Ombre Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Witam. Po tym gdy spaliła mi sie moja riva tnt 2 musialem kupic nowa grafike, wybor padl na GF'a 3Ti od Gainwarda (Gf 3Ti 200, Golden Sample, 64MB) Wszystko niby ładnie pięknie, ale... jest jeden poważny "defekt" ;/ ODRAZU ZAZNACZAM ZE MAM ORYGINALNEGO WINDOWSA! Przy instalowaniu systemu komputer sie poprostu wiesza z samego poczatku, po resie wczytuje sterowniki i normalnie powinien byc 5 sek. czarny ekran, a pozniej poczatek instalacji, a u mnie robi sie czarno ii... zima :x dalej nie idzie, jedynym sposobem jest latanie do sasiada i pozyczac karte grafiki :/ a teraz nie moge pozyczyc bo sasiad wyjechal za granice :/ jak temu zaradzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Nie wydaje mi sie, zeby to bylo od karty graficznej. Pobaw sie ramem, tzn. poprzekladaj w slotach, jak to nic nie da, wyjmij wszystkie karty pci i sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Hm... Ath, watpie poniewaz wystarczy wlozyc inna grafike i instalacja startuje... ale poprobuje, w slotach pci nic nie mam, jakies inne propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 a na innym slocie próbowałeś ? zrób update biosu płyty głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 a na innym slocie próbowałeś ?Ciekawe w jakim? :lol: @Ombre Update biosu może faktycznie pomóc, ale jednak stawiam na problemy z płytą główną. Siedziałem ostatnio nad dokładnie takim samym problemem i komp miał takie samo mobo jak u Ciebie w sigu. Na grafikach typu Riva TNT/TNT2 czy GeForce/GeForce2 wszsytko działało poprawnie (WinXP instalował się bez problemu), ale po zmianie grafy na GeForce4 zaczęły się problemy z instalacją systemu (czarny ekran i migający kursor w lewym górnym rogu). Nie pomógł nawet update biosu ani w mobo ani w grafie tylko powrót do starej grafy bądz wymiana mobo... ;) Oczywiście ta nowa grafika była sprawna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Poprobuje te pamieci i biosy w poniedzialek, teraz nie mam bardzo czasu... thnx za porady i czekam na nastepne... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...