ts_Alpin Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Witam.Chcaiłbym się dowiedzieć jak uajtywnic IRde w moim lapku( Acer 3023).Po zakupie lapka i zainstalowaniu tego wszystkiego co trzeba(autoinstalacja wszystkiego co tam było na ukrytej partycji) IRda działała normalnie.Nie było żadnych problemów>Po zainstalowaniu innego windowsa-->tym razem wersji Pro(starej i sprawdzonej) Irda nie chce działać. W menedzerze urządzeń znajduje się urządzenie--szybki port podczerwieni i widze że jest włączone ale faktem jest że nie działa-no chyba ze mój telefon się zepsuł przez ostatnie 2 dni(raczej wątpie) Może sterownik jest jakiś stary albo cos.Na stronie Acera nie znajduje żadnych betów do instalacji IRdy.Może to jakoś inaczej się nazywa.No już sam nie wiem>pozdrawiam.proszę o wyrozumiałość i w miare możliwości o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Zmniejsz szybkość połączenia. Może to pomoże. U mnie też tak byłe. Dopiero po zmniejszeniu szybkości komp wykrył telefon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ts_Alpin Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Azazel85 napisał(a): Zmniejsz szybkość połączenia. Może to pomoże. U mnie też tak byłe. Dopiero po zmniejszeniu szybkości komp wykrył telefon. Niestety nie pomogło:( Mam prośbe do posiadaczy Acer 3023 o ustawienie irdy w menedzerze urządzeń.Chodzi mi konkretnie o: max prędkość,i urządzenie nadawczo-obiorcze odczerwieni A.....i B (zakładka zawansowane we właściwościach podczerwieni w menedzerze urządzeń) Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) ts_Alpin napisał(a): Mam prośbe do posiadaczy Acer 3023 o ustawienie irdy w menedzerze urządzeń.Chodzi mi konkretnie o: max prędkość,i urządzenie nadawczo-obiorcze odczerwieni A.....i B (zakładka zawansowane we właściwościach podczerwieni w menedzerze urządzeń) cos mi sie zdaje ze u mnie tez tak bylo jak zainstalowalem XP PRO i dopiero instalacja SP2 pomogła Ustawienia: max = 4.000.000 bps A = HP HSDL-1100/2100 B = Urządzenie nadawczo-odbiorcze Sterownik: National Semiconductor 2001-03-17 1.0.0.0 irenum.sys nscirda.sys Edytowane 3 Marca 2006 przez contradanza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...