Skocz do zawartości
a_gentos

Jednostka Za 3k

Rekomendowane odpowiedzi

opteron 144 700zł

arctic freezer 70zł

mobo epox 320zł

2x512 patrioty kh 360zł

samsung sp200gb 320zł

6800gs 800zł

dvdrw lg albo benq 160zł

wychodzi 2730

zostaje ci na łądna bude i zasiłke np tangan 380W

Edytowane przez matirr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej by było zlożyć coś na 7800GT ?

Proc: Athlon 3000+ Venice

Wicher: Arctic Cooling Freezer 64 Pro

Mobo: Asrock 939Dual-SATA2 ULi S.939

Buda: Logic B6 srebrno-czarna TAC 1.1 bez zas.

Zasiłka: NeoTEC X3800 380W No-Noise Series 22dB

Ram: 2x512 patrioty kh

Grafa: WinFast 7800GT 256MB 256bit PCI-E HDTV

Dyzio: Samsung 160GB 8MB SP1614N

wypalara DVD: Lg DVD Recorder GSA-4167B OEM

Łącznie wychodzi 3080 zł :D. Wszystkie części z proline poza ramem bo tam nic ciekawego nie mają. Myśle, optymalny zestaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak jutro dojdzie DFI to bede testował 6800 GS (w sobote wyniki). testy gto2 mam juz za sobą. Na pierwszy rzut oka gto2 po oc jest wydajniejsze od 6800 GS po oc. Ciezko mi jednak znaleźć test tej karty na podobnej platformie (zeby móc porównać wyniki)

EDIT

zależy co kto lubi. jak chłopak chce sie pobawić w oc to pierwsza konfiguracja. jezeli jest nałogowym graczem to zestaw nr 2

Edytowane przez MILANS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wops nie ty tylko mattir sorka :mur: :mur:

ten epox to takei tnasze DFI b.duze mozliwosci o/c jak w dfi :) wiec czy ja wiem czy jest sens doplacac ? chyba ze sie chce miec zolte sloty PCI :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chcesz 3000 zł przeznaczyć w coś bardziej przyszłościowego to polecam sklecić coś na 7800GT, bo GTO2 nie pociągnie nowych gier które już niedługo zaczną się rodzić (wiosna, lato) i GTO2 który choć wydajny nie pociągnie nowych algorytmów i innych wodotrysków graficznych, które obserwujemy w każdej nowej gierce. 6800 GS znowu obłuży te wszystkie bajeczne fajerwerki, ale co stego skoro jest po prostu za słaby - będziesz się cieszył piękną grafiką, ale z niskim fps nie pozwalającym komfortowo cieszyć się grą. A 7800GT jest w sam raz :)

P.S

Nie napisałeś do czego będziesz używał kompa, ale domyślam się, że do wszystkiego. Jeżeli do wszystkiego to znaczy, że platforma stworzona do gier jest do wszystkiego (prawie) ;]. Co innego bym proponował gdyby komputer miał byś przeznaczony do renderingu grafiki lub programowania to chyba oczywiste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak jutro dojdzie DFI to bede testował 6800 GS (w sobote wyniki). testy gto2 mam juz za sobą. Na pierwszy rzut oka gto2 po oc jest wydajniejsze od 6800 GS po oc. Ciezko mi jednak znaleźć test tej karty na podobnej platformie (zeby móc porównać wyniki)

EDIT

zależy co kto lubi. jak chłopak chce sie pobawić w oc to pierwsza konfiguracja. jezeli jest nałogowym graczem to zestaw nr 2

Czy GTO2 po oc oznacza dodatkowe potoki i wyzsze takty?? Bo chyba na egidzie był test z ktorego wynikało ze taki gto2 jest szybszy od gsa z oc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@s4t1n

ale na epoxie nie dasz 4V na ramce

na 16p i taktach 590/610 karta osiągała wyniki:

3dmark 03 14434

3dmark 05 7090

3dmark 06 2168

porównałem tez wyniki z quake 4 (z pclabem) i wynika ze przy max ustawieniach ostro bije GF. jak to sie ma w praktyce.. zobaczymy juz niedługo

Edytowane przez MILANS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi