a_gentos Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Witam mam do wydania 3000 PLN, jakiego kompa (samą jednostkę) za tą kwotę byście polecili. Te 3000 można troszeczkę przekroczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 kkurcze no poszukaj bylo o roznych zestawach do 3000 zł :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) opteron 144 700zł arctic freezer 70zł mobo epox 320zł 2x512 patrioty kh 360zł samsung sp200gb 320zł 6800gs 800zł dvdrw lg albo benq 160zł wychodzi 2730 zostaje ci na łądna bude i zasiłke np tangan 380W Edytowane 2 Marca 2006 przez matirr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 no widzisz bardzo ładny zestaw kolega u góry zaproponował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 kolega ma dobre serce to napisal :wink: ale nastepnym razem poszukaj bo bylo o tym wielokrotnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) za 850 zł mozna dostać nówke gto2 z dobrym oc (590/610). wydaje mi sie ze ta grafa będzie wydajniejsza od 6800 GS Edytowane 2 Marca 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 tez tak wlasnie myslalem nad tym gto2 :) ale przydal by mi sie jakis test zeby je mozna bylo porownac ma ktos jakis ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nonameplum Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Nie lepiej by było zlożyć coś na 7800GT ? Proc: Athlon 3000+ Venice Wicher: Arctic Cooling Freezer 64 Pro Mobo: Asrock 939Dual-SATA2 ULi S.939 Buda: Logic B6 srebrno-czarna TAC 1.1 bez zas. Zasiłka: NeoTEC X3800 380W No-Noise Series 22dB Ram: 2x512 patrioty kh Grafa: WinFast 7800GT 256MB 256bit PCI-E HDTV Dyzio: Samsung 160GB 8MB SP1614N wypalara DVD: Lg DVD Recorder GSA-4167B OEM Łącznie wychodzi 3080 zł :D. Wszystkie części z proline poza ramem bo tam nic ciekawego nie mają. Myśle, optymalny zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) jak jutro dojdzie DFI to bede testował 6800 GS (w sobote wyniki). testy gto2 mam juz za sobą. Na pierwszy rzut oka gto2 po oc jest wydajniejsze od 6800 GS po oc. Ciezko mi jednak znaleźć test tej karty na podobnej platformie (zeby móc porównać wyniki) EDIT zależy co kto lubi. jak chłopak chce sie pobawić w oc to pierwsza konfiguracja. jezeli jest nałogowym graczem to zestaw nr 2 Edytowane 2 Marca 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 MILANS mowiles w swojim zestawie o epox'ie 9npa ?? bdb mobo :) ja bym bral 1 zestaw super do O/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 ja zestawu nie podawałem. najchętniej poleciłbym DFI + winbondy ale niestety nie ma na to funduszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 wops nie ty tylko mattir sorka :mur: :mur: ten epox to takei tnasze DFI b.duze mozliwosci o/c jak w dfi :) wiec czy ja wiem czy jest sens doplacac ? chyba ze sie chce miec zolte sloty PCI :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nonameplum Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Jeżeli chcesz 3000 zł przeznaczyć w coś bardziej przyszłościowego to polecam sklecić coś na 7800GT, bo GTO2 nie pociągnie nowych gier które już niedługo zaczną się rodzić (wiosna, lato) i GTO2 który choć wydajny nie pociągnie nowych algorytmów i innych wodotrysków graficznych, które obserwujemy w każdej nowej gierce. 6800 GS znowu obłuży te wszystkie bajeczne fajerwerki, ale co stego skoro jest po prostu za słaby - będziesz się cieszył piękną grafiką, ale z niskim fps nie pozwalającym komfortowo cieszyć się grą. A 7800GT jest w sam raz :) P.S Nie napisałeś do czego będziesz używał kompa, ale domyślam się, że do wszystkiego. Jeżeli do wszystkiego to znaczy, że platforma stworzona do gier jest do wszystkiego (prawie) ;]. Co innego bym proponował gdyby komputer miał byś przeznaczony do renderingu grafiki lub programowania to chyba oczywiste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 jak jutro dojdzie DFI to bede testował 6800 GS (w sobote wyniki). testy gto2 mam juz za sobą. Na pierwszy rzut oka gto2 po oc jest wydajniejsze od 6800 GS po oc. Ciezko mi jednak znaleźć test tej karty na podobnej platformie (zeby móc porównać wyniki) EDIT zależy co kto lubi. jak chłopak chce sie pobawić w oc to pierwsza konfiguracja. jezeli jest nałogowym graczem to zestaw nr 2 Czy GTO2 po oc oznacza dodatkowe potoki i wyzsze takty?? Bo chyba na egidzie był test z ktorego wynikało ze taki gto2 jest szybszy od gsa z oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) @s4t1n ale na epoxie nie dasz 4V na ramce na 16p i taktach 590/610 karta osiągała wyniki: 3dmark 03 14434 3dmark 05 7090 3dmark 06 2168 porównałem tez wyniki z quake 4 (z pclabem) i wynika ze przy max ustawieniach ostro bije GF. jak to sie ma w praktyce.. zobaczymy juz niedługo Edytowane 2 Marca 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 4 V na ramy ?? bo nie wyraznie to napisales :P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatanio Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Przy kupnie kart typu 6800GS/x800GTO2 uważam, że trzeba kupić 2GB ramu. Daje to naprawdę dużego kompa w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...