Jackuzy Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Otóz mam dwie karty graficzne jedna na PCI to stara S3 Trio64V2 i nową AGP Radeona 9550 problem polega na tym ze jezeli w biosie ustawie pierwsza kartę tzn ta inicjowana na poczatku na Port AGP (Radek) to w windzie nie chce się uruchomic S3 tzn jest wykrywany ładuje stery i niby jest ok ale wyswietla kod Błędu #10 czy " Karta nie może zostac uruchomiona" natomiast gdy jako pierwsza karte ustawie S3 (czyli PCI w biosie) uruchamia sie bez problemu i mam obraz na dwóch monitorach.... tylko że problem pojawia się gdy w cos chce zagrać....programy sie buntują bo dla systemu PODSTAWOWĄ karta jest S3 a wiadomo jaki z tego akcelerator dlatego wspomagania sprzetowego brak...analogicznie gdy tak jak na początku jest ustawione (czyli AGP pierwsze) wszystko inna działa ok poza karta PCI....i z tąd moja prosba czy ktokolwiek wie jak to cos naprawić? Ustawić tak żeby działała karta PCI gdy ustawiony jest podstawowy port AGP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Sprawdź czy masz w biosie opcję" Assign/Reserve IRQ to AGP"-i zaznacz ją na enable. Pokombinuj ze slotami PCI-pierszy slot pod AGP dzieli z nim przerwanie,także praktycznie jest bezużyteczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Własnie nie mam w biosie opcji przypożadkowania przerwania do karty graficznej (płyta g. Gigabyte 8IPE1000-G rev.4) siedzi w drugim slocie od AGP a pierwszy pod nim i tak jest bez uzyteczny przez radiator i wentylator na Radeonie (nie wspomne o moich wielkich radiatorach na pamięciach :-P) S3 była wczesniej w 4 i 5 slocie PCI ale było tak samo...dlatego wygląda to tak marnie ...kombinowałem nawet naprawe XP i nadal jestto samo...gdy pierwsza kartą (według biosu) jest karta PCI wszystko jest ładnie (poza akceleracją :/) gdy ustawie na AGP wywala Kod 10 nie można uruchomic urzadzenia :] pochlastac się idzie :] PS...z nerwów rozwialiłem swojego kota (czyt. Trackball :D) jade na własnoręcznie złozonym touchpadzie wyjętym z lapka....i nich ktoś powie że bezuzyteczny :-P Edytowane 2 Marca 2006 przez Jackuzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...