dla mnie za duzo :P(5mega ramu)

3. znalazlem malutki programik o nazwie TransDesktop i on robi wlasnie dokladnie to o co mi chodzilo :) (no jeszcze ma mozliwosc zmiany koloru textu)

napisane jest ze ten programik dziala z kazdym winem wiec z 98 tez nie powinien miec problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi