Mutos Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 No przecież to właśnie jest "Dysputa filozoficzna" a więc i sprawa dyskusyjna jest na miejscu. B3t0n twierdzi, że jeżeli się samemu nie trzymało maszyny w łapie i jeżeli pomagał/ zrobił coś, ktoś, za Ciebie, to jest to coś pośledniejszego i nie zasługuje na miano zmodyfikowania, a jedynie pójścia na łatwizne. Poza tym jest bardzo możliwe, że miałeś ciekawy pomysł na moda - przeszkodą był brak sprzętu i pewnych umiejętności manualnych. A jeśli ty byłeś pomysłodawcą a amoniak wykonawcą to obaj macie udział w tym modzie, czyli TEAM WORK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 I ja tak uważam, w końcu to moja obudowa poszła pod nóż. Jak jeszcze wytnie sie pare otworów na wentylatory, i zamontuje odpowiednie oświetlenie, zapodam pare fotek mojej obudowy. Na razie jest okno i wygląda git! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 I o to chodzi. W sklepach elektronicznych bywają diody led - świecące ultrafioletem. Zajebista rzecz - u kumpla widziałem. Dobre na podświetlenie. Cena - jakieś 2zł za sztukę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 I ja tak uważam, w końcu to moja obudowa poszła pod nóż. Jak jeszcze wytnie sie pare otworów na wentylatory, i zamontuje odpowiednie oświetlenie, zapodam pare fotek mojej obudowy. Na razie jest okno i wygląda git!Ja bym eszcze fajną okleinę na bude strzelił :D lub pomalował :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 I ja tak uważam, w końcu to moja obudowa poszła pod nóż. Jak jeszcze wytnie sie pare otworów na wentylatory, i zamontuje odpowiednie oświetlenie, zapodam pare fotek mojej obudowy. Na razie jest okno i wygląda git!Ja bym eszcze fajną okleinę na bude strzelił :D lub pomalował :twisted:Dokładnie. Ja swoją pomalowałem na czarno + srebrne wstawki. Efekt jest nienajgorzszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malitek Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 jesli idzie o mnie to obudowy moze nie byc , wtedy bylo by naj fajniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 jesli idzie o mnie to obudowy moze nie byc , wtedy bylo by naj fajniejJest taki topic na forum: "Komputer zintegrowany z biurkiem" - polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Jak nie ma obudowy to sie strasznie kurzy, czego właśnie doświadczam. Po tygodniu bez obudowy, sprawy przybierają niemiły odbrót. W obudowie kurzyły sie tylko wiatraki i ich okolice, a teraz wszystko sie brudzi. Niby problemów nie ma, ale nie da sie odkurzać płyty głównej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Jak nie ma obudowy to sie strasznie kurzy, czego właśnie doświadczam. Po tygodniu bez obudowy, sprawy przybierają niemiły odbrót. W obudowie kurzyły sie tylko wiatraki i ich okolice, a teraz wszystko sie brudzi. Niby problemów nie ma, ale nie da sie odkurzać płyty głównej...Pędzelek i odkurzacz na dmuczanie :) Pędzelkiem zamiatasz a odkurzaczem wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>esz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoil Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Dla mnie najwazniejsze jest to zeby moja buda mi sie podobala i! zeby byla niepowtazalna. Natomiast jesli ktos chce miec po prostu bude z okienkiem po to zeby sie chwalic kolegom -> jego sprawa.. Moze to troche plytkie ale zdajcie sobie sprawe jak na moderow patrza ludzie.. hmm, jakby ich okreslic..? no po prostu ludzie na okolo.. Pukaja sie w czolo, nie rozumieja po co wydawac kase na jakies bzdury.. a pozniej wraca taki jeden z drugim i siada do swoich znaczkow/pocztowek idzie na ryby/polowanie.. i nie rozumie ze modowanie, overclocking to tesh jest hobby. Zboczylem z watku:) ale chodzi mi o to ze taka buda nie jest dla modderow tylko dla klientow supermarketow dla ktorych buda z szyba bedzie znaczyla tyle co "komputer lepszy niz sasiada" Mnie to nie razi... po prostu ludzka natura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Heh... zapomniałeś tylko, że wśród modderów, są i tacy, któzy sami modyfikują swoje obudowy, ale właśnie po to, żeby się chwalić przed kumplami i żeby były lepsze. Jak Ci ludzie pasują do Twojej myśli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Wiesz, ja swojeggo moda jeszcze nie ukończyłem (zrobione jakieś 90%) a już myśle co zrobić z budą, bo mam pomysł na innego moda!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoil Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Heh... zapomniałeś tylko, że wśród modderów, są i tacy, któzy sami modyfikują swoje obudowy, ale właśnie po to, żeby się chwalić przed kumplami i żeby były lepsze. Jak Ci ludzie pasują do Twojej myśli? ehh... to wynika z mojego "myslenia" jesli modujesz dlatego zeby ta buda cieszyla twoje oko i zeby robila wrazenie na kolegach to jednak co innego niz kupienie gotowej nie? Mimo wszystko to TY to zrobiles wg (mniej lub bardziej ) twojego pomyslu... to jest hobby czy jakkolwiek to chcecie nazwac.. natomiast kupienie gotowej "zmodowanej" budy to jush nie hobby nie? A to chyba jush oczywwiste ze robisz to nie po to zeby to pozniej rozebrac/schowac tylko zeby cieszylo oko.. twoje, sasiada, kolegi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Wiesz, ja swojeggo moda jeszcze nie ukończyłem (zrobione jakieś 90%) a już myśle co zrobić z budą, bo mam pomysł na innego moda!!Też mam takie pomysły :D IMHO Najważniejszy jest pomysł, projekt moda, a nie kto i jakimi metodami to wykona. Ważne jest by efekt końcowy był satysfakcjonujący. Ja jestem w stanie wykonać prawie Każdą modyfikację jaką wymyślę, ogranicza mnie jedynie wyobraźnia, to że Makonar nie ma narzędzi i nie ma doświadczenia w ich używaniu o niczym nie świadczy. :roll: Czy będąc w muzeum zastanawiasz się jaką techniką i ile trudu włożył artysta w wykonanie dzieła. podziwiasz efekt końcowy :D Np architekt projektuje budynek, natomiast realizację projektu pozostawia innym. W całym procesie twórczym Projekt jest najważniejszy, zamysł artystyczny, wykonanie jest sprawą drugorzedną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Wiesz, ja swojeggo moda jeszcze nie ukończyłem (zrobione jakieś 90%) a już myśle co zrobić z budą, bo mam pomysł na innego moda!!Też mam takie pomysły :D IMHO Najważniejszy jest pomysł, projekt moda, a nie kto i jakimi metodami to wykona. Ważne jest by efekt końcowy był satysfakcjonujący. Ja jestem w stanie wykonać prawie Każdą modyfikację jaką wymyślę, ogranicza mnie jedynie wyobraźnia, to że Makonar nie ma narzędzi i nie ma doświadczenia w ich używaniu o niczym nie świadczy. :roll: Czy będąc w muzeum zastanawiasz się jaką techniką i ile trudu włożył artysta w wykonanie dzieła. podziwiasz efekt końcowy :D Np architekt projektuje budynek, natomiast realizację projektu pozostawia innym. W całym procesie twórczym Projekt jest najważniejszy, zamysł artystyczny, wykonanie jest sprawą drugorzedną. Wiem o tym - jest to tzw. metodyka projektowania i uczyłem się o tym min. na Komputerowym Wspomaganiu Projektowania ( nawte 4 z examu dostałem). A póki co mod wygląda tak: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=21098 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Wiesz, ja swojeggo moda jeszcze nie ukończyłem (zrobione jakieś 90%) a już myśle co zrobić z budą, bo mam pomysł na innego moda!!Też mam takie pomysły :D IMHO Najważniejszy jest pomysł, projekt moda, a nie kto i jakimi metodami to wykona. Ważne jest by efekt końcowy był satysfakcjonujący. Ja jestem w stanie wykonać prawie Każdą modyfikację jaką wymyślę, ogranicza mnie jedynie wyobraźnia, to że Makonar nie ma narzędzi i nie ma doświadczenia w ich używaniu o niczym nie świadczy. :roll: Czy będąc w muzeum zastanawiasz się jaką techniką i ile trudu włożył artysta w wykonanie dzieła. podziwiasz efekt końcowy :D Np architekt projektuje budynek, natomiast realizację projektu pozostawia innym. W całym procesie twórczym Projekt jest najważniejszy, zamysł artystyczny, wykonanie jest sprawą drugorzedną. Wiem o tym - jest to tzw. metodyka projektowania i uczyłem się o tym min. na Komputerowym Wspomaganiu Projektowania ( nawte 4 z examu dostałem). A póki co mod wygląda tak:http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=21098Dodam cos jeszcze Jestem muzykiem, wykształcenie czysto humanistyczne. W mim odczuciu to Makonar nie powinien mieć najmniejszych kompleksów. :D Zdolność operowania takimi narzędziami i doświadczenie trzeba zdobyć, jak nic takiego nie robisz to doświadczenia nie zdobędziesz. Only praktice make ou perfect i to prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Jest, thats rajt!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 ja kupiłem taką i ta jest cooolll http://www.mod-case.com/articles/manhattan/9011.jpg wiecej zdjec i opis w dziale artykuły na stronie www.mod-case.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...