Skocz do zawartości
Kanghoy

Zasilanie monitora-gdzie podłączyć??

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko mi tu nie LOLowac :) chodzi mi o to czy lepiej przez zasiłke czy bezpośrednio do kontaktu??? TZN chodzi mi tu czy podłączenie do zasiłki zrzera jej duzio mocy czy praktycznie mało co?? A może wogóle?? :) Zaciekawiło mnie to... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jest monitor do sieci bezposrednia podlaczyc bo zasilka moze nie wytrzymac , ale to zalezy jaka masz zasilke i  co w kompie :)

A myslisz ze podlaczenie monitora obciaza zasilke !! ??

WOGOLE NIE OBACIAZA !!

W zasilce to jest tylko przejscie 230 V na to gniazdko i nic wiecej !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: Nie no ... boszeee ... w zasilaczu jest tylko przejście bezposrednio z wejścia poweru dla zasiłki do gniazdka na monitor (taki przedłużacz jakby)... to wogóle nie obciaza zasiłki .... wyobraż sobie gdyby monitor miał Ci brać 100W z 200Watowej zasiłki !!!! .. nie no miękne czasem jak czytam forum ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zalezy od monitora. Jezeli masz 17< to lepiej jest podlaczyc bezposrednio do sieci bo jezeli wlaczysz komputer a potem monitor to jest to duzy skok napiecia czego napewno nie polubi zasilka ;)

Z drugiej strony jezeli kiepska jest instalacja w domu to i tak to nie ma roznicy bo tak czy siak i tak bedziesz miec skok napiecia taki jak bys podlaczyl bezposrednio do zasilki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...