touchthis Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Mam pytania o podkręcanie P III 500 MHz na płycie głównej Gigabyte i440BX-8671 - Jak podkręcić: w biosie nie ma niczego takiego jak zazwyczaj .. ? - Oraz o ile można .. ? Jakieś doświadczenia z tym tematem ktoś ma ? :sad: Sobie chciałem poeksperymentować z tym złomem ale nie mam instrukcji od ten płyty głównej a ze względu na jej wiek nigdzie nie mogę znaleźć specyfikacji. Aktualizacja biosu coś da ? Skąd pobrać aktualizacje na taki archaik :/ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Po pierwsze czemu zaraz "zloma"? Ten procesor bardzo duzo moze. Po drugie SZUKAJ, bylo wieeele tematow na ten temat. Podkrecic mozesz zapewne jednak w biosie, poszukaj rzeczy zwiazanych z FSB itp, jak nie to zworkami na płycie głównej w co w sumie watpie bo BXy mialy raczej "madre" biosy. W takim wypadku na płycie jest opisana konfiguracja. O ile? Sprawdz, nikt Ci tego nie powie z gory. Mysle, ze maks to 112 Mhz, na 133 raczej nie pojdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
touchthis Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 przeszukałem wszystkie frazy z moim tematem prawie 15 stron listy wyników o_O ale nic nie było jak poustawiać zworki na większe napięcia na mojej płycie głównej :huh: ja nawet nie wiem jakie ja mam napięcie, gdzie to się sprawdza ? w sofcie u mnie wykrywa jedynie temp dysku - ta płyta do jakieś fizyczne demo :| nie mam nawet temp. proca :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
touchthis Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Dojechałem do tylu przy nie wiem jakim napięciu procesora i nie wiem jak mi sie to udało ale próbowałem wszystkie kombinacje z zworkami na sw1 i wstało przy FSB 112 ale już przy [jak sie domyślam] 133 już nie wstaje :cry: kain >> trafiłeś :> Edytowane 4 Marca 2006 przez touchthis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...