Skocz do zawartości
naox

Uszkodzony Procesor Lub Płyta Główna

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem. komputer po 6-10 minutach od włączenia resetuje mi sie - ale resetuje permanentie - to wyglada jakby ktos cały czas trzymał przycisk reset. Monitor gaśnie, cd romów nie da sie odtworzyc i nic nie działa .... z tego stanu mozna komputer tylko wyprowadzic wyłaczajac i właczajac zasilanie - i to nie zawsze - czesto trzeba to robic kilka razy. Czasami zdarza sie ze komputer podziała dłuzej - kilka godzin - ale przewaznie jest to tuz po załadowaniu widnowsa.

podmienialem wszystkie komponenty poza płyta główna i procesorem - podmieniałem ram, zasilacz, karte graficzna, muzyczną itd.

wapie czy ktos zaoferuje mi rade która pozwoli naprawic komputer, ale moze ktos mi powie co jest najprawdopodoniej uszkodzone - płyta głównaa czy procesor. - nie mam pieniedzy zeby wymienic jedno i drugie.

Edytowane przez mechl!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na dzien dobry to radzilbym ci sprawdzic temp procka zaraz po resecie, moze ci sie radiator obsunal, moze narobiles syfu w biosie ? a jeszcze jedno, sprawdz lepiej przycisk resetu i zasilania, czasami ze starosci te przyciski hu... dzialaja, wciskasz a przycisk czasami nie powraca na "swoje miejsce" i masz gotowy reset ;) wydaje mi sie ze chodzi wlasnie o switche, sprawdz je

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak koledzy wyżejn napisalei - podaj swój konfig.

na jakim zasilaczu sprawdzałeś tego kompa ? kondenstatory na mobo nie są spuchnięte albo pozaciekane ? sprawdź pamięci memtestem, jeśli masz coś podkręconego to odkręć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi