grajo1 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 witam! mam zamiar do plyty asus a8n- e kupic pamieci A- data vitesta (DDR 566 lub 600). W support liście od Asusa nic na ich temat nie ma, więc prosze o opinie użytkowników, czy to będzie ze soba współpracować? (Podobno asus potrafi być kapryśny). Z góry dziękuję. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 no nie wiem :/ nie widziałem zeby je ktoś na forum miał :) więc będzie mała loteryjka :) najlepiej znajdź sklep w którym bedziesz mógł bez problemu oddać spowrotem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grajo1 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 OK dzięki. Miałem je wziac z Allegro ale chyba dam spokój bo nie lubie gier losowych :D W książeczce Asusa jest mowa o obsłudze kości TCCC Samsunga. O innych nie ma wzmianki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 mialem takie kosci, ale na asusie ich nie puszczalem. ogolnie tccd potrafia byc kaprysne. Chemik16 => slabo patrzyles, bo kilka osob je na pewno ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Na A8N-E raczej nie :) najlepiej spisują sie kingstony na tej płytce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) A-DATY sa znane tyle ze nie u nas. Ja je mam i nie nazekam są bardzo dobre. A z Asusami powinny bez problemu działać. Edytowane 3 Marca 2006 przez Ulv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Ulv napisał(a): A-DATY sa znane tyle ze nie u nas. Ja je mam i nie nazekam są bardzo dobre. A z Asusami powinny bez problemu działać.no nie wiem :) ta lista jest naprawde niewielka :lol: chyba że na tych nowszych biosach :) twoje ryzyko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grajo1 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Mam A8N- E rev. 2.0 i wgrany bios 1010. Wasze odpowiedzi są bardzo różne więc sam już nie wiem. <_< Kingstonów raczej zbytnio nie podkręcę (max 3.00V na płycie) a mam Semprona 3000+ i chciałbym na nim poszaleć :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 hehe moje kingstony niezidentyfikowane :) jadą na 222Mhz(444) 2,6v (2-3-3-7) :) jakoś nie moge ich rozszyfrować :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grajo1 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Ja bym chciał HTT 300 MHz wyciągnąć :D U mnie w sklepach słaby wybór: GEILe VALUE w niebieskich radiatorach, Kingstony niezidentyfikowane i Kingmaxy... :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 HTT to i 350 se mozesz wyciagnąć :P bierzesz sobie niższy dzielnik pamięci i ramy już nie maja znaczenia :) looknij do tematu o A8N-E na ostatnie posty (moje :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Puszczalem moje Gskille na asusie brata i nie bylo problemu wiec mysle ze u ciebie tez bedzie git :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) a była to płytka z seri A8N ?? bo dopiero one mają te ograniczenia :) ja jak rozmawiałem z kilkoma osobami co mają te płyty to nikomu geil (DDR400)nie chciał pujść nawet na 210Mhz przy 3v :) Edytowane 4 Marca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golly Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Zakupilem plyte Asus A8N-Sli Deluxe Zamierzam kupic ram, mysle o Kingston DIMM DDR 184 PIN 1GHz 400 MHz CL3 (PC3200) MODEL: KVR400X64C3A/1G (http://www.allegro.pl/item89600173_kingston_1gb_ddr400_pc3200_box_nowe_gwarancja.html) Czy to bedzie razem dzialac? Czy to senswny wybor ? Czy musze moze kupic 2x512 MB ?? pozdro i dzieki z gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 byle były 2 kości tryb dual chanel sie kłania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grajo1 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Ja bym sie przymierzył do czegoś takiego. Co wy na to? http://www.allegro.pl/item88057817_corsair..._3_6_king_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) ja na tą płytke bym sie do tego nie przymierzał :P za drogie :) i pewnie bedą problemy :) ja na swoich kingstonkach mam 2-3-3-7 cl1 na 2,6v więc czy ja wim czy jest sens przepłacać :) ( kupowałem po 180zł - 360zł)) Edytowane 6 Marca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grajo1 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Może ci się trafiły takie dobre :) Brałeś je osobno czy jako parę pod duala? A napięcia wyższe im dawałeś? U mnie w sklepie Kingstony cl3 512MB stoją po 150 parę zł. Ale muszę się jeszcze do nich przekonać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) ja mam te starsze chyba - nigdzie nic o nich nie ma :/ Kingstone D3208DI6CT5A 0544PT03 911734,27 cl2,5 512 (nr produktu SAKIND15123 ) kupijem 2 takie same :) nie dobierane w parach :) jak ktoś wie co to jest (bh-5 czy cos w tym stylu :P ) to niech da znać :) wyzszych napiec nie dawałem :) nie miałem potrzeby :) na 2,6v przy 2-3-3-7 idą mi na 220Mhz :D (440) Edytowane 6 Marca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grajo1 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 BH 5 to oznaczenie kości Winbonda. Co do serii to takiej nie widziałem :) => http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=184052 tu są testy pamięci. Kingstony noname wyciągają 250MHz przy napięciu 3.3V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) taaa to ja tyle bede miał jak obnize timingi i power na 2,8v :P moje nie mogą być no-name :/ jakis name muszą mieć :P wycofane z sprzedarzy z pół roku temu :P aha - gwarancje mam na 6lat :D :D Edytowane 6 Marca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Miałem wcześniej mobo Asus A8N-E i one mają to do siebie , że przy HTT powyżej 250 pamiątki pracują tylko na CR 2. Była to bolączka wielu użytkowników i z nadzieją wypatrywali nowych biosów, które zlikwidują ten problem. Z tego powodu ją pogoniłem bo moich The One nie mogłem bujnąć powyżej 500 Mhz przy CR1. Poszukaj topiku na temat tego Asusa bo może ten problem usunięto ale lepiej się upewnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 w 1010 został usuniety :) u mnie robi 300HTT na cl1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 To oki więc Adaty bedą się bujać. Polecam pamiątki na TCCD - ja jakoś nie miałem z nimi problemu, a jak nie to polecam Patrioty w niebieskich radiatorach. Opinie mają dobre nieźle się kręcą , a cena niewiele ponad 300zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsonl Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Witam mam asusa A8N-Premium i a-daty ddr-600 w dualu proc A3200(e6)@2700 1.42V by Scythe Ninja pamieci 2.5-4-4-8-1T 2.9V to byly wyjatkowo dobre TCCD uzywane przez A-Data tylko gdzie je teraz kupisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grajo1 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 @robsonl - można je jeszcze spotkać na Allegro. Z Twojego posta wynika że sprawowały się świetnie i można je brać... :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...