Skocz do zawartości
predator20

I Jak To Zrobic!

Rekomendowane odpowiedzi

<_< Posiadam Athlona64 3000+ (1800GHz @2200Ghz)

Dołączona grafika

. Niedlugo bede zmienial cooler PIERWSZY RAZ i moj problem brzmi ''JAK POPRAWNIE NAKLADAC PASTE NA PROCKA??'' juz czytalem ze mozna karta telefoniczna niektorzy robia ta na palec a jeszcze inni pisza ze na srodek wycisnac ok kilku milimetro i zacisnac. I po przeczytaniu tego wszystkiego zwariowalem bo i nadal nieiwem dokladnie jaki jest najlepszy sposob :blink: i jaka powinna byc grubosc pasty i jaka wybrac paste??? :huh: bo chlodzenie juz wiem jakie kupie (

ARCTIC FREEZER 64 PRO). B)

Edytowane przez predator20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli masz boxowy wentylator to nałuż krople pasy (taka wielkości ziarenka ryżu) i nałóż cooler ale jesli masz coś pokroju AC freezer 64 albo ninja to zrób kilka takich kupek pasty na procku i rozprowadź np karta telefoniczną po całej powierzchni...ma być bardzo mała warstwa..nie za dużo ale też nie za mało...pozdro..:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno kupie ARCTIC FREEZER 64 PRO i paste Arctic frezer 5. I jeszcze tylko jaki kupic zasilacz narazie mam Procomp 350W ale wiem ze lepiej kupic lepszy poniewaz ten mam standardowy jak kupilem kompa od tamtej pory go nie zmienialem??Jaki jest dobry i nie za drogi!!?? :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

#procek#

Nakladasz paste wielkosci ziarnka gorczycy/ryzu na sam srodek ;pod zadnym pozorem nierozprowadzasz - by jej nieutlenic

#radiator#

Stykasz otwarta tubke pasty ze spodem radiatora a potem przez folie (nowke) wcierasz w radiator(slady pasty) by wypelnic mikroszczeliny az do momentu kiedy przy nowej folijce brak bedzie sladu pasty z radiatora

>>>

dalej wiadomo nakladasz cale chlodzeniu pod katem 90 stopni

..wedlug instr. montazu chlodzenia

polecam paste Arctic Ceramique

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tak mialem z odmontowaniem jak odmontowywalem Boxowanego radiatora tak sie przyczepil ze asz wyrwalem z calym prockiemi sie jedna nozka skrzywila ale na szczescie naprostowalem.Trzeba uwazac jak niechce odejsc do delikatnie zaczac krecic zeby puścilo!!! :blink:

post-135094-1141468901_thumb.jpg

Edytowane przez predator20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi