naox Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) mam problem. komputer po 6-10 minutach od włączenia resetuje mi sie - ale resetuje permanentie - to wyglada jakby ktos cały czas trzymał przycisk reset. Monitor gaśnie, cd romów nie da sie odtworzyc i nic nie działa .... z tego stanu mozna komputer tylko wyprowadzic wyłaczajac i właczajac zasilanie - i to nie zawsze - czesto trzeba to robic kilka razy. Czasami zdarza sie ze komputer podziała dłuzej - kilka godzin - ale przewaznie jest to tuz po załadowaniu widnowsa. podmienialem wszystkie komponenty poza płyta główna i procesorem - podmieniałem ram, zasilacz, karte graficzna, muzyczną itd. wapie czy ktos zaoferuje mi rade która pozwoli naprawic komputer, ale moze ktos mi powie co jest najprawdopodoniej uszkodzone - płyta głównaa czy procesor. - nie mam pieniedzy zeby wymienic jedno i drugie. Edytowane 2 Marca 2006 przez mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 A jakiego masz kompa?? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 to jest juz slodka tajemnica naox ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 na dzien dobry to radzilbym ci sprawdzic temp procka zaraz po resecie, moze ci sie radiator obsunal, moze narobiles syfu w biosie ? a jeszcze jedno, sprawdz lepiej przycisk resetu i zasilania, czasami ze starosci te przyciski hu... dzialaja, wciskasz a przycisk czasami nie powraca na "swoje miejsce" i masz gotowy reset ;) wydaje mi sie ze chodzi wlasnie o switche, sprawdz je Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 tak jak koledzy wyżejn napisalei - podaj swój konfig. na jakim zasilaczu sprawdzałeś tego kompa ? kondenstatory na mobo nie są spuchnięte albo pozaciekane ? sprawdź pamięci memtestem, jeśli masz coś podkręconego to odkręć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...