jonson79 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Siemka Wszystkim :) Mam taki problemik: Jak ustawić automatyczne wyłączanie komputera po kliknięciu przycisku w: "Start/Wyłącz Komputer/Wyłącz" aby komputer wyłączał się całkowicie bez konieczności wciskania przycisku zasilania? Mam System Windows XP Professional SP1. (sorki za banały ale nigdy nie miałem z tym problemu i naprawde nie mam pojęcia jak to przestawić. W ustawieniach zasilania nie ma żadnych opcji aby móc to zmienić) Z góry dziękuje za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Siemka Wszystkim :) Mam taki problemik: Jak ustawić automatyczne wyłączanie komputera po kliknięciu przycisku w: "Start/Wyłącz Komputer/Wyłącz" aby komputer wyłączał się całkowicie bez konieczności wciskania przycisku zasilania? Mam System Windows XP Professional SP1. (sorki za banały ale nigdy nie miałem z tym problemu i naprawde nie mam pojęcia jak to przestawić. W ustawieniach zasilania nie ma żadnych opcji aby móc to zmienić) Z góry dziękuje za pomoc :) On sie powinien calkowicie wylaczyc , zgodnie ze standartem ATX, jak sie nie wylacza to jest cos zchrzanione z zarzadzaniem zasileniem w windowsie. Komputer powinien byc wykryty jako "jednoprocesorowy komputer z interfejsem ACPI" ACPI (ang. Advanced Configuration and Power Interface, pol. Zaawansowany Interfejs Zarządzania Konfiguracją i Energią) jak nie to trzeba bedzie wymusic tryb APM... ale o tym pozniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 podaj tak moze laskawie co masz za plyte i bude :wink: bo wszytko od tego zalezy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt_rix Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 hello. mialem podobny problem. pomoglo mi w biosie ustawienie wszystkiego na default. zresetowalem kompa i wszystko bylo all right. jak to nie pomoze to trzeba w systemie zaznaczyc opcje szybkie zamykanie systemu windows w zarzadzaniu energia. powoodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 w biosie ACPI enable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonson79 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Moja Płyta główna to: VIA K7VT2, a buda: Smart GM 16 (standardowa pod Athlona) PS. Nigdy nie miałem z tym problemu a teraz coś się zchrzaniło :( W BIOS'ie już próbowałem przywrócić ustawienia fabryczne ale nic to nie dało :( PS2. W opcjach zarządzania energią nie ma czegoś takiego (lub mi nie pokazuje) jak "szybkie zamykanie systemu windows" :( Może to wina rejestru? Tylko co w nim zmienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Moja Płyta główna to: VIA K7VT2, a buda: Smart GM 16 (standardowa pod Athlona) PS. Nigdy nie miałem z tym problemu a teraz coś się zchrzaniło :( W BIOS'ie już próbowałem przywrócić ustawienia fabryczne ale nic to nie dało :( PS2. W opcjach zarządzania energią nie ma czegoś takiego (lub mi nie pokazuje) jak "szybkie zamykanie systemu windows" :( Może to wina rejestru? Tylko co w nim zmienić? sprawdź jaki parametr ma wartość klucza rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon PowerdownAfterShutdown Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonson79 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Mam w HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\PowerdownAfterShutdown wartość 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...