Gość majkel84 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) przeglądając sieć natknąłem się na takie coś W internecie można znaleźć kilka sposobów na podkręcanie notebooków, jednak niemal zawsze są to sposoby nietrwałe i działające zazwyczaj tylko pod systemem operacyjnym. Serwis LaptopLogic znalazł sposób na podkręcanie procesorów komputerów przenośnych... wiecej tutaj jak ktoś kupił tanio Celka M /133 to moze go sprzedac i za to kupić PM/100 i kręcić :D Edytowane 2 Marca 2006 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 przeglądając sieć natknąłem się na takie coś wiecej tutaj jak ktoś kupił tanio Celka M /133 to moze go sprzedac i za to kupić PM/100 i kręcić :D Albo sprobowac tej sztuki z celofankiem. To tez calkiem wydajny procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Albo sprobowac tej sztuki z celofankiem. To tez calkiem wydajny procesor. tak - na pewno z celkiem też zadziała tak czy siak procka trzeba wymienić - bo jeśli masz platformę Sonoma i celka/133 to nic nie pokręcisz, a jeśli masz Centrino I to nawet mimo, że masz procka /100 to też nie pokręcisz pocieszające jest to ze CelkiM/100 chodzą naprawdę za grosze - widziałem takie po 100-300zł przy czym przeważały te tańsze nie wiem jak to jest w lapciakach ale płyty desktopowe S479 mają sporą regulacje FSB i innych opcji przydałoby się też podnoszenie FSB powyzej 133MHz w lapkach ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 nie wiem jak to jest w lapciakach ale płyty desktopowe S479 mają sporą regulacje FSB i innych opcji przydałoby się też podnoszenie FSB powyzej 133MHz w lapkach ... Nie zbyt wielu takich plyt. Mozna sie wykosztowac na przejsciowke asusa i mobo asusa S478. Bylo takze fajne barebone od shuttle'a. BTW. Nie bardzo lapie, po co podkrecac laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotixel Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Nie zbyt wielu takich plyt. Mozna sie wykosztowac na przejsciowke asusa i mobo asusa S478. Bylo takze fajne barebone od shuttle'a. BTW. Nie bardzo lapie, po co podkrecac laptopa. Mi regulacja FSB jak najbardziej przydalaby sie, ale nie do podkrecania, a wrecz przeciwnie - skrecania. Przy 100MHz (albo i mniej) lapek bedzie pobieral mniej pradu. Czas dla mnie jest bezcenny, gdy w podrozy pracuje na baterii. Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 BTW. Nie bardzo lapie, po co podkrecac laptopa.np, żeby wydać 2x mniej kasy za taką samą wydajność zresztą mnóstwo osób używa lapciaka jako zamiennika stacjonarnego i jeśli grają albo wykonują jakieś obliczenia to taka dodatkowa moc będzie bardzo przydatna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 dalby ktos jakies bardziej konkretne wskazowki laikowi w tym temacie... :) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Przecież to stary tema, opisywany na forum kilka razy zanim ten artykuł się pojawił… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 dalby ktos jakies bardziej konkretne wskazowki laikowi w tym temacie... :) ??? przecie w artykule wszystko jest opisane :blink: hpx4000 - ale nikt jeszcze nie wpadł na to zeby to opisać w jednym miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...