Gość Bari Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Siemka dostalem dzisiaj nagrywarke Lite On SHW-160P6S i nagrywajac Cd mam predkosc 48 a chcac nagrac DVD to predkosc pokazuje sie 2,4 ?? Cos jest chyba nie tak ?W starym Lite On mam Cd-40 a DVD 6 wiec tu napewno jest cos nie tak ?? co to moze byc ??. W Poniedzialek bede mial 512 Kingstone i ktore lepsze CL 2,5 czy CL 3 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Więcej nie zawsze oznacza lepiej, bierz cl 2.5. A jak masz zamiar kręcić to nie bierz kingstona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 może spróbuj włączyć trym DMA w menadżerze urządzeń. (w kontrolerach IDE ATA/ATAPI i w zależności do ktrórego kanału masz podłączoną nagwyare, tam we właściwościach włącz DMA). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 może spróbuj włączyć trym DMA w menadżerze urządzeń. (w kontrolerach IDE ATA/ATAPI i w zależności do ktrórego kanału masz podłączoną nagwyare, tam we właściwościach włącz DMA). Jak ma zainstalowane drivery od MoBo to one domyslnie wlaczaja najszybszy tryb pracy napedow IDE, moze warto by bylo je zainstalowac jeszcze raz, a moze wogole nie tu jest problem... nic nie wspomina o obciazeniu procka tylko o szybkosci :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 a jaką płytę DVD włożyłeś ?? bo może o słąbszej jakości i nagrywarka po testach stwierdziła ze na tym akurat nośniku to niebezpiecznie szybciej nagrywać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Bierz CL 2.5, im mniej tym lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Pewnie masz cienki nośnik i w tej nagrywarce bedzie sie zapisywal 2.4x. Sprawdz inna plytke DVD+/-R Edytowane 4 Marca 2006 przez 2002JSQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Jak już wspomni9ał kolega wyżej - wypróbuj płytke innej firmy. Możesz też wgrać nowszy firmware do nagrywarki to może coś pomoże. Są do ściągnięcia na tej stronie (na samym dole). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Jak już wspomni9ał kolega wyżej - wypróbuj płytke innej firmy. Możesz też wgrać nowszy firmware do nagrywarki to może coś pomoże. Są do ściągnięcia na tej stronie (na samym dole).Witam no ja mam aktualnie nagrywarke dvd z pioniera to na jakims tanim easy touch-u pozwolił mi nagrywac x12 dvd i to bez zmiany firmware-u po zmianie niestety na x16 nie pozwolił hehe.Wiec tobie tez polecam aktualizacje firmware-u w swojej nagrywarce . Edytowane 4 Marca 2006 przez 123Frytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 A JAK TO ZROBIC ? I SKAD TO WZIAC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 A JAK TO ZROBIC ? I SKAD TO WZIAC Potrzebny jest Tobie pliczek z firmware'em i program do flashowania. Zazwyczaj wszystko ogranicza się do wczytania pliku do programu flasciach!ącego i wciśnięciu przycisku flash :) Skąd to wziąć? Poszukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Witam no ja mam aktualnie nagrywarke dvd z pioniera to na jakims tanim easy touch-u pozwolił mi nagrywac x12 dvd i to bez zmiany firmware-u po zmianie niestety na x16 nie pozwolił hehe.Wiec tobie tez polecam aktualizacje firmware-u w swojej nagrywarce .Ja tam dwa razy wypalilem plytki DVD+R Verbatim z predkoscia 16x i obie mialy bledy CRC podczas odczytu (wszystkie sprawdzam cdcheck'iem) Sam preferuje predkosc 6x lub 8x. Kilka minut nikogo nie zbawi. To samo dotyczy plyt CD-R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...