Kas Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Czy ATI Crossfire Xpress 3200 przelamie panowanie nF4 w segemncie procesorow socket 939 ?? Co myslicie o tym chipie ? Jedna z pierwszych recenzji na przykladzie plyty ASUS. http://pclab.pl/art18500.html Edytowane 3 Marca 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HA98M Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 trochę szkoda mi ASUSA ale mam nadzieję że odejdzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Z tego testu wynika ze roznica jest dosc znaczna. Ale pytanie brzmi, czy potencjalny nabywca chce miec 2 karty graficzne ATI czy nVidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Ten chipset na pewno nie zniknie, jest robiony również pod AM2, więc przyszłość ma zapewnioną. Jak donoszą pewne źródła, nowy GF 7900GTX 512MB ma ledwo 8-10% większą wydajność od 7800GTX 512MB, więc X1900XTX pewnie dalej pozostanie liderem, a całkiem możliwe, że ATI wprowadzi jakąś wersję PE o podwyższonych taktowaniach i nVidia będzie lekko z tyłu (do czasu G80 :wink: ). Edytowane 3 Marca 2006 przez Cypher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Najlepiej poczekac z taka wymiana sprzetu (prawie 800 zl plyta) na AM2. Tymbardziej ze te konstukcje pierwsze sa oparte na bardzo slabym Southbridge (w porownaniu do Nf4) i dopiero z czasem pojawia się lepsze.... i jak juz to dopiero wtedy takie ewentualnie kupować (choc pewnie nowy SB pojawi sie dopiero gdy bedzie AM2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Ja sie bardzo zainteresowalem ta plyta. Glownie ze wzgledu na mozliwosc dorzucenia drugiej grafy i praca w Crossfire. Poczekam jednak na AM2...trzymam kciuki za Ati :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Ja sie bardzo zainteresowalem ta plyta. Glownie ze wzgledu na mozliwosc dorzucenia drugiej grafy i praca w Crossfire. Poczekam jednak na AM2...trzymam kciuki za Ati :) każdy chipset do K8 nadaje się do AM2 chipset jest nieprzeciętny. SB rzeczywiście mógłby byl lepszy ale ten od uli nie jest zły. Unikać radze SB450 od ATi i czekać na SB600 ciekaw jestem czy karty NVIDIA też dostają kopa w SLI na tym chipsecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 ... ciekaw jestem czy karty NVIDIA też dostają kopa w SLI na tym chipsecie chyba ten chip nie obsluzy 2 kart nVidi tak samo jak nF4 2 kart ATI :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Ja osobiscie uwazam ze ten płyty oparte na tym chipie beda przedewszystkim kupowane przez osoby chcace zbudowac platformę CF. W pełni rozwinie on skrzydła dopiero z SB600, a jak narazie z ta cena to za bardzo nie moze konkurowac z nv. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmunt Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Najlepiej poczekac z taka wymiana sprzetu (prawie 800 zl plyta) na AM2. Tymbardziej ze te konstukcje pierwsze sa oparte na bardzo slabym Southbridge (w porownaniu do Nf4) i dopiero z czasem pojawia się lepsze.... i jak juz to dopiero wtedy takie ewentualnie kupować (choc pewnie nowy SB pojawi sie dopiero gdy bedzie AM2). NF4 nie ma mostka południowego!!!Wyjatek stanowią tylko płyty z mostkiem pólnocnym NF4SLIx16 ,gdzie mostek połudnoiowy ma zapewnić teoretycznie dodatkowe 16 lini dla drugiej karty.Teoretycznie gdyż wzrost przepustowosci w trybie SLI jest marginalny w porównaniu z poprzednią wersją NF4SLI.Inaczej jest w ATI Cross Fire Xpress 3200. Wracając do mostków południowych , to ULI M1575 zastosowane na płycie Asus A8R32-MVP Dlx. ma wydajniejszy kontroler dysków niż NF4 . Najpierw poczytaj a pózniej mów że ULI jest mniej wydajne od NF4. :kijem: TEST Edytowane 4 Marca 2006 przez Zygmunt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...