Skocz do zawartości
Linoge

Win Xp Pro Sp2 Vs 64bit Procesor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam dosc dziwny problem na starej platformie socA wszystko bylo okej na nowej s754 mam dosc dziwny problem. Otóź odpalenie np prime/emula powoduje cięcie się programów, które mają większy priorytet. ( odpalenie prime powoduje przyciny w grach - spadki w q3 z 200 do 60fps, odpalenie mula powoduje przycięcia w filmach ). Obniżanie priorytetów oraz ich odpowiednie podwyższanie nic nie daje, sterowniki wszystkie w miare nowe, versje programów podobnie, co dzwine używanie dceka już nie powoduje takich problemów. Nie wydaje mi się żeby komp był za wolny na te kilka operacji. Może ktoś ma jakieś pomysły jak można temu zaradzić ? System świeżo postawiony, wydajność w miare 3dmarki na przyzwoitych poziomach. Sterowniki do saty zainstalowane sprzet to 1 komp z podpisu.

Z góry wielkie dzieki za okazana pomoc :)

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj to napisałem w innym temacie a;e może i tobie pomoże

jeszcze jedna bardzo dobra rada,rekomendowana przez producentów,mało osób zapewne z tego korzysta,jednak komputer dostaje niesamowitego kopa,zarówno offline jak i w internecie,dotyczy to procków obsługujących technologię Cool'n'Quiet (AMD-ki,nie wiem jak to jest z intelem)

Ściągamy drivery i mały programik AMD Power Monitor http://www.amd.com/us-en/Processors/Produc...,30_118,00.html

instalujemy drivery,następnie w Panel sterowania >>> opcje zasilania >>> ustawiamy minimalne zarządzanie energią

instalujemy programik AMD Power Monitor i zaznaczamy w nim w settings Automatically start AMD Power Monitor i Start AMD Power Monitor in minimized mode i cieszymy się prędkością bez kombinowania

jakiego masz antywira NOD32? wyłącz mu skanowanie tych .exe-ków z których korzystają p2p,u mnie nod32 naprzykład tworzy lub nie rozłącza połączeń z nr.IP i nieraz mam ich 500 !!! i programy padają

Edytowane przez securite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko z tego co mi wiadomo dopiero semprony od 3000+ w gore maja fukcje Cool'n'Quiet.. sprobuj poprostu zainstalowac sterowniki do semprona 64bit ze stronki amd.. jesli chodzi o nod32... to u siebie nie zauwazylem tego problemu :)

edit: a sprobuj poprostu tego kasperskego wylaczyc.. moze pomoze?

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety nie wiem dokładnie które procki obsługują Cool'n'Quiet

ja mam Athlona 64 2800+ i śmiga jak należy wsio

a dzisiaj doczytałem ,że ma on jakąś technologię wsparcia antywirusa w Win +SP2 i może dlatego mam tyle tych połączeń,jednak nie jestem w stanie sprawdzić czy to on sam się chce połączyć i prawdzić coś u kogoś, czy tylko nie rozłącza połączeń,wszystkie to połączenia wychodzące odemnie do....., a raczej ich próby bo połączenia są nieaktywne a nadal je trzyma system

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi