Skocz do zawartości
Gość Bari

Kingstone ? /lite On

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka dostalem dzisiaj nagrywarke Lite On SHW-160P6S i nagrywajac Cd mam predkosc 48 a chcac nagrac DVD to predkosc pokazuje sie 2,4 ?? Cos jest chyba nie tak ?W starym Lite On mam Cd-40 a DVD 6 wiec tu napewno jest cos nie tak ?? co to moze byc ??.

W Poniedzialek bede mial 512 Kingstone i ktore lepsze CL 2,5 czy CL 3 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może spróbuj włączyć trym DMA w menadżerze urządzeń. (w kontrolerach IDE ATA/ATAPI i w zależności do ktrórego kanału masz podłączoną nagwyare, tam we właściwościach włącz DMA).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może spróbuj włączyć trym DMA w menadżerze urządzeń. (w kontrolerach IDE ATA/ATAPI i w zależności do ktrórego kanału masz podłączoną nagwyare, tam we właściwościach włącz DMA).

Jak ma zainstalowane drivery od MoBo to one domyslnie wlaczaja najszybszy tryb pracy napedow IDE, moze warto by bylo je zainstalowac jeszcze raz, a moze wogole nie tu jest problem... nic nie wspomina o obciazeniu procka tylko o szybkosci :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już wspomni9ał kolega wyżej - wypróbuj płytke innej firmy. Możesz też wgrać nowszy firmware do nagrywarki to może coś pomoże. Są do ściągnięcia na tej stronie (na samym dole).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już wspomni9ał kolega wyżej - wypróbuj płytke innej firmy. Możesz też wgrać nowszy firmware do nagrywarki to może coś pomoże. Są do ściągnięcia na tej stronie (na samym dole).

Witam no ja mam aktualnie nagrywarke dvd z pioniera to na jakims tanim easy touch-u pozwolił mi nagrywac x12 dvd i to bez zmiany firmware-u po zmianie niestety na x16 nie pozwolił hehe.Wiec tobie tez polecam aktualizacje firmware-u w swojej nagrywarce . Edytowane przez 123Frytki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A JAK TO ZROBIC ?

I SKAD TO WZIAC

Potrzebny jest Tobie pliczek z firmware'em i program do flashowania. Zazwyczaj wszystko ogranicza się do wczytania pliku do programu flasciach!ącego i wciśnięciu przycisku flash :) Skąd to wziąć? Poszukaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam no ja mam aktualnie nagrywarke dvd z pioniera to na jakims tanim easy touch-u pozwolił mi nagrywac x12 dvd i to bez zmiany firmware-u po zmianie niestety na x16 nie pozwolił hehe.Wiec tobie tez polecam aktualizacje firmware-u w swojej nagrywarce .

Ja tam dwa razy wypalilem plytki DVD+R Verbatim z predkoscia 16x

i obie mialy bledy CRC podczas odczytu (wszystkie sprawdzam cdcheck'iem)

Sam preferuje predkosc 6x lub 8x. Kilka minut nikogo nie zbawi.

To samo dotyczy plyt CD-R.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi