predator20 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) <_< Posiadam Athlona64 3000+ (1800GHz @2200Ghz) . Niedlugo bede zmienial cooler PIERWSZY RAZ i moj problem brzmi ''JAK POPRAWNIE NAKLADAC PASTE NA PROCKA??'' juz czytalem ze mozna karta telefoniczna niektorzy robia ta na palec a jeszcze inni pisza ze na srodek wycisnac ok kilku milimetro i zacisnac. I po przeczytaniu tego wszystkiego zwariowalem bo i nadal nieiwem dokladnie jaki jest najlepszy sposob :blink: i jaka powinna byc grubosc pasty i jaka wybrac paste??? :huh: bo chlodzenie juz wiem jakie kupie ( ARCTIC FREEZER 64 PRO). B) Edytowane 3 Marca 2006 przez predator20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 ile razy mozna pisac to samo ? http://www.arcticsilver.com/arctic_silver_instructions.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 jesli masz boxowy wentylator to nałuż krople pasy (taka wielkości ziarenka ryżu) i nałóż cooler ale jesli masz coś pokroju AC freezer 64 albo ninja to zrób kilka takich kupek pasty na procku i rozprowadź np karta telefoniczną po całej powierzchni...ma być bardzo mała warstwa..nie za dużo ale też nie za mało...pozdro..:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 zależy jeszcze jaka paste :) AS5 sie bardzo ładnie rozprowadza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator20 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Napewno kupie ARCTIC FREEZER 64 PRO i paste Arctic frezer 5. I jeszcze tylko jaki kupic zasilacz narazie mam Procomp 350W ale wiem ze lepiej kupic lepszy poniewaz ten mam standardowy jak kupilem kompa od tamtej pory go nie zmienialem??Jaki jest dobry i nie za drogi!!?? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Fortron 350/400W z allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 jakiś 300W codegen :lol2: ale tak serio to jakiś tagan, chieftec i powiedzmy enermax...najlepiej z allegro bo tanio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 #procek# Nakladasz paste wielkosci ziarnka gorczycy/ryzu na sam srodek ;pod zadnym pozorem nierozprowadzasz - by jej nieutlenic #radiator# Stykasz otwarta tubke pasty ze spodem radiatora a potem przez folie (nowke) wcierasz w radiator(slady pasty) by wypelnic mikroszczeliny az do momentu kiedy przy nowej folijce brak bedzie sladu pasty z radiatora >>> dalej wiadomo nakladasz cale chlodzeniu pod katem 90 stopni ..wedlug instr. montazu chlodzenia polecam paste Arctic Ceramique Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 bdb opisane gratuluje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michi Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Wiecie co ja troche duzo nawalilem tej pasty i rozprowaddziłem na całym procku... czy to jest źle? i jakie mogą być konsekwencje? Jak narazie chodzi... tak apropo to mam athlona 64 3000+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 za duzo pasty to tez nie najlepiej i badziesz mial problem z oderwaniem coolera od procka :):):) :wink: jak kiedys bedziesz go sciagan :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator20 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Jak tak mialem z odmontowaniem jak odmontowywalem Boxowanego radiatora tak sie przyczepil ze asz wyrwalem z calym prockiemi sie jedna nozka skrzywila ale na szczescie naprostowalem.Trzeba uwazac jak niechce odejsc do delikatnie zaczac krecic zeby puścilo!!! :blink: Edytowane 4 Marca 2006 przez predator20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 też wyrwałem procka z radiatorem ;) żeby nie było wiem jak nakłada się pastę i nie było jej za dużo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=172765 bardzo ładnie napisany temat o wyborze i nakładaniu pasty by janio, tak trudno poszukać?? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...