Skocz do zawartości
jonson79

Jak Ustawić Automatyczne Wyłączanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka Wszystkim :) Mam taki problemik: Jak ustawić automatyczne wyłączanie komputera po kliknięciu przycisku w: "Start/Wyłącz Komputer/Wyłącz" aby komputer wyłączał się całkowicie bez konieczności wciskania przycisku zasilania? Mam System Windows XP Professional SP1. (sorki za banały ale nigdy nie miałem z tym problemu i naprawde nie mam pojęcia jak to przestawić. W ustawieniach zasilania nie ma żadnych opcji aby móc to zmienić) Z góry dziękuje za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka Wszystkim :) Mam taki problemik: Jak ustawić automatyczne wyłączanie komputera po kliknięciu przycisku w: "Start/Wyłącz Komputer/Wyłącz" aby komputer wyłączał się całkowicie bez konieczności wciskania przycisku zasilania? Mam System Windows XP Professional SP1. (sorki za banały ale nigdy nie miałem z tym problemu i naprawde nie mam pojęcia jak to przestawić. W ustawieniach zasilania nie ma żadnych opcji aby móc to zmienić) Z góry dziękuje za pomoc :)

On sie powinien calkowicie wylaczyc , zgodnie ze standartem ATX, jak sie nie wylacza to jest cos zchrzanione z zarzadzaniem zasileniem w windowsie.

Komputer powinien byc wykryty jako "jednoprocesorowy komputer z interfejsem ACPI" ACPI (ang. Advanced Configuration and Power Interface, pol. Zaawansowany Interfejs Zarządzania Konfiguracją i Energią) jak nie to trzeba bedzie wymusic tryb APM... ale o tym pozniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hello. mialem podobny problem. pomoglo mi w biosie ustawienie wszystkiego na default. zresetowalem kompa i wszystko bylo all right. jak to nie pomoze to trzeba w systemie zaznaczyc opcje szybkie zamykanie systemu windows w zarzadzaniu energia. powoodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Płyta główna to: VIA K7VT2, a buda: Smart GM 16 (standardowa pod Athlona)

PS. Nigdy nie miałem z tym problemu a teraz coś się zchrzaniło :( W BIOS'ie już próbowałem przywrócić ustawienia fabryczne ale nic to nie dało :(

PS2. W opcjach zarządzania energią nie ma czegoś takiego (lub mi nie pokazuje) jak "szybkie zamykanie systemu windows" :( Może to wina rejestru? Tylko co w nim zmienić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Płyta główna to: VIA K7VT2, a buda: Smart GM 16 (standardowa pod Athlona)

PS. Nigdy nie miałem z tym problemu a teraz coś się zchrzaniło :( W BIOS'ie już próbowałem przywrócić ustawienia fabryczne ale nic to nie dało :(

PS2. W opcjach zarządzania energią nie ma czegoś takiego (lub mi nie pokazuje) jak "szybkie zamykanie systemu windows" :( Może to wina rejestru? Tylko co w nim zmienić?

sprawdź jaki parametr ma wartość klucza rejestru:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

PowerdownAfterShutdown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi