Skocz do zawartości
ts_Alpin

Irda W Acer 3023

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Chcaiłbym się dowiedzieć jak uajtywnic IRde w moim lapku( Acer 3023).Po zakupie lapka i zainstalowaniu tego wszystkiego co trzeba(autoinstalacja wszystkiego co tam było na ukrytej partycji) IRda działała normalnie.Nie było żadnych problemów>Po zainstalowaniu innego windowsa-->tym razem wersji Pro(starej i sprawdzonej) Irda nie chce działać. W menedzerze urządzeń znajduje się urządzenie--szybki port podczerwieni i widze że jest włączone ale faktem jest że nie działa-no chyba ze mój telefon się zepsuł przez ostatnie 2 dni(raczej wątpie)

Może sterownik jest jakiś stary albo cos.Na stronie Acera nie znajduje żadnych betów do instalacji IRdy.Może to jakoś inaczej się nazywa.No już sam nie wiem>pozdrawiam.proszę o wyrozumiałość i w miare możliwości o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Azazel85 napisał(a):

Zmniejsz szybkość połączenia. Może to pomoże. U mnie też tak byłe. Dopiero po zmniejszeniu szybkości komp wykrył telefon.

Niestety nie pomogło:(

Mam prośbe do posiadaczy Acer 3023 o ustawienie irdy w menedzerze urządzeń.Chodzi mi konkretnie o: max prędkość,i urządzenie nadawczo-obiorcze odczerwieni A.....i B (zakładka zawansowane we właściwościach podczerwieni w menedzerze urządzeń)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ts_Alpin napisał(a):

Mam prośbe do posiadaczy Acer 3023 o ustawienie irdy w menedzerze urządzeń.Chodzi mi konkretnie o: max prędkość,i urządzenie nadawczo-obiorcze odczerwieni A.....i B (zakładka zawansowane we właściwościach podczerwieni w menedzerze urządzeń)

cos mi sie zdaje ze u mnie tez tak bylo jak zainstalowalem XP PRO i dopiero instalacja SP2 pomogła

Ustawienia:

max = 4.000.000 bps

A = HP HSDL-1100/2100

B = Urządzenie nadawczo-odbiorcze

Sterownik:

National Semiconductor 2001-03-17 1.0.0.0

irenum.sys

nscirda.sys

Edytowane przez contradanza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi