nifrit Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Witam. Zamierzam zmienic karte graficzna z antycznego Matroxa (dosc istotne...szczegoly pozniej) G400SH 16MB na cos bardziej odpowiedniego w dzisiejszych czasach. Reszta maszyny (a przynajmniej komponenty majace znaczenie w tej dyskusji) to: - Athlon XP 1700+ (@266MHz FSB) - 768MB RAM, rowniez na 266MHz (plyta glowna z single channel, SiS 746FX) - i naturalnie tylko AGP Docenilbym pomoc w zdecydowaniu czy wybrac Geforce 6600 czy 6600GT. Komplikuja mi to troche 2 rzeczy... 1) 6600 jakos da sie zdobyc w 256MB wersji, 6600GT nieszczegolnie. 2) (najwazniejsze) Czy moj CPU nie bedzie zbyt wolny dla GT, sprawiajac wydanie wyzszej sumy bezcelowym? Komplikuje tu sprawe rzecz ze wszyscy w testach uzywaja najszybszych CPU jakie da sie zdobyc... Chcialbym rowniez zasiegnac rady nt. jakosci analogowego sygnalu z karty. Majac monitor Eizo pracujacy w 1280x1024@90Hz razem z karta Matroxa jestem przyzwyczajony do wysokiej jakosci obrazu...a wlasciwie sprawa ma sie powazniej - pracujac na czyms bez bardzo dobrego monitora i karty graficznej dajacej sygnal wysokiej jakosci, szybko dostaje bolu oczu/glowy. Naturalnie wiem ze karty na ukladach Nvidii mocno sie poprawily w ciagu ostatnich lat...nie ma jednak powodu by nie bylo roznicy miedzy producentami. Kogo wiec najbezpieczniej wybrac z: MSI, Leadtek, Asus, Gigabyte, Galaxy, Gainward? Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 co do kart sprzed masz z sprzed kilku lat i taki gf 6600gt nie rozwienie skrzydeł na tym confogu wez zwykłego 6600 tylko w wresji 128mb ramu albo jak wolisz to radka 9800pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nifrit Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Preferuje wybierac sposrod produktow Nvidii (Linux). A ze sprzetem...jesli dobrze pojdzie to dzieki temu upgrade'owi jeszcze dosc dlugo pociagnie - jak widac nie rwe wlosow z glowy nie mogac uruchomic najnowszych gier (ale bede mogl teraz nadrobic zaleglosci), a i pewne bardziej wymagajace formaty video dzieki wspomaganiu w tych kartach beda prawdopodobnie znosne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipek-arek Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Galaxy6660GE - GT z innym biosem i nizszymi taktowaniami w cenie zwykłej 6600, bez problemu podkreca sie na taktowania GT ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Dokładnie bierz geforca 6600 128mb(więcej pamięci nie potrzeba tej karcie, bo jej po prostu nie wykorzysta, chwyt marketnigowy :wink: ) od Gigabyta. Tylko od razu ostrzegam podczas pierwszych ok 2 tygodni możesz odczuwać ból oczu jak będziesz dużo siedział przy kompie z tą kartą, nie wiem dlaczego, potem sie przyzwyczisz B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 W tej cenie możesz wziąć Galaxy 6600GE. Jak będziesz miał podkręconego procka to myślę, że grafa jako tako rozwinie skrzydła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatanio Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Popieram, bierz Galaxy 6600GE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 ja rowniez.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 6600Ge a Gt mozesz brac jak np zmienisz procka na cosik szybszego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCorleone91 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Witam! Jako że nie chce zakładać nowego topicu dołącze się do tego :) Otóż lada moment kupie Semprona 3000+, 2x512mb PDP Patriot no i jakąś płytke główną...największy problemik mam z grafą :unsure: Zastanawiam się jaki GeForce`yk będzie najlepszy na ten konfig do 499zł. Prawdopodobnie płyte kupię na PCI-E więc doradźcie czy 6600, 6600GT bądź GE... Dzięki za pomoc pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Witam! Jako że nie chce zakładać nowego topicu dołącze się do tego :) Otóż lada moment kupie Semprona 3000+, 2x512mb PDP Patriot no i jakąś płytke główną...największy problemik mam z grafą :unsure: Zastanawiam się jaki GeForce`yk będzie najlepszy na ten konfig do 499zł. Prawdopodobnie płyte kupię na PCI-E więc doradźcie czy 6600, 6600GT bądź GE... Dzięki za pomoc pozdrawiam! masz 500pln - wybór prosty - Galaxy 6600GE ZALMAN version ;] GT z zanizonym taktowaniem z zalmanem na rdzeniu...a jak się kręci? a tak się kręci ze posiadając pamieci 1.6ns wpędzi w kompleksy niejednego markowego leadteka czy gigabyte ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 popieram 6600ge;] chyba ze doskładasz 100 to x800gto ale jak nie ma to bierz 6600he Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Ja też popieram 6600GE albo doskładanie do x800GTO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 To samo. Jacy my zgodni jesteśmy ;). Hehehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCorleone91 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 A macie może link do 6600GE?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 A macie może link do 6600GE??Proszę bardzo: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=3565 bez zalmana: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=3046 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Witam! Jako że nie chce zakładać nowego topicu dołącze się do tego :) Otóż lada moment kupie Semprona 3000+, 2x512mb PDP Patriot no i jakąś płytke główną...największy problemik mam z grafą :unsure: Zastanawiam się jaki GeForce`yk będzie najlepszy na ten konfig do 499zł. Prawdopodobnie płyte kupię na PCI-E więc doradźcie czy 6600, 6600GT bądź GE... Dzięki za pomoc pozdrawiam! :mur: Już Ci nie raz mówiliśmy, wszystko miałeś w tematach które zakładałeś :mur: 6600ge bierz i odpowiedzi szukaj w tematach które zakładałeś :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login7 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Witam. Zamierzam zmienic karte graficzna z antycznego Matroxa (dosc istotne...szczegoly pozniej) G400SH 16MB na cos bardziej odpowiedniego w dzisiejszych czasach. Reszta maszyny (a przynajmniej komponenty majace znaczenie w tej dyskusji) to: - Athlon XP 1700+ (@266MHz FSB) - 768MB RAM, rowniez na 266MHz (plyta glowna z single channel, SiS 746FX) - i naturalnie tylko AGP Jeśli twój procek nie jest Athlon XP "Palomino" tylko XP "Thoroughbred A/B" to ustawiasz go na magistralę 166 i zakup np.: winfasta agp 6600 / GT jest spoko najnowsze gierki śmigają jak wściekłe wiem co mówię robiłem takie konfigi może być mały problem ze starymi pamiątkami ale większość pamiątek wyrabia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Witam! Jako że nie chce zakładać nowego topicu dołącze się do tego :) Otóż lada moment kupie Semprona 3000+, 2x512mb PDP Patriot no i jakąś płytke główną...największy problemik mam z grafą :unsure: Zastanawiam się jaki GeForce`yk będzie najlepszy na ten konfig do 499zł. Prawdopodobnie płyte kupię na PCI-E więc doradźcie czy 6600, 6600GT bądź GE... Dzięki za pomoc pozdrawiam! Człowieku!!! Litości!!! Nie dośc, że zakładałeś chyba 2 razy temat o tym samym, to cały czas męczysz ludzi tym samym pytaniem!!! Powiem Ci to poraz ostatni: do 500 zł bierz Galaxy 6600GE!!! Do 600 zł weś Sapphire x800GTO 256MB/256bit!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 6600Ge a Gt mozesz brac jak np zmienisz procka na cosik szybszego ;]Przieciez to te same (prawie) karty :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nifrit Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Gdyby ktos chcialby cos jeszcze dodac, male doprecyzowanie: - przetaktowanie CPU odpada (rdzen Palomino); i nieszczegolnie mam ochote zmieniac go na cos niewiele w sumie szybszego dla Socket A (tylko to wchodziloby teraz w gre), szczegolnie ze z wszystkim sobie radzi - ATI odpada ze wzgledu na support pod Linuxem Rowniez pytanie...czy karta Galaxy GE z chlodzeniem Zalmana, podlinkowana jako odpowiedz dla DonCorleone91, jest w wersji AGP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Jest 6600GE chłodzona Zalmanem: klik - na AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...