SoLoNeZ Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Witam! Posiadam ww procka i zawsze miałem FSB ustawione na 166 MHz. Dzisiaj postanowiłem posmarować procka srebrną pastą termoprzewodzącą w celu lepszej wymiany ciepła. Po zamontowaniu radiatora i wentyla komp pochodził mi ok 30s i wie wyłączył. Musiałem wyciągnąć wtyczkę i jeszcze raz podłączyc bo nie chciał wystartować. I ponownie to samo..... Winda ledwo mi się załadowała i.... znowu się wyłączył. Dopiero po zmianie FSB na 133 MHz działa mi normalnie. Pomóżcie mi dojść do tego co jest nie tak z tym prockiem... próbowałem podnieść napięcie na rdzeniu ale to nic nie dało. :( Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Na moje to procek po przesmarowaniu nie przylega dokładnie do radiatora i się grzeje. Spróbuj sciągnąć radiator i przymocuj go dokładnie. <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 i przedewszystkim sprawdź temperatury w biosie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoLoNeZ Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 No właśnie.... ściągnąłem radiator..... posmarowałem jeszcze raz i chodziło jakiś czas.... może 1,5h i komp zaczął sie restartować... temp ok 50 grad !! A nie chce mi sie już rozbierać kompa.... Co teraz mam zrobić? Jeszcze raz ściagnąć i próbować założyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoLoNeZ Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Wiecie co było nie tak? W pośpiechu założyłem odwrotnie radiator. :D Wstyd... jak jakiś lamus :P Teraz wszystko działa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 :blink: to mozna załozyć odwrotnie dziii be my master :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...